Alumil Croatia
Choose your local website

News

Ellinikon Experience Centar: ALUMIL-ovi sustavi na novoj znamenotosti

Experience Center je mjesto gdje trenutno kuca srce Ellinikona.


Urbano preuređenje  Ellinikona je najočekivaniji projekt u Grčkoj i jedan od najznačajnijih tekućih projekata u Europi. Ellinikon Experience Center sada je otvoren za javnost i impresionira svoje posjetitelje od prvog dana.


Experience Centar nalazi se unutar Experience Parka, točnije u Hangaru C – koji pripada Zračnim snagama. Metalna konstrukcija hangara je restaurirana i omogućuje uživanje posjetitelja. Unutar ove spektakularne građevine svatko može naučiti nešto o prošlosti područja Ellinikon, krenuti u virtualni obilazak parka i obalne strane te na interaktivan način vidjeti kakva će biti budućnost ovog ambicioznog projekta regeneracije.

ALUMIL je u projektu sudjelovao s visokoenergetski učinkovitim fasadnim sustavom SMARTIA M7. Posebno za ovaj projekt dizajnirani su i analizirani posebni aluminijski spojevi između stupa i grede kako bi omogućili opterećenje staklene ploče od 700 kg (dimenzije ostakljenja 2,4 x 3,65), koristeći metodu konačnih elemenata.


Najsuvremeniji sustav fasada tvrtke ALUMIL odabran je za spektakularni Experience Centar u Ellinikonu i pridonio je uspješnom pokretanju njegovih operacija. Sustav nudi visoku razinu statičke robusnosti, sigurnosti, zvučne izolacije i funkcionalnosti konstrukcije.
Dodaj u omiljene