Alumil Croatia
Choose your local website

News

Održiva izvrsnost: Vodeći put kao tvrtka s certifikatom "OK Recycled", koja proizvodi arhitektonske sustave sa 60% recikliranog aluminija!

Svoju poslovnu strategiju već dugo gradimo na principima održivosti i kružnog gospodarstva. U našoj tvrtki aktivno prihvaćamo model zelenog razvoja i poduzimamo dosljedne i odlučne korake kako bismo smanjili naš utjecaj na okoliš.

Važnost recikliranja aluminija: održiva rješenja za zeleniju budućnost

U skladu s našom predanošću očuvanju okoliša, uspostavili smo najsuvremeniju jedinicu za sortiranje i preradu aluminijskog otpada u našim pogonima koji se nalaze u industrijskom području Kilkisa. Ova inovativna jedinica, značajna investicija vrijedna 4,6 milijuna eura, omogućuje nam da iskoristimo trajnu mogućnost recikliranja aluminija, metala koji zadržava svoja mehanička svojstva čak i nakon višestrukih ciklusa ponovne upotrebe.

Čineći to, ne samo da smo pokazali svoju predanost ekološki osviještenim praksama, već smo i značajno unaprijedili naše ekološke ciljeve. Prednosti recikliranja aluminija doista su nevjerojatne, jer zahtijeva nevjerojatnih 95% manje energije za proizvodnju aluminija iz recikliranih sirovina u usporedbi s metodama primarne proizvodnje. Štoviše, povećanje udjela recikliranog materijala tijekom proizvodnje aluminijskih sustava omogućuje nam stvaranje proizvoda sa znatno nižim ugljičnim otiskom.

Važnost nadmašivanja očekivanja

I tu nismo stali. Ciljali smo više i postavili ambiciozan cilj s horizontom do 2025: osigurati da se svi naši aluminijski profili za arhitektonsku uporabu sastoje od najmanje 60% recikliranog aluminija.

Danas s oduševljenjem objavljujemo da su se naša predanost i naporan rad isplatili prije nego što smo očekivali. Ne samo da smo postigli, već i nadmašili naše početne projekcije. ALUMIL s ponosom predstavlja jednu od rijetkih tvrtki u svijetu koja je dobila prestižni certifikat "OK Recycled" od TÜV AUSTRIA. Ovaj certifikat potvrđuje našu predanost održivosti i proizvodnji trupaca sa 60% recikliranog aluminija, koji se koriste u svim profilima naših arhitektonskih sustava.

TÜV AUSTRIA i certifikat "OK Recycled"

TÜV AUSTRIA jedna je od vodećih svjetskih tvrtki specijaliziranih za sustave upravljanja i certificiranje proizvoda. Uz vizionarski pristup, prioritet im je učinkovita implementacija kvalitete kao integralnog alata za poduzeća. Kako zakonodavstvo o zaštiti okoliša u Europskoj uniji postaje sve strože, a potrošači se okreću ekološki prihvatljivim izborima, TÜV AUSTRIA je razvila certifikacijsku shemu "OK Recycled", koja postavlja standard za procjenu i provjeru u kojoj mjeri proizvodi sadrže reciklirane materijale, omogućujući potrošačima da dinesu informirane odluke u korist održivosti.

Značaj certifikata “OK Recycled” i njegove prednosti za vas

Certifikat "OK Recycled" predstavlja više od samog vrhunca naše održive prakse. Služi kao opipljiv dokaz da naša predanost zelenoj budućnosti nadilazi puka obećanja. Ovu predanost utjelovljujemo nepokolebljivom predanošću, transparentnošću i dosljednošću u svemu što radimo.

U današnjem svijetu zabrinutost za okoliš zauzima središnje mjesto, a energetska kriza utječe na sve nas. U našoj tvrtki prepoznajemo hitnost ovih pitanja i nastojimo ostvariti značajan utjecaj nudeći napredne arhitektonske aluminijske sustave koji:

Su stvoreni s jakim osjećajem ekološke odgovornosti i imaju minimalan ekološki otisak.

Odlikuje ih iznimna toplinska izolacija.

Doprinese značajnim uštedama energije, uz smanjenje troškova grijanja i hlađenja do 50% svaki mjesec.

Naše trajno putovanje prema održivoj budućnosti

Dobivanje TÜV AUSTRIA certifikata "OK Recycled" označava značajnu prekretnicu u našoj neumoljivoj potrazi za izvrsnošću u gradnji. Služi kao dokaz naše nepokolebljive predanosti ne samo postizanju iznimnih standarda, već i ostvarenju naše šire vizije: poboljšati kvalitetu života ljudi uz očuvanje prirodnog okoliša.

 

Za nas održivost nije odredište, već trajno putovanje. Certifikat TÜV AUSTRIA "OK Recycled" naglašava našu aktivnu ulogu na ovom putu, pokazujući našu predanost odgovornosti prema okolišu, načelima kružnog gospodarstva i smanjenju našeg ekološkog otiska.

 

 

 

Dodaj u omiljene