Συμβουλές επιλογής κουφωμάτων

Ηχομόνωση: Όσα πρέπει να γνωρίζετε για να καλύψετε τις ανάγκες σας

Επειδή η ηχομόνωση είναι ένα από τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά κατά την επιλογή νέων κουφωμάτων, συγκεντρώσαμε όλες τις ερωτήσεις που πρέπει να κάνετε ώστε να είστε σίγουροι ότι τα κουφώματά σας θα σας προσφέρουν αποτελεσματική ηχομείωση.
Marketing Department
Updated
2’ ανάγνωση
Κοπέλα στο σπίτι τησ μπροστά από κούφωμα αλουμινίου με υψηλή ηχομόνωση, φοράει ακουστικά και απολαμβάνει τη μουσική που ακούει.

Η ηχομόνωση αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά κατά την επιλογή κουφωμάτων, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για κατοικίες που βρίσκονται σε αστικά περιβάλλοντα με υψηλή ηχορύπανση.

Σύμφωνα με έρευνες που έχουν πραγματοποιηθεί σε κατοίκους αστικών περιοχών κατά την τελευταία δεκαετία, η ηχορύπανση είναι ο βασικότερος παράγοντας που επηρεάζει αρνητικά την καθημερινή διαβίωση. Γι’ αυτό, η ακουστική άνεση θεωρείται πλέον νούμερο ένα προτεραιότητα για τον σύγχρονο άνθρωπο που θέλει να ζει σε χώρους που τον προστατεύουν από εξωγενείς θορύβους.

Πώς μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι τα κουφώματα που επιλέγουμε για το σπίτι μας προσφέρουν αποτελεσματική ηχομείωση; 

Πριν πάρουμε τη μεγάλη απόφαση, φροντίζουμε να κάνουμε τις σωστές ερωτήσεις που θα μας οδηγήσουν σε σωστές απαντήσεις, καθορίζοντας την επιλογή μας: 

  • Τι υλικά στεγάνωσης χρησιμοποιούνται στο σύστημα αλουμινίου που μας ενδιαφέρει; 
  • Χρησιμοποιούνται ηχομειωτικές μεμβράνες στον υαλοπίνακα του συστήματος;
  • Το πάχος του υαλοπίνακα είναι προσαρμοσμένο στις ανάγκες μας;
  • Το σύστημα αλουμινίου που επιλέγουμε προσφέρει πιστοποιημένες επιδόσεις ηχομείωσης;

Πέρα από τις απαντήσεις στις παραπάνω ερωτήσεις,  εξίσου σημαντικό είναι να συνεργαστούμε με έναν αξιόπιστο κατασκευαστή κουφωμάτων αλουμινίου, που γνωρίζει και εφαρμόζει ορθές πρακτικές εγκατάστασης και τεχνικές στεγανοποίησης, ώστε τα παράθυρά μας να σφραγίζουν ερμητικά μεγιστοποιώντας τις ηχομονωτικές τους δυνατότητες. 

Τέλος, ιδιαίτερα χρήσιμο είναι να βλέπουμε στην πράξη τις επιδόσεις του κουφώματος που μας ενδιαφέρει. Επισκεπτόμενοι τους εκθεσιακούς χώρους μας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, μπορείτε να πάρετε μια γεύση από τον προηγμένο θάλαμο ηχομείωσης που διαθέτουμε, βιώνοντας τη διαφορά του να ζεις σε έναν χώρο απόλυτα προστατευμένο από εξωτερικούς θορύβους με κουφώματα πιστοποιημένων επιδόσεων.  

Συντάκτης άρθρου

Marketing Department
Marketing Department

Μάθετε περισσότερα
Σχετικά άρθρα