Alumil Croatia
Choose your local website

News

Spektakularni projekt Orbi Twin Towers u Batumiju odabire ALUMIL

Batumi je drugi po veličini grad Gruzije i nalazi se na važnom području na istočnoj strani Crnog mora. Takozvani "Las Vegas" u Georgiji uspio je privući mnoge investitore posljednjih godina (posebno hotele i kockarnice). Tako su se neboderi na gradskom vidiku izuzetno povećali tijekom posljednjeg desetljeća.


Jedan od najambicioznijih projekata tijekom posljednjih desetljeća u Batumiju su “Orbi Twin Towers ". Dva identična nebodera od po 160 metara postala su žarišna točka na Khimshiashvili aveniji. Svaka od dvije spektakularne zgrade sastoji se od 45 kata, čineći jedan od najvećih hotelskih kompleksa na svijetu. Dvije kule imaju ukupno 5.000 soba i apartmana, a iskustvo boravka obogaćuju prodavaonice, restorani, kafići, impresivni bazeni i spa centri.


Arhitektonski dizajn dviju zgrada pobuđuje osjećaj slobode, a plava sjena fasade odgovara plavom horizontu Crnog mora. Njegove ravne linije donose suvremenu perspektivu, dok nas krivulja na vrhu dviju konstrukcija podsjeća na val koji slijedi vodeni element koji prevladava na obližnjoj obali (udaljenoj samo 70 metara). Građevinska konstrukcija svakog nebodera zaštićena je od obalne korozije ili ekstremnih vremenskih uvjeta visokokvalitetnim aluminijem i staklom. ALUMIL sudjeluje u projektu s Smartia M9660, izvrsnim prozorskim  sustavom s prekidom termickog mosta. Visoke energetske performanse sustava i njegova prikladnost za sve klimatske zone, dvije su njegove glavne prednosti. Uz to, povećana statička robusnost i funkcionalnost M9660 - čak i protiv ekstremnih vremenskih uvjeta - čine ga vrhunskim rješenjem za obalnu stranu istočnog Crnog mora u Gruziji.


Projekt "Orbi Twin Towers" jedinstveni je arhitektonski dodatak obzoru Batumija. Kao simbol povjerenja, ovaj je projekt u skladu s ALUMIL-ovom vizijom izvrsnosti i stalnog napretka. Najviše od svega podupire prisutnost naše tvrtke širom svijeta, koja je uvijek u središtu globalnog razvoja i urbanog planiranja.

Dodaj u omiljene