Alumil Croatia
Choose your local website

News

Smanjenje buke: novi certifikati za 4 naša sustava

U modernim gradovima postoji mnogo vrsta buke koje mogu otežati svakodnevni život. Prema Europskoj agenciji za okoliš “zagađenje bukom je rastući problem diljem Europe i problem za kojei mnogi ljudi možda nisu svjesni koiliko utječe na njihovo zdravlje”.

U ALUMIL-u razvijamo aluminijske sustave, fokusirajući se na poboljšanje kvalitete života ljudi. Zbog toga ističemo njihovu učinkovitost u smanjenju buke, stavljajući naše proizvode pod sve potrebne kontrole, kako bismo potvrdili njihovu učinkovitost i dodatno poboljšali njihovu zvučnu izolaciju.

Zbog toga smo nastavili s novim certifikatima za četiri (4) naša sustava u pogledu njihove razine smanjenja buke. Točnije, certificirali smo toplinski izolirani sustav ulaznih vrata SUPREME S77, SMARTIA S67 URBAN, SMARTIA M9660 i SMARTIA MD67. Za nove certifikate ALUMIL je surađivao sa službenim certifikacijskim tijelom Aristotelovog sveučilišta u Solunu, Laboratorijom za arhitektonsku tehnologiju. Nakon svih potrebnih ispitivanja, mjerenja su dovela do sljedećih rezultata u pogledu zvučne izolacije:

  • SUPREME S77: 44dB
  • SMARTIA S67: 45dB
  • SMARTIA M9660: 45dB
  • SMARTIA MD67: 42dB

 

Kako bismo dali red veličine u pogledu razine smanjenja buke koju osiguravaju gornji sustavi, uzmite u obzir da cesta s gustim prometom proizvodi razinu buke blizu 80 decibela. To znači da ako imamo prozor s certificiranom redukcijom zvuka od 45dB, buka koja će konačno proći bit će 45dB manja, a svedena na samo 35dB.
Vrijedi napomenuti da su gore navedena mjerenja, kojima su sustavi certificirani, provedena korištenjem ostakljenja specifičnih zvučno izolacijskih svojstava. SUPREME S77 je certificiran sa zvučno izoliranim staklom od 46 dB, SMARTIA S67 URBAN sa zvučno izoliranim staklom od 50 dB, dok je za M9660 i MD67 odgovarajuće staklo imalo zvučnu izolaciju od 51 dB.
Ostajemo vjerni našoj viziji za stalni napredak i izvrsnost u izgradnji. S ovim novim certifikatima za zvučnu izolaciju poboljšavamo performanse naših naprednih aluminijskih sustava i nudimo našim kupcima proizvode koji uvelike pridonose smanjenju neželjene buke.

Dodaj u omiljene