Alumil Bulgaria
Choose your local website

Новини

Бъдете сред първите, които научават за най-новите продукти с марка Alumil, както и за най-актуалните тенденции в бранша.
Ok Recycled 60%

Съвършенство към устойчивост: ALUMIL с престижния сертификат „OK Recycled“, произвеждайки архитектурни системи с 60% рециклиран алуминий!

Ние изградихме нашата бизнес стратегия на принципите на устойчивостта и кръговата икономика. Нашата компания активно работи по зелен модел за развитие и предприемане последователни стъпки за минимизиране на въздействието върху околната среда.

 

Значението на рециклирането на алуминий: Устойчиви решения за по-зелено бъдеще

В съответствие с нашата отговорност за опазване на околната среда, ние създадохме иновативно звено за сортиране и обработка на алуминиев скрап в нашите съоръжения, разположени в индустриалната зона на Килкис. Тази структурна единица, със значителна инвестиция от 4,6 милиона евро, ни позволява да използваме рециклируемостта на алуминия - метал, който запазва механичните си свойства дори след множество цикли на употреба.

По този начин ние не само демонстрираме нашата отдаденост на екологичните практики, но и значително напреднахме в осъществяването на нашите екологични цели. Предимствата от рециклирането на алуминий са наистина забележителни, тъй като за производството на алуминий от рециклирани суровини се изисква 95% по-малко енергия в сравнение с първичните производствени методи. Освен това увеличеното съдържание на рециклиран материал по време на производството на алуминиеви системи ни позволява да създаваме продукти със значително по-малък въглероден отпечатък.

 

Надминатите очаквания

В стремежа си за по-високи резултати, ние си поставихме амбициозна цел със срок за постигане до 2025 г.: да гарантираме, че всички наши алуминиеви архитектурни профили съдържат минимум 60% рециклиран алуминий.

Днес сме щастливи да обявим, че нашата всеотдайност и упорит труд се отплатиха по-рано от очакваното. ALUMIL гордо стои като една от малкото компании в света, получили престижния сертификат „OK Recycled“ от TÜV AUSTRIAТози сертификат потвърждава нашата отговорност към устойчивостта и производството на балванки (цилиндри, които след това подлежат на пресоване) от 60% рециклиран алуминий, използвани във всички профили на нашите архитектурни системи. 

 

TÜV AUSTRIA и сертификатът „OK Recycled“

TÜV AUSTRIA е една от водещите световни компании, специализирана в системи за управление и сертифициране на продукти. Тъй като законодателството в областта на околната среда в Европейския съюз става все по-строго и потребителите се насочват към избор, съобразен с околната среда, TÜV AUSTRIA разработи системата за сертифициране „OK Recycled“, която определя стандарт за оценка и проверка на степента, до която продуктите включват рециклирани материали, позволявайки на потребителите да правят информиран избор в полза на околната среда. 

 

Значението на сертификата „OK Recycled“ и ползите от него

Сертификатът „OK Recycled“ е доказателство за нашия ангажимент към зелено бъдеще. Ние въплъщаваме отдаденост, прозрачност и последователност във всичко, което правим.

В днешно време по цял свят опасенията за околната среда заемат централно място и енергийната криза засяга всички нас. В ALUMIL осъзнаваме неотложността на тези проблеми и се стремим да окажем въздействие, като предлагаме усъвършенствани архитектурни алуминиеви системи, които:

  • са създадени с чувство за екологична отговорност и имат минимален екологичен отпечатък.
  • се отличават с изключителни топлоизолационни показатели.
  • допринасят за икономии на енергия, като разходите за отопление и охлаждане се понижават с до 50% всеки месец.

 

Устойчиво бъдеще

Сертификатът „OK Recycled“ от TÜV AUSTRIA бележи важен момент в нашия стремеж към постигане на съвършенство в строителството. Той служи като доказателство за нашия непоколебим ангажимент не само да постигаме изключителни стандарти, но и да реализираме нашата водеща мисия: да подобряваме качеството на живот на хората, като същевременно опазваме околната среда.


Добави към любими