Συμβουλές επιλογής κουφωμάτων

Ο δωδεκάλογος των κουφωμάτων αλουμινίου

Οι 12 ξεχωριστοί λόγοι για να κάνεις το βήμα σε νέα κουφώματα αλουμινίου.
Marketing Department
Updated
7’ ανάγνωση
Ο δωδεκάλογος των κουφωμάτων αλουμινίου

Όταν πρόκειται για το πιο ολοκληρωμένο υλικό για κουφώματα, τότε το αλουμίνιο «παίζει» χωρίς αντίπαλο. Είναι, θα λέγαμε, η ιδανική επιλογή! Φυσικά, κάθε υλικό έχει τα δικά του χαρακτηριστικά, με τα δυνατά και αδύναμα σημεία του. Ωστόσο, το αλουμίνιο συγκεντρώνει τόσο πολλά πλεονεκτήματα, που η απόφαση για τα νέα σου κουφώματα γίνεται πιο εύκολη από ποτέ.

Η αγορά καινούργιων κουφωμάτων αποτελεί μια σημαντική επένδυση, που δύναται να αλλάξει καθοριστικά την καθημερινότητά σου. Αν επιλέξεις με βάση τις ανάγκες σου, σταθμίσεις τις διαφορετικές παραμέτρους και έχεις στο νου σου τη μεγάλη εικόνα, τότε θα οδηγηθείς στον σωστό «δρόμο». Ο δωδεκάλογος για τα νέα σου κουφώματα αλουμινίου αποτελεί το πιο πολύτιμο εγχειρίδιο για να πάρεις την τελική σου απόφαση!

1. Αντοχή - Το Α & το Ω

Το αλουμίνιο είναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό υλικό που μπορεί να παραμείνει αναλλοίωτο για δεκαετίες. Αυτό του το χαρακτηριστικό το ξεχωρίζει από άλλα υλικά, όπως π.χ. το PVC, καθώς του δίνει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, το θωρακίζει από τυχόν αστοχίες και αλλοιώσεις και το καθιστά μια value for money επιλογή σε βάθος χρόνου ακόμη και για πάνω από 3 δεκαετίες. 

2. Σταθερότητα - Το κούφωμα δεν «μπάζει»

Ένα ζήτημα που ενίοτε μπορεί να προκύψει με τα πλαστικά κουφώματα είναι το γεγονός ότι με τις αυξομειώσεις της θερμοκρασίας και την επίδραση της θερμικής συστολής και διαστολής, το υλικό δύναται να υποστεί παραμορφώσεις (warping). Έτσι, σε μια τέτοια περίπτωση, το κούφωμα μπορεί να απωλέσει μέρος των αρχικών του ιδιοτήτων (καθώς η κάσα με το φύλλο δεν εφάπτονται τέλεια μεταξύ τους, αφήνοντας περιθώριο για την είσοδο ή έξοδο αέρα), υποβαθμίζοντας την εμπειρία διαβίωσης και ακυρώνοντας στην πράξη τις θερμομονωτικές του επιδόσεις. Το αλουμίνιο είναι ένα στιβαρό και πολύ σταθερό υλικό, με υψηλές μηχανικές ιδιότητες, που δεν αντιμετωπίζει τέτοιου είδους προβλήματα και, ως εκ τούτου, οι επιδόσεις του παραμένουν αναλλοίωτες ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών και εναλλαγών θερμοκρασίας , «σφραγίζοντας» ουσιαστικά τον χώρο σας.

Antras-Gynaika-Mpalkonoporta

3. Θερμομόνωση - Σταθερή θερμοκρασία χωρίς ενεργειακές απώλειες

Τα σύγχρονα ενεργειακά συστήματα αλουμινίου εξασφαλίζουν σημαντικότατη μείωση των θερμικών απωλειών, προσφέροντας ενισχυμένη θερμομόνωση και βελτίωση της ποιότητας διαβίωσης. Με τη χρήση πολυαμιδίων επιτυγχάνεται η αποτελεσματική απομόνωση μεταξύ του εξωτερικού και του εσωτερικού προφίλ ενός συστήματος αλουμινίου και αποτρέπονται οι απώλειες ενέργειας. Έτσι, η θερμοκρασία στο εσωτερικό παραμένει σταθερή, ανεξαρτήτως των καιρικών συνθηκών που επικρατούν έξω. Μάλιστα, η ALUMIL αποτελεί την πρώτη ελληνική εταιρεία που πιστοποίησε κούφωμα αλουμινίου με άκρως υψηλή θερμομόνωση κατάλληλο για παθητικά κτίρια με Uw κάτω από 1.

