Alumil Bulgaria
Choose your local website

Новини

Бъдете сред първите, които научават за най-новите продукти с марка Alumil, както и за най-актуалните тенденции в бранша.
Открийте това, което търсите. Бързо, лесно и удобно
Търсене
май 2023
BAU 2023: Впечатляващо представяне на ALUMIL
В на скоро провелото се изложение BAU 2023 в Мюнхен (от 17 до 22 април) ALUMIL демонстрира за пореден път своето международното присъствие. Тазгодишното участие е 13-то поред и затвърждава постоянството на компанията в престижното събитие в продължение вече на 26 години.
март 2023
ALUMIL Green Ambassadors в действие: Първото почистване на парк за 2023 година
В ALUMIL вярваме, че значимите неща се постигат с поредица от малки и последователни действия, взети заедно. В съответствие с този принцип малките действия на Green Ambassadors, като почистването на местен парк, допринасят за екологичното съзнание.
август 2022
Система за входни врати SUPREME SD95, сертифицирана за пасивни къщи
SUPREME SD95 е здрава и елегантна система за входни врати от ALUMIL, която е използвана в различни проекти по целия свят. Наскоро системата получи сертификат от Института за пасивни сгради. Това отличие е за работата му в топла, умерена климатична зона.
юни 2022
ALUMIL близо до професионалистите на утрешния ден

На 19-ти, 20-ти и 26-ти май членове на екипа за подбор на персонал на ALUMIL участваха, както лично, така и онлайн, в Дните на кариерата, организирани от Училищата по икономика на Университета Аристотел в Солун и Университета на Западна Македония, както и в кариерното събитие провеждан от университета в Янина.

Инвестирайки в екстроверсия и разбирайки необходимостта от свързване на академичните среди със света на бизнеса и за подкрепа на професионалистите на утрешния ден в първите им кариерни стъпки, нашите колеги направиха презентация за нашата компания, фокусираща се върху предимствата на нашата стажантска програма и отговаряйки на запитванията на студентите и техните опасения.

Основен акцент беше поставен върху развитието на уменията на участниците чрез обсъждане на няколко въпроса, свързани с процеса на намиране на работа. По-конкретно, в университета в Янина, нашите специалисти по набиране на персонал обсъдиха подробно ефективното използване на LinkedIn и предложиха на студентите съвети как да подобрят професионалните си профили, докато в Университета на Западна Македония разговорът се фокусира върху начините, по които кандидатите могат правилно да подготвят и представят конкурентен профил по време на интервю за работа.

ALUMIL остава близо до професионалистите на утрешния ден, като активно участва в кариерните събития на университетите и допринася за напътствията на студентите и завършилите в техния преход от академичен към професионален живот.

май 2022
The Ellinikon Experience Centre: Системите на ALUMIL в новата забележителност
Градското преустройство в Елиникон е най-очакваният проект в страната и един от най-значимите текущи проекти в Европа. Ellinikon Experience Center вече е отворен за обществеността и впечатли своите посетители от първия ден.
Огнеустойчиви системи: ALUMIL беше сребърен спонсор на 2-та международна конференция на EL.I.PY.KA.
Втората международна конференция на Гръцкия институт за противопожарна защита на конструкциите (EL.I.PY.KA) се проведе на 20 и 21 май в сградата K2 на Концертна зала Солун.
ALUMIL: Първата Гръцка компания със сертификат от Passive House Institute за окачена фасада
SMARTIA M7 е цялостна система за окачени стени, която може да предложи изключителна топлоизолация и високи нива на статична здравина, сигурност, звукоизолация и функционалност.
ALUMIL: Първата гръцка компания за архитектурни алуминиеви системи, която постига Cradle to Cradle Certified® Silver за широка гама от своите продукти
Със сертификата Cradle to Cradle ALUMIL отваря нови перспективи за участие в проекти, които отговарят на принципите на устойчивото строителство и биоклиматичната архитектура, за „зелени“ сгради с висока енергийна ефективност.
април 2022
Президентът и главен изпълнителен директор на ALUMIL беше лектор на 7-ия икономически форум в Делфи
Г-н Георгиос Милонас беше официален лектор на 7-ия икономически форум в Делфи. Централната тема на тазгодишната среща беше „Новите реалности” и членове на икономическата, бизнес и политическа общност се присъединиха и обсъдиха различни международни теми.
SUPREME S650 PHOS Eclipse & SUPREME S700: Окачени отгоре решения против насекоми
Двете първокласни системи, които предоставят възможност за решения за окачени отгоре решения срещу насекоми, подобряват качеството на живот, като предпазват от насекоми и – междувременно – предлагат естествена вентилация на вътрешните пространства.
AMIRI: Системите на ALUMIL „блестят“ в луксозно търговско пространство в Лас Вегас
Добре известната първокласна марка за градски шик, която продава облекло, обувки и аксесоари, наскоро отвори новото си луксозно търговско пространство в Wynn Resort и избра усъвършенстваните алуминиеви системи на ALUMIL.
март 2022
Георгиос Милонас бе обявен за най-добрият „международно разрастващ се предприемач“ на годината
На събитието на Ernst & Young от конкурса „Предприемач на годината“, президентът и главен изпълнителен директор на ALUMIL беше награден за международното си присъствие и глобалното представяне на компанията през годините.
FÖRENA: Системите на Alumil откраднаха шоуто в Манхатън
В района на Челси в Манхатън, Ню Йорк, 12 етажа се издигат от земята. Тази нова, модерна сграда се намира на 540 Sixth Avenue. FÖRENA е новото жилищно решение, което внася нов живот в градския пейзаж на квартала.
SMARTIA PG115P ITHACA: Модерната пергола с високо ниво на естетика
Перголата е важен елемент от външното пространство, тъй като значително определя нейната функционалност и естетика. Новата биоклиматична пергола SMARTIA PG115P ITHACA от ALUMIL предлага отлична производителност и се откроява със своя модерен дизайн.
ALUMIL Academy се трансформира в Architectural Aluminium Academy
Успешното училище на ALUMIL се трансформира в нова организация за производството на алуминий и си партнира с две водещи технологични компании и два от най-аплодираните университети в Гърция.

