Alumil Croatia
Choose your local website

News

Loop 60: Prvi certificirani reciklirani aluminij u Grčkoj za profile arhitektonskih sustava

U svijetu obilježenom stalnim promjenama i klimatskim izazovima bez presedana, potreba za očuvanjem okoliša i odgovornim korištenjem prirodnih resursa je imperativ. Kako bismo zagovarali dugoročnu održivost, naša je tvrtka prihvatila model zelenog rasta, sustavno ulažući u održive prakse koje smanjuju naš utjecaj na okoliš i štede energiju i sirovine. Izuzetno postignuće u našoj predanosti održivosti je uvođenje Loop 60.

Što je Loop 60? 

Loop 60 predstavlja prvi certificirani reciklirani aluminij u Grčkoj za profile arhitektonskih sustava, sastavljen od 60% recikliranog materijala. Pojava Loop 60 primjer je naše predanosti održivom upravljanju resursima, značajno pridonoseći očuvanju energije i smanjenom utjecaju na okoliš.

Ova implementacija uslijedila je nakon sveobuhvatne analize tehničkih preduvjeta i marljivog istraživanja najsuvremenijih tehnologija, a sve usmjereno na proizvodnju visokokvalitetnog recikliranog aluminija. Razvoj Loop 60 ukorijenjen je u pažljivoj studiji, osmišljenoj da ponudi proizvod koji spaja izvrsnost s održivošću.

Procesi proizvodnje i recikliranja Loop 60 imaju cijenjeni certifikat "OK Recycled", sukladan standardima EN 15343 i ISO 14021, pružajući pouzdanost i transparentnost u pogledu recikliranog sadržaja. Ova potvrda, akreditirana od strane Nacionalnog sustava akreditacije i izdana od strane TÜV AUSTRIA, vodećeg globalnog certifikacijskog subjekta, naglašava našu nepokolebljivu predanost transparentnoj i dosljednoj održivoj proizvodnji i recikliranju aluminija.

Certifikat "OK Recycled" koji smo stekli predstavlja i vrhunac naših održivih napora i veliku potvrdu naše predanosti zagovaranju transparentnih održivih praksi u području proizvodnje i recikliranja aluminija.

Postanak Loop 60

Loop 60 dokaz je primjenjivosti kružnog gospodarstva u sektoru aluminija, gdje 100%-tna mogućnost recikliranja aluminija omogućuje trajno recikliranje bez ikakvog gubitka učinkovitosti ili inherentnih svojstava. Nedavne inicijative naše tvrtke u održivom razvoju uključuju uspostavu najsuvremenijeg pogona za sortiranje i preradu aluminijskog otpada u industrijskom području Kilkis, investiciju od 4,6 milijuna eura dovršenu 2020. godine. Ovaj pogon osigurava visoko učinkovitu proizvodnju, preradu, i linija za recikliranje aluminija vrhunske kvalitete.

Loop 60's utjecaj na okoliš

Loop 60 predstavlja promjenu okoliša, s nekoliko ključnih prednosti:

95% manje potrošnje energije: Sekundarna proizvodnja aluminija iz recikliranog materijala troši znatno manje energije u usporedbi s primarnom proizvodnjom, postižući uštedu energije do 95%. Ova značajna razlika u korištenju energije označava ključni korak prema održivosti u aluminijskoj industriji i zaštiti okoliša.

76% manje emisija ugljičnog dioksida (CO2): korištenjem Loop 60 značajno se smanjuju emisije, smanjujući emisije CO2 za više od 76% u usporedbi s globalnim prosjekom za primarnu proizvodnju aluminija. Ova značajna razlika u emisijama stakleničkih plinova i korištenju energije između primarne i sekundarne proizvodnje aluminija naglašava ulogu recikliranog aluminija kao okosnice kružnog gospodarstva i održivog rješenja za metaluršku industriju.

Ekološke prednosti aluminijskih sustava Loop 60

Odabir aluminijskih sustava izrađenih od Loop 60 značajno doprinosi okolišu tako što:

Uštedom energije: Smanjena potrošnja energije.

Smanjenjem ekstrakcija sirovina: Manja potražnja za sirovinama.

Smanjenjem otpada: Minimizirano stvaranje otpada.

S Loop 60 koračamo bliže ispunjenju naše misije poboljšanja kvalitete života ljudi kroz visokokvalitetne aluminijske sustave vrhunskih performansi izrađene uz nepokolebljivu predanost odgovornosti prema okolišu.

Posjetite poglavnje o našim proizvodima kako biste otkrili inovativna rješenja i proizvode koji neprimjetno uključuju održivost u vaš život i poslovanje.
Dodaj u omiljene