Alumil Croatia
Choose your local website

News

Indeks burze ESG: ALUMIL među 35 tvrtki koje zadovoljavaju kriterije održivog razvoja

2. kolovoza 2021. na snagu je stupio novi indeks održivosti Atenske burze. Riječ je o Athex ESG -u koji će pratiti učinak tvrtki u pogledu okoliša, društvenih aktivnosti i korporativnog upravljanja.

ALUMIL je među prvih 35 tvrtki u Grčkoj koje ispunjavaju kriterije za uključivanje u Athex ESG. Prva procjena tvrtki uzela je u obzir njihove objavljene podatke za 2019. godinu. Podatke je opsežno analiziralo Nacionalno i kapodistrijsko sveučilište u Ateni (EKPA) te je ocijenjena njihova točnost.

Prema posljednjim procjenama, između 2023. i 2025., procjenjuje se da će 50% uzajamnih fondova imati ESG kriterije. Ovo predviđanje dokazuje dinamiku indeksa i globalni pomak prema pitanjima zaštite okoliša i korporativne odgovornosti. ALUMIL, kao vodeća tvrtka u industriji aluminija, razvila je ekološki prihvatljive proizvodne pogone i modernizirala svoje korporativno upravljanje, istovremeno vodeći aktivnosti društvene odgovornosti koje daju prioritet poboljšanju svakodnevnog života ljudi.

ESG indeks važna je prilika za očitovanje višestrukih aktivnosti ALUMIL Grupe, pružajući investitorima bitne informacije o strateškom pristupu tvrtke.

Dodaj u omiljene