Alumil Croatia
Choose your local website

News

ALUMIL Zeleni Ambasadori u akciji!

Postupno ukidanje ograničenja uzrokovanih pandemijom COVID-19 dalo je priliku zelenim ambasadorima – ALUMIL-ovoj volonterskoj grupi - da pokrenu akciju i pripreme svoju prvu vanjsku aktivnost! Tim je shvatio da je ovo vrlo ključno razdoblje za Grčku, jer označava početak ljetne sezone. Stoga su odlučili organizirati čišćenje na obalnom području Epanomi, u blizini Soluna.

Otvoreni poziv

Općina Thermaikos, nakon godišnjeg održavanja "Europskog pomorskog dana", uputila je otvoreni poziv volonterskim timovima koji su spremni poduzeti urbane intervencije u Solunu. ALUMIL je odmah odgovorio na otvoreni poziv i proslijedio poziv svom osoblju u Solunu i Kilkisu. Svi koji su bili zainteresirani za sudjelovanje dobili su službenu ekološku majicu s logotipom „Zeleni ambasadori“ i smjernice vezane uz akciju i njezinim mjestom odžavanja.

Sudjelovanje

U subotu 8. svibnja 70 zaposlenika ALUMIL-a sa svojim obiteljima sastalo se na dogovorenom mjestu. Uz to, akciju su podržali i razni drugi volonterski timovi, koji su dodatno pridonijeli cijeloj inicijativi. Timovi koji su radili rame uz rame sa Zelenim ambasadorima ALUMIL-a bili su: Dobrovoljna akcija Thermaikosa, Save Your Hood, S.E.A.K.M., ARION, Fanari Friends - Natura of Epanomi, ENALEIA i zaposlenici općine Thermaikos iz odjela za čišćenje i okoliš. Cijela inicijativa bila je uistinu kolektivna aktivnost koja je bila vrlo uspješna!

Čišćenje

Nakon okupljanja na mjestu dogovora, Zeleni ambasadori ALUMIL-a dobili su opremu od koordinatora inicijative kako bi nastavili s čišćenjem. Oprema je uključivala: rukavice za jednokratnu uporabu, posebne pomoćne skupljače smeća, vreće za smeće i posebne mreže za materijale koji se recikliraju. Svi sudionici nosili su maske i držali se distanci, u skladu s mjerama protiv SARS-CoV-2. Tim je bio raširen duž obalne strane, koja je dio  Nature – zaštićenog područja s bogatom florom. Članovi Zelenih ambasadora napunili su svoje vreće, čisteći okruženje. Krajnji rezultat bio je prilično impresivan: 182 vreće, od kojih je 80 sadržavalo smeće, a 102 materijale koji se mogu reciklirati.

Nastavljamo

Dobrovoljno čišćenje na obali Epanomija bila je prva službena aktivnost ALUMIL-ovih Zelenih ambasadora na otvorenm prostoru. Uspjeh ove akcije, duh suradnje između različitih timova i općine Thermaikos, i što je najvažnije sudjelovanje velikog broja različitih ljudi, dokazali su da je zaštita okoliša potpuno izvediva ako svi surađujemo imajući zajednički cilj. Opremljeni ustrajnošću, ekološkom sviješću i strašću, možemo zaustaviti zagađivanje mjesta u kojima živimo mi i naša djeca i tako drastično poboljšati kvalitetu života. Svima nama u ALUMIL-u okoliš je glavni prioritet, stoga smo predani i dalje organizirati takve akcije, kako bismo ojačali utjecaj naše društvene odgovornosti.

Dodaj u omiljene