Gynaika-se-parathyro

4. Ηχομείωση - Καταφύγιο μακριά από θορύβους

Η δυνατότητα των σύγχρονων κουφωμάτων αλουμινίου να κρατούν τους θορύβους μακριά είναι πολύ σημαντική για την καθημερινή διαβίωση. Ειδικά τα κουφώματα αλουμινίου της ALUMIL διακρίνονται σημαντικά σε αυτό τον τομέα και έχουν πιστοποιημένες επιδόσεις χάρη στον υπερσύγχρονο θάλαμο δοκιμών ηχομείωσης που διαθέτει. Έτσι, ακόμη και δίπλα σε έναν πολυσύχναστο δρόμο, τα decibels μειώνονται αισθητά, η φασαρία μένει εκτός και το εσωτερικό περιβάλλον παραμένει ήρεμο. Αξίζει να τονισθεί ότι τα κουφώματα αλουμινίου χάρη στις πολύ υψηλές μηχανικές τους ιδιότητες, είναι σε θέση να υποστηρίξουν υαλοπίνακες υψηλής ηχομείωσης μεγάλου πάχους - βάρους.

5. Συντήρηση - Σχεδόν μηδενικές απαιτήσεις

 

Ένας ακόμα παράγοντας που ενισχύει την επένδυση σε κουφώματα αλουμινίου είναι οι σχεδόν μηδενικές ανάγκες συντήρησης. Με την επένδυση σε κουφώματα αλουμινίου, θα ξενοιάσεις, καθώς δε θα χρειαστεί να κάνεις σχεδόν τίποτε, πέραν από ένα ήπιο καθάρισμα ανά διαστήματα. Τόσο τα κουφώματα αλουμινίου που έχουν υποστεί την επεξεργασία της ηλεκτροστατικής βαφής όσο και αυτά που έχουν λάβει την επιφανειακή επεξεργασία της  ανοδίωσης, δεν πρόκειται να εμφανίσουν κανένα πρόβλημα, ακόμη και κάτω από αντίξοες συνθήκες ή κοντά σε παραθαλάσσιες περιοχές. Βέβαια, έχει μεγάλη σημασία οι επιφανειακές κατεργασίες να γίνονται σε πιστοποιημένα βαφεία, όπως αυτά που διαθέτει η ALUMIL με τις διεθνείς πιστοποιήσεις Qualicoat και Qualanod.

 

 

6. Αντιδιάρρηξη - Ασφάλεια υψηλού επιπέδου

Τι καλύτερο από ένα κούφωμα που παρέχει υψηλές επιδόσεις θερμομόνωσης και στεγάνωσης; Μα, φυσικά, ένα κούφωμα που επιπροσθέτως προσφέρει την απαραίτητη προστασία έναντι απρόσκλητων επισκεπτών. Το αλουμίνιο είναι ένα ισχυρό μέταλλο, που δε λυγίζει και δε καίγεται εύκολα. Ως εκ τούτου, λειτουργεί αποτρεπτικά για επίδοξους διαρρήκτες. Ακόμα και υπό έντονες συνθήκες κρούσης, το αλουμίνιο αποδεικνύεται μια ιδιαίτερα αξιόπιστη επιλογή σε σύγκριση με ανταγωνιστικά υλικά.

7. Αισθητική & τυπολογίες – Τόσες επιλογές όσες και οι ιδέες σου

Οι σχεδιαστικές επιλογές που έχει κανείς με τα κουφώματα αλουμινίου είναι πολλές και ετερόκλητες. Το ίδιο συμβαίνει και με τις διαφορετικές τυπολογίες. Από minimal design με λεπτά προφίλ μέχρι ποικιλία χρωμάτων και συμπληρωματικών συστημάτων, οι λύσεις που παρέχονται αφήνουν χώρο στη φαντασία. Αξίζει, επίσης, να υπογραμμιστεί ότι εφόσον υπάρχει ανάγκη για συρόμενα κουφώματα, τότε η επιλογή του αλουμινίου είναι ιδανική, ειδικά εάν πρόκειται για μεγάλο άνοιγμα μπαλκονόπορτας.

8. Προσβασιμότητα - Ευκολία πρόσβασης & μέγιστη λειτουργικότητα

Τα κουφώματα αλουμινίου μπορούν να παραμετροποιηθούν ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε σπιτιού και των ανθρώπων που ζουν σε αυτό. Το μεγάλο ατού τους είναι η πληθώρα τυπολογιών, που επιτρέπει κατασκευές με χαμηλό κατωκάσι ή ενδοδαπέδιες υλοποιήσεις για ευκολία πρόσβασης. Αυτό τα καθιστά εξόχως φιλικά στη χρήση από ΑμεΑ, ηλικιωμένους και παιδιά.

9. Υδατοστεγανότητα - Στεγνό & ασφαλές περιβάλλον

Η προστασία από ύδατα αποτελεί μια δεδομένη απαίτηση για τα κουφώματα στις μέρες μας. Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν είναι αυτονόητο. Αν κανείς αναλογιστεί πόσα παλιά κουφώματα μιας άλλης εποχής υπάρχουν σε πλήθος κατοικιών ακόμη και σήμερα, τότε ευλόγως προκύπτουν ερωτήματα. Η πιο κατάλληλη λύση έρχεται υπό τη μορφή των σύγχρονων και απόλυτα στεγανών συστημάτων αλουμινίου, που αποτρέπουν την εισροή υδάτων ακόμη και κάτω από έντονη βροχόπτωση. Κατ’ επέκταση, η αποτελεσματική υδατοστεγάνωση συμβάλλει στο να αποφεύγεται η υγρασία που οδηγεί σε περαιτέρω φθορές σε τοιχοποιία και δάπεδα.

