Alumil Bulgaria
Choose your local website

Регионален институт по онкология (IRO)

Основното предизвикателство при проектирането на нова болница е да се съчетае функционалността с естетиката. В Регионалния институт по онкология (IRO) двете неща се съчетават хармонично и не са за сметка една на друга.

Основна част от визията на архитект Себастиан Савеску за проекта е да се промени начинът, по който пациентите виждат болничното заведение, преди да влязат в него - когато са отвън. Нуждата от по-позитивен външен вид до голяма степен определя архитектурния подход.

Прозрачната фасада скъсява дистанцията между пациента и болницата, като внушава нещо по-приятно. За тази цел е използвана алуминиева система за окачена фасада, която увеличава естествената светлина и същевременно осигурява висока енергийна ефективност. Друг елемент, който допринася за архитектурната визия и за естетическата идентичност на сградата, е цветът, използван по страничните фасади около прозорците на панти с нюанси на червено и сиво. По този начин сградата "оживява" и сякаш говори с пациента, излъчвайки по-оптимистично послание.

Ако искате да научите повече за системата за окачена фасада, алуминиевата система на панти и входни врати, използвани в проекта на Регионалния институт по онкология (IRO), посетете продуктовите страници съответно на SMARTIA M7, SMARTIA M11000 и COMFORT M940

Архитект: Sebastian SAVESCU - SAM ideas

Идентичност на проекта

Държава
Румъния
Град
Яш (Iasi)
Година
2022
Добави към любими