Alumil Croatia
Choose your local website

News

ALUMIL: Prva grčka tvrtka arhitektonskih aluminijskih sustava s međunarodnim certifikatom Cradle to Cradle Certified® za održivost svojih proizvoda

Nakon značajnih ulaganja u proizvodnju “zelenog” recikliranog aluminija, EPD-a (Environmental Product Declarations) za integrirane arhitektonske sustave i počasnog priznanja “Najodrživija tvrtka u Grčkoj 2022” kao tvrtka koja predstavlja model održivog razvoja, ALUMIL sada postaje prva Grčka tvrtka za arhitektonske aluminijske sustave koja je dobila međunarodni certifikat Cradle to Cradle (C2C) za održivost svojih proizvoda. Točnije, ukupno 34 sustava – uključujući fasade, pante i klizna vrata i sustave prozora kao i sustav sklopivih vrata – dobila su C2C certifikat. Ova posebno važna akreditacija kulminacija je ALUMIL-ovih napora i djelovanja na konsolidaciji poslovne strategije isprepletene vrijednostima održivosti i kružnog gospodarstva.

Cradle to Cradle Certified® je globalni standard za proizvode koji su sigurni, kružni i odgovorno izrađeni. Vodeći brandovi, trgovci na malo, dizajneri i proizvođači u cijelom lancu vrijednosti oslanjaju se na certificirani standard proizvoda Cradle to Cradle kako bi osigurali pozitivan utjecaj svojih proizvoda na ljude i planet. Kroz temeljit i složen proces evaluacije, ALUMIL je dobio srebrni certifikat na temelju sljedećih pet kriterija:

  • Zdravlje materijala: Određivanje kemijskog sastava materijala koji čine proizvod i osiguranje da su materijali sigurni za ljude i okoliš.
  • Kružnost proizvoda: Omogućavanje kružnog gospodarstva kroz regenerativne proizvode i dizajn procesa.
  • Zaštita zraka i klime: Zaštita čistog zraka, promicanje obnovljive energije i smanjenje štetnih emisija.
  • Upravljanje vodom i tlom: Zaštita čiste vode i zdravog tla.
  • Društvena pravednost: Poštivanje ljudskih prava, doprinos pravednom društvu i provođenje poštenih radnih praksi.

S certifikatom Cradle to Cradle, ALUMIL otvara nove perspektive za sudjelovanje u projektima koji su u skladu s načelima održive gradnje i bioklimatske arhitekture, za “zelene” zgrade visoke energetske učinkovitosti. No prije svega, s ovim značajnim certifikatom, ALUMIL čini još jedan korak prema odredištu „Izvrsnost gradnje“, koja je neraskidivo povezana s održivim razvojem tvrtke i njenom vizijom budućnosti u kojoj će ljudi i okoliš biti u fokusu.

Dodaj u omiljene