Συμβουλές επιλογής κουφωμάτων

Value for money: Μερικές σκέψεις για την επένδυση σε νέα κουφώματα

Ενίσχυσε τις γνώσεις σου και κάνε μια πραγματικά συμφέρουσα επιλογή.
Marketing Department
Updated
4’ ανάγνωση
Value for money: Μερικές σκέψεις για την επένδυση σε νέα κουφώματα
Μια διαχρονική συζήτηση των ανθρώπων που πρόκειται να προχωρήσουν σε αγορά κουφωμάτων για το σπίτι τους, είναι το πώς θα πάρουν κάτι ποιοτικό το οποίο ταυτόχρονα θα είναι σε καλή τιμή. Ο συνδυασμός αυτός αποτελεί μια ιδιαίτερη εξίσωση, που, ωστόσο, έχει τη λύση της. Διάβασε παρακάτω και ενίσχυσε τις γνώσεις σου σε σχέση με το τι να προσέξεις περισσότερο, ώστε να κάνεις μια πραγματικά «value for money» επιλογή.
value-for-money-2

Η σημασία των θερμομονωτικών επιδόσεων

Τα κουφώματα της κατοικίας σου διαδραματίζουν κομβικό ρόλο στην ενεργειακή απόδοσή της. Ένα σύστημα με υψηλές επιδόσεις θερμομόνωσης παρέχει εξαιρετικά αποτελέσματα και θα αναβαθμίσει συνολικά τον χώρο και τη διαβίωσή σου σε αυτόν. Οι επιλογές είναι πολλές και με διάφορες διαβαθμίσεις ως προς το κόστος. Η μέτρηση που πρέπει να προσέξεις είναι το λεγόμενο Uf, ο συντελεστής θερμοπερατότητας του κουφώματος. Όσο μικρότερος είναι αυτός ο αριθμός, τόσο πιο αποδοτικό είναι ενεργειακά το προφίλ των κουφωμάτων που θα επιλέξεις. Έτσι, οι θερμικές απώλειες μειώνονται σημαντικά και μαζί με αυτούς και οι λογαριασμοί σου, καθώς λιγότερη κατανάλωση ενέργειας ισοδυναμεί και με χαμηλότερα έξοδα στον μηνιαίο προϋπολογισμό.

S650_eclipse_6f_ultra HD

Η αισθητική των νέων σου κουφωμάτων

Μια από τις βασικές πτυχές κατά την επιλογή κουφωμάτων είναι η αισθητική τους πλευρά. Χρειάζεται, λοιπόν, να αποφασίσεις με γνώμονα τι σε εκφράζει σε αυτό τον τομέα. Όσο πιο μοντέρνα ή minimal είναι μια σειρά κουφωμάτων, τόσο το κόστος ενδέχεται να είναι αυξημένο. Και αυτό είναι λογικό, καθώς για να είναι ένα σύστημα πιο κομψό, με λεπτές γραμμές ή κρυφά προφίλ, απαιτείται προηγμένος σχεδιασμός και έρευνα, ώστε να μην γίνει καμία έκπτωση στο πεδίο των επιδόσεων. Αν, από την άλλη, είσαι ικανοποιημένος/η με πιο απλές κατασκευές, τότε υπάρχει μια πληθώρα υλικών και προϊόντων, που μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες σου με κόστος που θα παραμείνει χαμηλό.

