Alumil Bulgaria
Choose your local website
installation

Поставяне и доставка

Проверки при монтаж

 

След като сте избрали партньор за производството на Вашите прозорци и врати, има няколко важни точки, на които трябва да обърнете внимание по време на доставката и монтажа на рамките. При монтажа рамките не трябва да влизат в пряк контакт със стените или пода. В противен случай топлоизолацията се компрометира. Между рамката и стената или пода трябва да се поставят пластмасови клинове и специални изолационни материали по протежение на ръбовете, за да се запазят топлоизолационните свойства на Вашия прозорец или врата, а всички фуги трябва да бъдат запечатани със силикон.

 

Всички прозорци трябва да имат специални отвори в рамката си за оттичане на водата, която се събира при дъжд и влага. Тези отвори са покрити със специални капачки. Крилата на прозорците също трябва да имат отвори за оттичане на вода както в долния, така и в горния профил. 

Проверки при доставката

 

Важно е да проверите повърхностите на профила за евентуални повреди. Логото на Alumil трябва да се вижда върху откритите аксесоари (пример: дръжките). В сътрудничество с производителя трябва да проверите дали прозорците Ви функционират правилно. Прозорците се монтират водоравно.

Hinged window

Прозорци на панти

 

  • Когато се монтира рамка на прозорец на панти, се отваря прозорецът. Той трябва да застава във всяко едно положение, в което го оставяте, да не се затваря или отваря сам и да се отваря напълно безшумно;

 

  • Що се отнася до двукрилите врати или прозорци, когато са затворени, има пролука между крилата от вътрешната страна, която трябва да бъде еднаква от долу до горе;

 

  • Техникът ще Ви покаже и правилния начин за отваряне и затваряне на вратите и прозорците, който трябва да следвате внимателно, ако имате прозорци или врати с двуплоскостно отваряне. Ако забележите, че движението е блокирано, не се опитвайте да разрешите проблема сами, защото може да го влошите. Съветваме Ви да се свържете с производителя.

Плъзгащи се врати и прозорци

 

  • Не трябва да можете да повдигнете крилото на плъзгащ се прозорец или врата;
  • Уверете се, че крилата на плъзгащите се прозорци или врати са с еднаква ширина, като ги плъзнете, за да се отворят успоредно едно на друго. Крилата на плъзгащите се прозорци или врати трябва да са с еднаква височина;
  • При рамките на прозорците в джоб пролуката между алуминия и стената трябва да бъде покрита с профил, така че да не прониква влагата от дъждовната вода. Когато плъзгате прозорците в джоб напълно в стената, те не трябва да влизат в никакъв контакт с нея.
sliding windows
Entrance Door

Входни врати

 

  • Входните врати не трябва да създават затруднения при заключване и не трябва да се движат, когато са заключени и ги натискате или дърпате;
  • Всички входни врати трябва да имат праг - дори да е нисък на височина само 1 сантиметър. В противен случай уплътненията не могат да бъдат монтирани и най-вероятно ще има течения.

Ролетни щори

 

Ако електродвигателят е блокиран, обадете се на техник, за да разреши проблема.

 

Механизмите на ролетните щори са сложни и всяка небрежна намеса може да доведе до обратен на очаквания резултат.

Rolling Shutters
Accessories

Аксесоари

 

Аксесоарите, които ще се използват при изграждането на Вашите врати и прозорци, са важен фактор за правилната работа и дългогодишния експлоатационен период.

 

Тази категория включва уплътнения, механизми, ъгли, дръжки, панти, ролки и много други. Производителите трябва да използват всички аксесоари, които са предложени и одобрени от проектанта и производителя на алуминиевата система.

Документи

 

Документи, които производителите задължително трябва да Ви предоставят

 

 

ГАРАНЦИИ ЗА КАЧЕСТВО

 

QUALITY GUARANTEES

Производителите трябва да предоставят на клиентите гаранции за качество за всички монтирани продукти. Минималната продължителност на гаранцията е 2 години. С правилните употреба, поддръжка и почистване клиентът допринася за безупречен външен вид на системите. 

 

 

 

CE МАРКИРОВКА

 

CE Marking

Трябва да получите и специалния документ с маркировка CE от производителя. Това е задължително в съответствие със стандартите на Европейския съюз (ЕС) за всяка врата или прозорец за домашна употреба. CE е абревиатура от френските думи "Conformité Européenne", които означават "европейско съответствие". CE в никакъв случай не показва качеството на материалите, а само безопасността за крайния потребител. Продуктите, които не притежават CE маркировка не се допускат на пазара в Европейския съюз. Казано с други думи: незаконни са.