Συμβουλές επιλογής κουφωμάτων

Γιατί να επιλέξω συρόμενες μπαλκονόπορτες;

Ενημερωθείτε για τα οφέλη των συρόμενων κουφωμάτων, τις διαφορετικές τυπολογίες παραθύρων που προσφέρει η ALUMIL και τους χώρους για τους οποίους αποτελούν ιδανική επιλογή.
Marketing Department
Updated
4’ ανάγνωση
Νυχτερινή εξωτερική λήψη πολυτελούς κατοικίας, με συρόμενο κούφωμα αλουμινίου Alumil SMARTIA M450 με θέα την minimal κουζίνα του σπιτιού.

Τα συρόμενα κουφώματα είναι για την ALUMIL μια κατηγορία στην οποία ξεχωρίζει διεθνώς, χάρη στις πρωτοποριακές λύσεις που αναπτύσσει. Παρέχοντας ολοκληρωμένες επιλογές για κάθε είδους έργο, τα ενεργειακά συρόμενα κουφώματα αναβαθμίζουν συνολικά έναν χώρο, τόσο σε επίπεδο επιδόσεων όσο και σε επίπεδο αισθητικής.

Τα συρόμενα είναι ιδανικά για περιπτώσεις που απαιτείται η κάλυψη ανοιγμάτων που είναι μεγαλύτερα από 2 μέτρα. Επιπλέον, συμβάλλουν στην εξοικονόμηση χώρου σε περίπτωση που γύρω από το κούφωμα αυτός είναι περιορισμένος. Όσο για τα ιδιαιτέρως μεγάλα ανοίγματα, υπάρχει η δυνατότητα επιλογής ενός στιβαρού ανασυρόμενου κουφώματος που διευκολύνει την κίνηση, ενώ παράλληλα παρέχει αυξημένη στεγανότητα.

Η ALUMIL διαθέτει μία πληθώρα λύσεων για συρόμενα ή ανασυρόμενα κουφώματα, που περιλαμβάνουν τις παρακάτω τυπολογίες:

Επάλληλα

Η πιο συνηθισμένη τυπολογία κατά την οποία δύο ή περισσότερα φύλλα βρίσκονται το ένα δίπλα στο άλλο και σύρονται σε ξεχωριστούς οδηγούς. Όταν είναι κλειστό το κούφωμα, τα φύλλα ενώνονται στο λεγόμενο «σημείο επαλληλίας».

Φιλητά

Μια τυπολογία που προσφέρει την πρακτικότερη λύση όταν ζητούμενο είναι να έχουμε δύο φύλλα πάνω σε έναν οδηγό, τα οποία ενώνονται και κλειδώνουν μεταξύ τους στη μέση. Συνδυάζεται συνήθως με πολύφυλλες τυπολογίες επάλληλων κουφωμάτων.

Χωνευτά

Τα χωνευτά συρόμενα κουφώματα εξασφαλίζουν μέγιστη εργονομία χώρου, καθώς τα φύλλα τους «κρύβονται» μέσα στον τοίχο, με αποτέλεσμα να διευκολύνουν τη διέλευση, αφήνοντας όλο το άνοιγμα ελεύθερο.

Γωνιακά

Για ειδικές κατασκευές, κυρίως σε μονοκατοικίες ή εξοχικές κατοικίες, όταν υπάρχουν ανοίγματα που σχηματίζουν γωνία, τα γωνιακά συρόμενα κουφώματα μπορούν να συμβάλουν στη μεγιστοποίηση του φυσικού φωτισμού και την άμεση οπτική επαφή με τον εξωτερικό χώρο.

Τα συρόμενα κουφώματα αποτελούν εξαιρετική επιλογή αν:

  • Ο χώρος σας διαθέτει μεγάλα ανοίγματα παραθύρων.
  • Ο χώρος σας είναι περιορισμένων τετραγωνικών.
  • Δίνετε έμφαση στο minimal design.

Συντάκτης άρθρου

Marketing Department
Marketing Department

Μάθετε περισσότερα
Σχετικά άρθρα