10. Αεροδιαπερατότητα & Αντοχή στην ανεμοπίεση: Χωρίς Εκπλήξεις!

Ένα σπίτι στο οποίο ο ψυχρός αέρας διαπερνά τα κουφώματα αφήνει μια πραγματικά δυσάρεστη αίσθηση. Είναι, ωστόσο, μια αίσθηση που προέρχεται ενίοτε από υλικά που τείνουν να παραμορφώνονται και να εμφανίζουν αυτή τη συμπεριφορά. Εν αντιθέσει με μια τέτοια συνθήκη, τα συστήματα αλουμινίου της ALUMIL εξασφαλίζουν κορυφαία πιστοποιημένη απόδοση στον τομέα της αεροδιαπερατότητας, ενώ, παράλληλα, παρουσιάζουν υψηλού επιπέδου αντοχή σε ανεμοπίεση, παίζοντας καθοριστικό ρόλο στην αποτροπή τυχόν παραμορφώσεων και δυσάρεστων εκπλήξεων λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων. Φυσικά, θα πρέπει πάντα να διασφαλίζεται η ορθή τοποθέτηση των κουφωμάτων από αξιόπιστους κατασκευαστές αλουμινίου.

Κουμπαράς

11. Εξοικονόμηση χρημάτων - Η διαφορά φαίνεται στην «τσέπη» σου

Οι κορυφαίες επιδόσεις των ενεργειακών συστημάτων αλουμινίου, πέραν της αναβάθμισης στην καθημερινότητά σου, έχουν άμεσο αντίκτυπο και στην «τσέπη» σου. Γιατί οι ενεργειακές απώλειες μειώνονται σημαντικά και η κατοικία σου είναι «θωρακισμένη» από τις αλλαγές θερμοκρασίας για πολλά χρόνια. Με κουφώματα αλουμινίου, η εξοικονόμηση ενέργειας και η εξοικονόμηση χρημάτων πηγαίνουν χέρι-χέρι, με άμεσα κερδισμένο/η εσένα! Αν, μάλιστα, συνυπολογίσει κανείς και τις συχνές πλέον αυξομειώσεις στις τιμές της ενέργειας, τότε η επιλογή κουφωμάτων αλουμινίου αποκτάει... άλλη αξία.

Laptop-se-parathiro

12. Περιβάλλον - Φιλικό και πλήρως ανακυκλώσιμο

Το αλουμίνιο είναι ένα μέταλλο που χαρακτηρίζεται από τις τεράστιες δυνατότητες ανακυκλωσιμότητάς του, καθώς όσες φορές κι αν ανακυκλωθεί διατηρεί στο 100% τις μηχανικές του ιδιότητες. Ως αποτέλεσμα, μειώνονται δραστικά οι ενεργειακές ανάγκες της παραγωγής του (το ανακυκλωμένο αλουμίνιο απαιτεί 95% λιγότερη ενέργεια), αποδεικνύοντας πώς επιτυγχάνεται κυκλική οικονομία στην πράξη.

Kermata

Ενίσχυσε τη θέση του ακινήτου σου στην αγορά

Η επένδυση σε ενεργειακά κουφώματα αλουμινίου σου δίνει τη δυνατότητα να ενισχύσεις την αξία του ακινήτου σου και να αυξήσεις την τιμή ενδεχόμενης μίσθωσης ή πώλησης. Άλλωστε, πλέον είναι υποχρεωτική η έκδοση Πιστοποιητικού Ενεργειακής Απόδοσης για ενοικίαση, πώληση ή αγορά μιας κατοικίας. Τα σύγχρονα συστήματα αλουμινίου, που χαρακτηρίζονται για την ποιότητα και την αντοχή τους στον χρόνο, θα σε βοηθήσουν να ανέβεις στην κλίμακα της ενεργειακής απόδοσης, δίνοντας υπεραξία στην περιουσία σου!

Η πιο εύκολη απόφαση

Συνοψίζοντας, η επένδυση σε κουφώματα αλουμινίου είναι η πιο συμφέρουσα και αποδοτική επιλογή. Αυτό συμβαίνει γιατί παρέχουν:

✅Μεγαλύτερη διάρκεια ζωής

✅Αντοχή κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες

✅Σταθερές επιδόσεις σε βάθος χρόνου

✅Πολλαπλές σχεδιαστικές επιλογές

✅Εξοικονόμηση ενέργειας & χρημάτων

✅Υπεραξία για το ακίνητο 

Συντάκτης άρθρου

Marketing Department
Marketing Department

Μάθετε περισσότερα