Alumil Bulgaria
Choose your local website
header

Гарантиране на качеството

Alumil е водеща европейска компания в бранша, затова задължително условие е всеки аспект от производствения процес да бъде сертифициран в съответствие със строгите европейски и международни стандарти. Качеството и опазването на околната среда, както и здравето и безопасността при работа са основни приоритети на Alumil Group.
quality-in-the-foreground

Качеството на преден план

 

Alumil се ангажира с производството на продукти с изключително качество и висока принадена стойност, като непрекъснато развива и подобрява управлението на контрола на качеството и винаги се стреми към пълното удовлетворение на своите клиенти.

 

Ние внедряваме международни системи за управление на производството и контрол на качеството и сертифицираме всички наши архитектурни системи в световноизвестни институти.

Вътрешни лаборатории

 

За да гарантираме най-високо качество, тестваме продуктите си по време на целия производствен процес чрез множество вътрешни лаборатории за контрол на качеството. 

  • Лаборатория за якост на опън - eкструзионни линии;
  • Лаборатория за прахово покритие - напълно оборудвана лаборатория;
  • Лаборатория за анодиране - напълно оборудвана лаборатория;
  • Лаборатория за сглобяване на полиамид - Q-тест, T-тест, програмирана пещ (20-200°C) и лазерна машина за проследяемост;
  • Спектрограф за анализ на материали - алуминиева леярна;
  • Лаборатория за тестване на нови продукти.

 

Входящи продукти

Продуктите, които не се произвеждат от Alumil, се подлагат на строги тестове преди да влязат в склада. Ако отговарят на критериите AQL 2.5, могат да бъдат пуснати в продажба.

in-house-quality-control-laboratory
perfection-through-continuous-integration

Съвършенство чрез непрекъснато тестване

 

Обучение на служителите по аспекти на качеството

 

Обръщайки голямо внимание на важността на човешкия фактор за постигане на високо качество, за всяка позиция определяме специфична директива за контрол на качеството, която трябва да се спазва внимателно. Редовно се провеждат групови обучения по отношение на новите продукти, както и опреснителни обучения за съществуващите.

 

Нашата философия е всеки служител да е в позицията на контрольор на качеството и да повишаваме личната отговорност за ефективен контрол на качеството.

 

В допълнение, използваме цифрова информационна система, чрез която всеки придобит опит в производството може да бъде консултиран по цифров път, когато се произвежда определен продукт. Специални ръководители на контрола на качеството, чрез непрекъснатото си присъствие на различни производствени етапи, постоянно обучават и преквалифицират нашите служители. 

Холистичен производствен подход

 

Основният стратегически избор на Alumil винаги е бил постоянното усъвършенстване и разширяване на производствените възможности. По този начин компанията се превърна в един от най-големите производители на архитектурни алуминиеви системи в Европа, който е с производствен капацитет от над 100 000 тона годишно, осигурявайки ефективен контрол на качеството през целия производствен процес.

 

Една от ключовите компетенции на Alumil е високата вертикална интеграция. От леярната до различните повърхностни покрития: способността да се контролират всички производствени процеси от началото до края гарантира отличен контрол на качеството, гъвкавост и бърз отговор на нуждите и желанията на клиентите.

holistic-production-approach

Осигуряване на качество

 

Основната причина Alumil да полага толкова значителни усилия за разработването на напълно автономно производствено съоръжение, способно да произвежда почти всичко, свързано с архитектурни алуминиеви системи, е една: ПРОСЛЕДЯЕМОСТ.

 

Благодарение на нашата усъвършенствана система за обработка на материали и авангардната ни ERP система (система за планиране на ресурсите) ние познаваме всеки аспект от нашия производствен процес и можем да правим непрекъснати подобрения. В допълнение, можем да предотвратим навреме възникването на проблеми и да внедрим точна система за проследяване на всеки артикул от началната точка на производство или покупка до окончателната доставка. Така гарантираме на клиентите си сигурно качество всеки ден.