value-for-money-

Τα κουφώματα ως επένδυση

Η αγορά κουφωμάτων, πέρα από ένα αναγκαίο έξοδο σχετικά με το σπίτι σου, αποτελεί και μια μελλοντική επένδυση. Είναι σημαντικό να σκέφτεσαι ότι, συνήθως, τα κουφώματα μιας κατοικίας μένουν για δεκαετίες, οπότε είναι ουσιαστικής σημασίας η επιλογή σου να έχει χαρακτηριστικά που θα σε ικανοποιούν. Ένα ποιοτικό σύστημα κουφωμάτων αναβαθμίζει όχι μόνο τις συνθήκες διαβίωσης, αλλά και την ίδια την αξία ενός ακινήτου. Ακόμα και για μελλοντική ενοικίαση ή πώληση ενός χώρου, τα κουφώματα μπορεί να επηρεάσουν έναν δυνητικό ενοικιαστή ή αγοραστή. Έτσι, ένα ακριβότερο κούφωμα, μπορεί να σου επιστρέψει με αυτόν τον τρόπο μέρος της αξίας του (ευκολότερα από ένα χαμηλού κόστους κούφωμα), δίνοντάς σου συγκριτικό πλεονέκτημα, έναντι άλλων κατοικιών.

value-for-money-4

Δυνατότητες επιδότησης για αντικατάσταση κουφωμάτων

Η αντικατάσταση των παλιών σου κουφωμάτων κάνει τον χώρο σου πιο αυτόνομο ενεργειακά, με λιγότερα έξοδα θέρμανσης – ψύξης. Αν σε προβληματίζει το οικονομικό σκέλος, μην απελπίζεσαι, καθώς εδώ και αρκετά χρόνια βρίσκονται σε ισχύ τα προγράμματα επιδότησης «Εξοικονομώ», που προσφέρουν οικονομική υποστήριξη για την ενεργειακή αναβάθμιση κατοικιών με ολοκληρωμένες λύσεις και παρεμβάσεις. Να επισημάνουμε ότι από την 1/1/2021 για κάθε αγγελία μίσθωσης ή πώλησης ακινήτου είναι πλέον υποχρεωτικό να αναγράφεται η ενεργειακή του κλάση, σύμφωνα με το Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης (ΠΕΑ). Ως εκ τούτου, η ενεργειακή κλάση αποτελεί ένα σημαντικό μέτρο σύγκρισης και συνιστά πλέον έναν βασικό παράγοντα επιλογής ή απόρριψής κατοικιών από ενοικιαστές και αγοραστές.

value-for-money-3

Βρες αξιόπιστο κατασκευαστή

Όποια και αν είναι η τελική σου επιλογή κατά την αναζήτηση μιας «value for money» λύσης, πρέπει πάντα να σκέφτεσαι με γνώμονα το πώς αυτή η επιλογή μεταφράζεται ως προς την αξία του χώρου σου, τι επιφέρει σε αυτόν και, φυσικά, πώς σε κάνει να αισθάνεσαι. Στο τέλος της μέρας, εκείνο που πραγματικά έχει σημασία είναι να νιώθεις χαρούμενος/η με ό,τι διάλεξες, με κουφώματα που αντικατοπτρίζουν στο έπακρο την απόφασή σου. Για ένα άρτιο και ολοκληρωμένο τελικό αποτέλεσμα είναι ιδιαίτερα σημαντικό να βρεις αξιόπιστο κατασκευαστή κουφωμάτων αλουμινίου, που θα αντιμετωπίσει την επένδυσή σου με υπευθυνότητα και επαγγελματισμό, τηρώντας παράλληλα τις υψηλότερες προδιαγραφές.

Για να έρθεις εύκολα και γρήγορα σε επαφή με το ευρύ δίκτυο κατασκευαστών της ALUMIL

Για να έρθεις εύκολα και γρήγορα σε επαφή με το ευρύ δίκτυο κατασκευαστών της ALUMIL

Η επιλογή νέων κουφωμάτων, για την οικία ή τον επαγγελματικό σου χώρο, είναι μια σημαντική επένδυση. Γι’ αυτό έχει μεγάλη σημασία, να συμβουλευτείς έναν έμπειρο επαγγελματία, που μπορεί να εκτιμήσει τις απαιτήσεις του έργου σου και να σε συμβουλέψει με ορθό τρόπο.

Συντάκτης άρθρου

Marketing Department
Marketing Department

Μάθετε περισσότερα
Σχετικά άρθρα