Συμβουλές επιλογής κουφωμάτων

6 παράγοντες που επηρεάζουν το κόστος αντικατάστασης των κουφωμάτων σου

Είσαι σε διαδικασία αντικατάστασης των κουφωμάτων σου; Διάβασε για τους παράγοντες που παίζουν ρόλο στη διαμόρφωση του κόστους.
Marketing Department
Updated
2’ ανάγνωση
Σαλόνι με ξύλινο δάπεδο, καναπέ, δύο πολυθρόνες, τραπεζάκι και πουφ

 

Πόσο θα κοστίσει η αντικατάσταση των παλιών σου κουφωμάτων; Τι ακριβώς επηρεάζει τη διαμόρφωση του τελικού κόστους; Εύλογα ερωτήματα, που έχουν, ωστόσο, απάντηση. Δες τους παράγοντες που επηρεάζουν την τιμή και λάβε τους υπόψιν κατά τη διαδικασία αντικατάστασης των κουφωμάτων σου. 

Αριθμός Κουφωμάτων

Όπως είναι λογικό, όσο περισσότερα τα κουφώματα που θα αντικατασταθούν τόσο μεγαλύτερο και το συνολικό κόστος της αλλαγής. Ωστόσο, σε αρκετές περιπτώσεις, η σταδιακή αντικατάσταση αποδεικνύεται ακριβότερη. Είναι, λοιπόν, σημαντικό να ελέγξεις διεξοδικά την κατάσταση των υφιστάμενων κουφωμάτων, καθώς υπάρχει η πιθανότητα να είναι προτιμότερη η αντικατάσταση όλων και όχι απλώς μέρος τους. 

Υλικό Συστήματος

Δεν είναι υπερβολή να ισχυριστούμε ότι ένα ποιοτικό κούφωμα μπορεί να είναι λειτουργικό για πάνω από 30 χρόνια. Η ποιότητα των υλικών κατασκευής, όμως, επηρεάζει και το κόστος του. Το αλουμίνιο, για παράδειγμα, είναι ένα ιδιαιτέρως ανθεκτικό υλικό, που αντέχει σε βάθος χρόνου και έχει ελάχιστες ανάγκες συντήρησης. 

Μέγεθος & Design

Το μέγεθος ενός κουφώματος, σαφώς, διαφοροποιεί το κόστος. Όμως πέραν του μεγέθους, σημαντικός παράγοντας από οικονομικής άποψης, είναι ο σχεδιασμός του. Τα συστήματα minimal αισθητικής συνδυάζουν υψηλές επιδόσεις με μοντέρνο design, οπότε το κόστος αυξάνεται.

Τζάμια [Υαλοπίνακες]

Μονοί υαλοπίνακες, διπλοί, τριπλοί, με ευγενές αέριο στο διάκενο των τζαμιών, ενεργειακοί υαλοπίνακες, υαλοπίνακες ασφαλείας, θερμικώς σκληρυμένοι υαλοπίνακες, ανακλαστικοί και πυράντοχοι υαλοπίνακες. Οι επιλογές είναι πολλές και μπορούν να προσαρμοστούν αναλόγως των αναγκών και του προϋπολογισμού ενός σπιτιού. 

Ιδιαιτερότητες Τοποθέτησης

Ένα πιο απλό, σχεδιαστικά, κούφωμα απαιτεί λιγότερη εργασία, χρόνο και κόπο έναντι ενός κουφώματος που θα καλύψει ένα μεγαλύτερο άνοιγμα ή σε σχέση με κάποια ειδική ή εξεζητημένη κατασκευή. Επίσης, σε πολλές περιπτώσεις απαιτείται η προεργασία του ανοίγματος, ώστε να τοποθετηθεί με ορθό τρόπο το κούφωμα. Οι συγκεκριμένες παράμετροι επηρεάζουν το κόστος. 

Πιστοποιήσεις & Εγγύηση

Για να πιστοποιηθεί ένα προϊόν απαιτούνται συνεχείς έλεγχοι, μελέτες και προδιαγραφές που κοστίζουν. Όμως, ένα πιστοποιημένο προϊόν αποτελεί το καλύτερο εχέγγυο ποιότητας και καλής λειτουργίας και είναι βέβαιο πως μπορεί να υποστηρίξει όλα όσα υπόσχεται.

Συντάκτης άρθρου

Marketing Department
Marketing Department

Μάθετε περισσότερα
Σχετικά άρθρα