Академия, която вдигна летвата

От самото начало училището на ALUMIL за промишлеността на алуминиевото строителство не поставя ограничения на своите цели. Така тя създава 2 училища, едно в Атина и едно в Солун. ALUMIL Academy имаше за цел да подобри теоретичните и технически познания на хората, които работят в областта, за да предостави по-високо ниво на услуги и продукти на крайния потребител. В същото време, създавайки годишна образователна програма от 600 часа, Академията даде шанс на младите хора да направят своята първа стъпка в кариерата си. Първият курс на обучение приключи успешно и завършилите завършиха програмата, като взеха участие в серия от теоретични и практически семинари, които ги въведоха в света на конструирането и монтажа на алуминиеви системи.

Новата организация

Еволюцията на Academy идва като естествено продължение не само на нейния успех, но и на широкото й приемане от производителите. Тази година ALUMIL Academy става Architectural Aluminium Academy. Решаващи части от тази нова организация са Университетът Аристотел в Солун и Университетът на Македония, както и двете водещи технологични компании. По същество това е център за развитие на иновации и умения, който значително ще повиши нивото на образование в индустрията, като в същото време ще отиде отвъд това, в областта на научните изследвания, произвеждайки първични знания с амбицията да помогне на алуминиевия сектор да работи по-ефективно. Основните цели на организацията са:

Подсилване на образователни и обучителни програми както на нови, така и на съществуващи производители на алуминий, с проектиране и внедряване на динамична рамка за развитие на техните умения.
Подхранване на култура на здравословно предприемачество чрез семинари за млади професионалисти и консултации за компании в алуминиевата индустрия.

Създаване на силен център за иновации в Гърция.


Architectural Aluminium Academy е организация, създадена, за да отвори нови хоризонти в знанието и изследванията. За ALUMIL съвършенството в строителството е предпоставка за визията за подобряване на живота на хората. Затова Architectural Aluminium Academy използва тази визия като движеща сила към нова ера на иновации и висококачествени продукти, като хората и тяхното развитие са в основата на всяка стратегия.
февруари 2022
Преглед на SMARTIA MF65 (тип хармоника): Висококачествена топлоизолирана система със сгъваеми врати
SMARTIA MF65 (тип хармоника), новата система със сгъваеми врати от ALUMIL, е не само високопроизводителна система, но и привлича за окото.
ALUMIL отваря отново своя завод в Ксанти, Гърция
Изминалата 2021 г. беше знакова година за ALUMIL. Оборотът на групата достигна рекордни стойности (оценка: 315,0 милиона евро, увеличение със 74 милиона евро - +30% в сравнение с 2020 г.), демонстрирайки способността на ALUMIL да се справя с всяка ситуация, като се фокусира върху своя план, упорита работа и вяра в резултат.
Георгиос Милонас: „Оставаме фокусирани върху нашата визия за подобряване на ежедневния живот на хората“
На 7 февруари фондация QualityNet представи гръцките компании, които се откроиха като „Най-устойчивите компании в Гърция 2022 г.“. Това беше обявяването на резултатите от годишната оценка на корпоративното представяне по отношение на устойчивостта, съгласно критериите на ESG. Критериите ESG измерват представянето в областта на опазването на околната среда, социалната дейност и корпоративното управление, оформяйки нов бизнес модел.

ALUMIL за втора поредна година беше включена в списъка на най-устойчивите компании в Гърция, доказвайки фокуса си върху ценностите на устойчивото развитие, кръговата икономика, дигиталната трансформация и корпоративната социална отговорност.

