Alumil Bulgaria
Choose your local website
Safety

Безопасност

Защита от кражби

 

Трябва да е напълно ясно, че няма рамка, която да осигурява абсолютна сигурност и устойчивост на взлом. Устойчивостта на взлом указва колко време (в минути) може една рамка да издържи на разбиване. Времето и инструментите, необходими за успешен взлом, определят свойствата на защита на рамката. По-старите рамки нямаха спецификации за сигурност, тъй като крайните клиенти не търсеха защитени рамки. По-старите дървени рамки са класически пример за това. Настоящото увеличение на броя на кражбите доведе до повишаване на изискванията за безопасност. В днешно време свойствата, които са свързани със сигурността са важен фактор за вземане на клиентски решения.

 

Това е и причината за рамки с панти да препоръчваме множество заключващи механизми, които са поставени по периметъра между крилото и панела. Плъзгащите се врати трябва да бъдат оборудвани и с вътрешни брави. От решаващо значение е да изберете и правилната входна врата, защото това е мястото, което най-често понася удара при взлом.

 

Изборът на защитена входна врата, като алуминиевите врати, е жизненоважен за безопасността на дома Ви. Не всички алуминиеви врати обаче осигуряват еднакви нива на сигурност - вратите в една повърхност, облепени с ламарина, превъзхождат другите варианти. Лост (или дори много силен ритник) може лесно да избие обикновена панелна врата. При вратите в една плоскост крадецът трябва да разбие вратата в нишата между крилото и рамката, което може да отнеме много време.

 

Не на последно място. Алуминиевите охранителни входни врати винаги трябва да имат множество заключващи механизми. Ако вратата Ви има неотваряща се част, изберете защитно триплексно стъкло, защото то се чупи много трудно.

Клас на устойчивостПродължителност на устойчивостта
Описание
RC 1N* Обикновен крадец: употреба на физическа сила
RC 2N* - Обикновен крадец: прости инструменти като отвертка, клещи, клин
RC 23 минОбикновен крадец: прости инструменти като отвертка, клещи, клин
RC 35 минОбикновен или опитен крадец: използва и допълнителен лостов инструмент
RC 410 минОпитен крадец: използва и режещ инструмент и чук
RC 515 минОпитен крадец: използва и електрическо оборудване
RC 620 минОпитен крадец: използва и голям размер електрическо оборудване

* N в класовете устойчивост RC1N и RC2N представлява съответните "национални регулации". Това означава, че изискваният клас стъкло може да се дефинира на национално ниво.

Нашите съвети

 

  • 42% от опитите за взлом са предотвратени от подобрени системи за сигурност;
  • Правилното използване на системата трябва да бъде основен приоритет за потребителите;
  • При правилно използване аксесоарите на системата могат да Ви предоставят сигурност;
  • Дръжките на вратите и прозорците, които се заключват, трябва да бъдат заключени! Ключовете трябва да бъдат извадени, за да се избегне експлоатация отвън;
  • Прозорец с класификация RC2 със заключваща дръжка и защитно стъкло от вътрешната страна също може да бъде полезен за безопасността на децата;
  • За аксесоари, устойчиви на взлом, правилното сглобяване, монтиране и конфигуриране трябва да се извършват с повишено внимание и прецизност за постигане на максимални резултати;
  • В идеалния случай поискайте оценки за очакваните нива на сигурност още от фазата на проектиране и използвайте тествани и сертифицирани системи.

 

В днешно време повечето рамки са клас RC1 или RC2. Рядко могат да се намерят системи с клас RC3/RC4. Защитните врати, от друга страна, осигуряват по-високи стандарти за сигурност и често са клас RC3/RC4. За да се гарантира сигурността на Вашата система, трябва да получите сертификат, заедно с декларация за ефективност, от надеждна организация (лаборатория), която е извършила необходимите тестове за категоризиране на системата според един от споменатите класове на устойчивост.