Alumil Bulgaria
Choose your local website
Why Aluminium Header

Защо да изберете алуминий

В допълнение, алуминият е третият най-често срещан елемент в земната кора. Това е „зелен“ материал, който може да се рециклира безкрайно, запазвайки всичките си характеристики без влошаване на качеството. Енергията, необходима за рециклирането му, е само 5% от консумираната за първоначалното му производство, което го прави един от най-„зелените“ материали в строителната промишленост. По-конкретно, предимствата на алуминиевите прозорци и врати са следните:

 

Mechanical properties

Μеханични свойства

Алуминиевите рамки са решението, което ще ви осигури много здрави врати и прозорци и следователно – повишена сигурност и дълготрайна издръжливост. В случай на високи температурни колебания те не се изкривяват с течение на времето – факт, който е много важен в региони с много слънчева светлина и високи температури през лятото. Ето защо осигуряват много точни размери, които остават непроменени и не са податливи на разширения и свивания. По този начин се постига максимално уплътнение против въздух и вода и идеално прилягане между рамката и крилото на прозореца. Освен това здравината на алуминиевите рамки позволява създаването на големи панели за максимално количество естествена светлина, без опасност от огъване или усукване на рамките, както често се случва с други, по-слаби материали. Дори при много тънки профили двукрилата алуминиева врата може да издържи над 1000 килограма! И накрая, в случай на пожар, алуминиевите прозорци и врати не помагат за разпространението му и всъщност го ограничават. Алуминият, за разлика от други материали, абсорбира и отстранява голяма част от топлината, отделяща се при пожар. Когато алуминият започне да се топи, при 660 градуса по Целзий, той забавя скоростта на разпространение на огъня, без да отделя запалими или токсични газове.

Сигурност

Алуминиевите рамки за врати и прозорци осигуряват много високи нива на сигурност поради своята издръжлива и здрава конструкция, възпираща възможни натрапници. Тъй като са много здрави, работят ефективно с голям брой механизми и аксесоари, като допълнително подсилват вашата сигурност. Рамките за врати и прозорци ALUMIL са сертифицирани за своята защита срещу взлом в съответствие с международния стандарт „RC – Класификация на устойчивостта“.
Security
Design

Дизайн

Пространството, в което живеем, е част от нас самите, тъй като прекарваме средно над 50% от времето си в дома си. Ако се замислите, рамките в дома са основна част от цялостната му функционалност и естетическа стойност, оформяйки интериора и външния му вид. Алуминиевите рамки на врати и прозорци предлагат безброй възможности за дизайн, както по отношение на типологии и размери (напр. минималистичен дизайн с много тънки профили, ъглови типологии, множество конструкции за врата), така и на повърхностната обработка, с огромна палитра от цветове и текстури, налична за всякакви нужди и желания. Никой друг материал не може да предложи толкова голяма гъвкавост на дизайна без ограничения. И накрая, алуминиевите системи не се ограничават до прозорци и врати; те позволяват създаването на редица архитектурни конструкции. Това означава, че ако посетите производител на алуминий, можете да получите обща оферта с интегрирани решения, които ще надстроят вашия дом в случай на съответната нужда.

Топлоизолация

Често се казва, че алуминиевите рамки отстъпват по отношение на топло- или звукоизолацията, което изобщо не е вярно! Напредъкът в технологиите и непрекъснатите изследвания доведоха до създаването на алуминиеви рамки с много добра изолация. Алуминиевите рамки, подобрени със специални изолиращи полиамиди, могат да предложат високи нива на топлоизолация, подходящи за пасивни сгради с нулева или почти нулева консумация на енергия. В комбинация с прозорци с голяма топлоизолация алуминиевият прозорец ще предпази дома ви от нежеланите температури на външната среда, както през зимата, така и през лятото. Освен това, благодарение на използването на усъвършенствани уплътнения за херметичност, се справят ефективно дори със студените северни ветрове, без да има опасност прозорците ви да пуснат зимата вътре. Не на последно място, голямата отразяваща способност на алуминия (албедо) отблъсква слънчевото лъчение и намалява топлината, абсорбирана от рамките при интензивно слънчево греене, допринасяйки за запазването на температурата във вътрешността на дома през лятото. Всъщност това е и причината алуминиевите щори да се използват широко за засенчване на фасади.
Thermal insulation
Sound insulation

Звукоизолация

Звукоизолацията също е една от основните характеристики, които трябва да се имат предвид при избора на рамки за врати и прозорци, особено за домове, разположени в градска среда с високо шумово замърсяване. За тази цел има проверки и сертификати относно нивата на звукоизолация, осигурени от прозорците и вратите. Висококачествените еластични уплътнителни материали, използвани от ALUMIL вътрешно и по периметъра на нашите системи, както и херметичното уплътняване на всичките им прозорци и врати, когато са заключени, без да остават празнини за преминаване на звук, осигуряват много високи нива на звукоизолация. Разбира се, подобно на топлоизолацията, най-важният фактор за повишаване на звукоизолацията са стъклените панели, които се монтират в прозорците или вратите. Например прозорците с троен стъклопакет дават несравнимо по-висока звукоизолация спрямо прозорците с обикновен стъклен панел.