Alumil Croatia
Choose your local website

Novi arheološki muzej u Alexandroupoli

Situation

Izgradnjom Novog arheološkog muzeja u Aleksandropolisu dolazi do kulturne nadogradnje šireg područja Aleksandropolisa. Novagradnja od 2.200 m2 nalazi se na Makris Avenue 44, na lokaciji od 8.400 m2.

Izazov

Podržane od strane nadležnih muzeja, cilj je povećati atraktivnost zemlje kao turističke destinacije, obogaćujući ponuđeni turistički proizvod, istovremeno doprinoseći ukupnom ekonomskom razvoju okolice u korist lokalne ekonomije i manjih poduzeća. Konačni završetak zgrade planiran je krajem 2020. godine, ali muzej je svoja vrata već otvorio u ožujku 2018. godine s periodičnom izložbom "Redestos-Solun, starine kroz izbjegličko putovanje". Povrh toga, nedavno je objavljeno da će vjerna kopija impozantne "Winged Victory of Samothrace" ("Krilate pobjede Samothracea"), izrađene od mramora iz Tasosa, biti privremeno smještena u muzej i kasnije trajno smještena u prirodnom okruženju na istoimenom otoku.

Rješenje

Kombinacija arhitektonskih ALUMIL sustava SMARTIA M11000, SMARTIA M5600 i SMARTIA M50, koji su instalirani u Novom arheološkom muzeju u Alekandropolisu, poboljšala je ukupnu vrijednost i kvalitetu zgrade. U prostorijama Muzeja neophodno je kontrolirati zasjenjenje i osigurati ispunjavanje svih potrebnih uvjeta, tako da se eksponati ne mijenjaju uz vanjsko osvjetljenje i promjenama temperature. Toplinska izolacija tokom cijele godine, kao i smanjenje zvuka, osigurava se prozorskim sustavom SMARTIA M11000 i naprednim sustavom aluminijskih fasada SMARTIA M50. Uz to, sustav za zaštitu od sunca SMARTIA M5600 osigurava učinkovito zasjenjenje i kontrolu dnevnog unosa svjetlosti u zgradu, nudeći istovremeno visoku estetiku zahvaljujući inovativnom dizajnu svojih brisoleja.

Identitet projekta

Dodaj u omiljene

Proizvodaci aluminijuma

SENSE-AL, Mpinioris Charalabos