Президентът и главен изпълнителен директор на ALUMIL Group, г-н Георгиос Милонас, изнесе реч и благодари на организацията за това почетно отличие. Наред с много други неща, той заяви: „Оставаме фокусирани върху нашата визия по отношение на подобряването на ежедневния живот на хората, разработвайки „зелени“ архитектурни алуминиеви системи с най-високо качество и производителност, които са разработени в съответствие с устойчивия подход. Нашите продукти оборудват сгради по целия свят, като допринасят за създаването на сгради, които осигуряват висока енергийна ефективност и по-добри условия на живот. Голяма чест е, че ALUMIL получи за втора поредна година отличието като една от най-устойчивите компании в Гърция”.
януари 2022
ALUMIL 2021: Най-добрите корпоративни моменти
През изминалата година ALUMIL беше активен на всички фронтове, отваряйки нови бизнес пътеки в международен план. Определено беше още една година, в която пандемията на коронавирус затрудни живота и засегна световната икономика. Въпреки това 2021 г. беше значително успешна година за компанията.

По отношение на разработването на нови продукти, компанията продължи да вдига летвата, засилвайки изследванията и развитието. Стартираха нови системи, предоставящи иновативни решения за широк спектър от проекти. Съответно, ALUMIL продължи да участва във взискателни проекти по целия свят, потвърждавайки гъвкавостта и разнообразието на своето продуктово портфолио.

В областта на корпоративната социална отговорност тази година се оказа особено плодотворна. Изложението ArXellence 2 и вторият доклад за устойчиво развитие се откроиха. Що се отнася до отличията, компанията получи множество награди и беше включена в списъци с най-добрите компании в Гърция, което допълнително засили позицията си.

Всяка нова година е пълна с нови предизвикателства, които търсят решения. 2021 беше успешна година, която укрепи марката на ALUMIL в международен план, но най-вече подобри живота на хората чрез най-съвременните архитектурни алуминиеви системи.
декември 2021
Пуснахме 3 нови преградни системи за вътрешни пространства
Ефективното разделяне на вътрешните пространства е много важно, тъй като има за цел да подобри условията на работа чрез подобряване на уединението, естественото осветление и цялостната естетика. Освен това, особено по време на пандемията на коронавирус, системите за прегради осигуряват допълнителна линия за защита срещу разпространението на вируса, като същевременно поддържат прозрачността между пространствата. Трите нови преградни системи на ALUMIL, с единичен или двоен стъклопакет, обогатяват продуктовото портфолио на компанията в категорията прегради и предлагат решения за всяка нужда.

SΜΑΡΤΙΑ P100 Slim

SMARTIA P100 Slim е минимална преградна система с остъкляване в рамка от алуминиеви профили и е идеална за офиси. Характеризира се с много тънки профили (30 мм), които позволяват високи нива на естествено осветление и осигуряват естетически уникален резултат. В допълнение, P100 Slim използва двойно стъкло, което допринася за общото намаляване на звука на системата с 47 dB. SMARTIA P100 Slim е основното решение на ALUMIL за минимални стъклени прегради и представлява отличен избор за съвременни проекти. Неговата здравина в комбинация с елегантен дизайн и широка селекция от технически решения гарантират пълна свобода на проектиране.SMARTIA P200 Slim

SMARTIA P200 Slim е новата преградна система на ALUMIL, със скрита алуминиева ширина на лицевата страна (структурен тип). Алуминиевата широчина на лицето (49 мм) остава скрита благодарение на много тънък слой покритие. Системата е изключително решение за разделяне на работни среди, тъй като осигурява значително намаляване на звука, подобрява естественото осветление и подчертава съвременната естетика.
SMARTIA P150 Градски

Постоянната цел на ALUMIL е да отговори на всяко търсене. Затова компанията пуска на пазара SMARTIA P150 Urban, изключително решение за системи за офис прегради. Серията се основава на единично остъкляване, което е здраво закрепено върху „многостепенна“ алуминиева рамка (3-D). Дизайнът на P150 Urban се откроява, наподобявайки стоманени конструкции (изглед на стомана). Това е резултат от тънки междинни алуминиеви профили, които образуват малки стъклени повърхности (решетка). Отличителният дизайн на системата я прави решение, което внася специален характер в пространството, осигуряващо достатъчни – за единично остъкляване – нива на намаляване на звука (34 dB).

  

3-те нови решения за преградни системи от ALUMIL, добавени към съществуващите стандарти от серии P100 и P200, създават пълна продуктова гама в категорията прегради. Високата здравина, която е идеална за конструкции с големи размери, високите нива на намаляване на шума, както и елегантният и минимален дизайн създават страхотна комбинация за ефективно и естетически подобрено разделяне на различни вътрешни зони.