Alumil Bulgaria
Choose your local website
header

Гарантиране на качеството

Тъй като сме водеща европейска компания в нашия бранш, е задължително условие всеки аспект от производствения ни процес да бъде сертифициран в съответствие със строгите европейски и международни стандарти. Качеството и опазването на околната среда, както и здравето и безопасността при работа, са основни приоритети в ALUMIL Group.
quality-in-the-foreground

Качеството на преден план

ALUMIL се ангажира с производството на продукти с изключително качество и висока принадена стойност, като непрекъснато развива и подобрява управлението на контрола на качеството и винаги се стреми към пълното удовлетворение на своите клиенти. Ние внедряваме международни системи за управление на производството и контрол на качеството и сертифицираме всички наши архитектурни системи в световноизвестни институти.

Вътрешни лаборатории за контрол на качеството

За да гарантираме най-високо качество, тестваме продуктите си по време на целия производствен процес чрез множество вътрешни лаборатории за контрол на качеството. 

  • Лаборатория за якост на опън: Екструзионни линии. 
  • Лаборатория за прахово покритие: Напълно оборудвана лаборатория. 
    Лаборатория за анодиране: Напълно оборудвана лаборатория. 
  • Лаборатория за сглобяване на полиамид: Q-тест, T-тест, програмирана пещ (20 – 200°C) и лазерна машина за проследяемост. 
  • Спектрограф за анализ на материали: Алуминиева леярна. 
  • Лаборатория за тестване на нови продукти. 

Входящи продукти

Продуктите, които не се произвеждат от компанията, се подлагат на строги тестове, преди да влязат в склада. Ако отговарят на критериите AQL 2.5, могат да бъдат пуснати в продажба.

in-house-quality-control-laboratory
perfection-through-continuous-integration

Съвършенство чрез непрекъснато тестване

Обучение на служителите по аспекти на качеството

Обръщайки голямо внимание на важността на човешкия фактор за постигане на високо качество, за всяка позиция определяме специфична директива за контрол на качеството, която трябва внимателно да се спазва. Освен това редовно се провеждат групови обучения относно нови продукти, както и опреснителни обучения за вече съществуващите.

Нашата философия е всеки служител да е в позицията на контрольор на качеството и да повишаваме личната отговорност за ефективен контрол на качеството.

В допълнение, използваме цифрова информационна система, чрез която всеки придобит опит в производството може да бъде консултиран по цифров път, когато се произвежда определен продукт. И накрая, специални ръководители на контрола на качеството, чрез непрекъснатото си присъствие на различни производствени етапи, постоянно обучават и преквалифицират нашите служители.

Холистичен производствен подход

Основният стратегически избор на ALUMIL винаги е бил постоянното усъвършенстване и разширяване на производствените възможности. По този начин днес компанията е един от най-големите производители на архитектурни алуминиеви системи в Европа с производствен капацитет над 100 000 тона годишно, осигурявайки ефективен контрол на качеството през целия производствен процес.

Една от ключовите компетенции на ALUMIL е високата вертикална интеграция. От леярната до различни повърхностни покрития, способността ни да контролираме всички производствени процеси от самото начало до края гарантира отличен контрол на качеството, гъвкавост и бърз отговор на нуждите и желанията на нашите клиенти.

holistic-production-approach

Проследяемост: Осигуряване на качество

Основната причина ALUMIL да полага толкова значителни усилия за разработването на напълно автономно производствено съоръжение, способно да произвежда почти всичко, свързано с архитектурни алуминиеви системи, е една: ПРОСЛЕДЯЕМОСТ. 

Благодарение на нашата усъвършенствана система за обработка на материали и авангардната ни ERP система (система за планиране на ресурсите), ние познаваме всеки аспект от нашия производствен процес и можем да правим непрекъснати подобрения. Освен това можем да предотвратим навреме възникването на проблеми и да внедрим точна система за проследяване на всеки артикул от началната точка на производство или покупка до окончателната доставка. По този начин можем да гарантираме на клиентите си сигурно качество всеки ден.