Alumil Croatia
Choose your local website

News

Ulaganje u recikliranje za ekološku budućnost

Za sve nas u ALUMIL-u zaštita okoliša nije samo sporedni projekt godišnjeg plana, već je srž naše strategije za sljedeće desetljeće.

Već više od 30 godina razvijamo inovativne proizvode koji se ističu na globalnom tržištu. Naši vrhunski arhitektonski aluminijski sustavi rezultat su tehnološkog napretka, ali ponajviše su proizvedeni u cikličnom modelu proizvodnje, što je u skladu s načelima našeg poslovnog plana održivosti.

Naša glavna namjera je poboljšati naše poslovanje proizvodnim procesima koji smanjuju ugljični otisak. Tako smo uložili 2,8 milijuna eura u novu jedinicu za odvajanje aluminijskog otpada koja je nedavno stvorena u našim pogonima u Grčkoj. Proces odvajanja uključuje mehaničku, magnetsku i rendgensku tehnologiju. Nova jedinica, koja je izgrađena u samo 3 mjeseca, omogućuje nam povećanje proizvodnje zelenog aluminija od 40% u sljedeće 3 godine, kako bi činili 70% ukupne sirovine koja se koristi u našoj proizvodnji.

Kao vodeća tvrtka u našem području, želimo pridonijeti društvenom prosperitetu. Zaštita okoliša važan je uvjet za takav cilj. Mi smo međunarodna tvrtka koja prihvaća odgovornost prema prirodi i ljudima. Stoga smo odlučni intenzivirati svoje akcije za ekološku budućnost s boljim životnim uvjetima za sve.

Dodaj u omiljene