Alumil Bulgaria
Choose your local website
Why Aluminium Header

Защо да изберете алуминий?

 

Алуминият е третият най-често срещан елемент в земната кора. Това е "зелен" материал, който може да се рециклира безкрайно и същевременно да запази всичките си характеристики без да се влошава качеството. Енергията, която е необходима за рециклирането му е само 5% от консумираната за първоначалното му производство, което го прави един от най-практичните материали в строителната промишленост. 

 

Mechanical properties

Μеханични свойства

 

Алуминиевите рамки са решението, което ще Ви осигури изключително здрави врати и прозорци, които са с повишена сигурност и дълготрайна издръжливост. В случай на високи температурни колебания те не се изкривяват с течение на времето - факт, който е много важен в региони със значително количество слънчева светлина и високи температури през лятото.

 

Здравината на алуминиевите рамки позволява създаването на големи панели за максимално количество естествена светлина. Не е налице опасност от огъване или усукване на рамките, а това често се случва с другите по-слаби материали. Дори при много тънки профили двукрилата алуминиева врата може да издържи над 1 000 килограма. В случай на пожар алуминиевите прозорци и врати ограничават разпространението му. Алуминият, за разлика от другите материали, абсорбира и отстранява голяма част от топлината, която се отделя при пожар. Когато алуминият започне да се топи, при 660 градуса по Целзий, той забавя скоростта на разпространение на огъня без да отделя запалими или токсични газове.

Сигурност

 

Благодарение на своята издръжлива и здрава конструкция, възпираща възможни натрапници, алуминиевите рамки за врати и прозорци осигуряват много високи нива на сигурност. Те работят ефективно с голям брой механизми и аксесоари, като допълнително подсилват Вашата сигурност. Рамките за врати и прозорци на Alumil са сертифицирани за своята защита срещу взлом в съответствие с международния стандарт „RC - Класификация на устойчивостта“.

Security
Design

Дизайн

 

Пространството, в което живеем, е част от нас самите, тъй като прекарваме средно над 50% от времето си у дома. Ако се замислите, рамките в дома са основна част от цялостната му функционалност и естетическа стойност, защото оформят интериора и външния му вид.

 

Алуминиевите рамки на врати и прозорци предлагат безброй възможности за дизайн както по отношение на типологии и размери (напр. минималистичен дизайн с много тънки профили, ъглови типологии, множество конструкции за врата), така и на повърхностната обработка, с огромна палитра от цветове и текстури, налична за всякакви нужди и желания. Никой друг материал не може да предложи толкова голяма гъвкавост на дизайна. Важно е да отбележим, че алуминиевите системи не се ограничават до прозорци и врати, защото те позволяват създаването на редица архитектурни конструкции. Това означава, че ако посетите производител на алуминий, можете да получите обща оферта с интегрирани решения, които ще надстроят Вашия дом.

Топлоизолация

 

Напредъкът в технологиите и непрекъснатите изследвания доведоха до създаването на алуминиеви рамки с много добра изолация. Алуминиевите рамки, подобрени със специални изолиращи полиамиди, могат да предложат високи нива на топлоизолация, които са подходящи за пасивни сгради с нулева или почти нулева консумация на енергия. В комбинация с прозорци с голяма топлоизолация алуминиевият прозорец ще предпази дома Ви от нежеланите температури на външната среда както през зимата, така и през лятото.

 

Освен това, благодарение на използването на усъвършенствани уплътнения за херметичност те се справят ефективно дори със студените северни ветрове. Не на последно място по значение е голямата отразяваща способност на алуминия (албедо), която отблъсква слънчевото лъчение и намалява топлината, абсорбирана от рамките при интензивно слънчево греене, допринасяйки за запазването на температурата във вътрешността на дома през лятото. Това е и причината алуминиевите щори да се използват широко за засенчване на фасади.

Thermal insulation
Sound insulation

Звукоизолация

 

Звукоизолацията също е една от основните характеристики, които трябва да се имат предвид при избора на рамки за врати и прозорци. Висококачествените еластични уплътнителни материали, използвани от Alumil вътрешно и по периметъра на системите съчетани с херметичното уплътняване на всичките модели прозорци и врати, когато са заключени, без да остават празнини за преминаване на звук, осигуряват много високи нива на звукоизолация.

 

Разбира се, подобно на топлоизолацията, най-важният фактор за повишаване на звукоизолацията са стъклените панели, които се монтират в прозорците или вратите. Например: прозорците с троен стъклопакет дават несравнимо по-висока звукоизолация спрямо прозорците с обикновен стъклен панел.