Alumil Bulgaria
Choose your local website

Новини

Бъдете сред първите, които научават за най-новите продукти с марка Alumil, както и за най-актуалните тенденции в бранша.

ALUMIL: Първата гръцка компания за архитектурни алуминиеви системи, която получи Cradle to Cradle Certified® Silver за широка гама от своите продукти

След значителни инвестиции в производството на „зелен“ рециклиран алуминий, EPDs (Environmental Product Declarations) и почетното отличие „Най-устойчива компания в Гърция 2022“, ALUMIL е първията Гръцка компания за архитектурни алуминиеви системи, която получи международния сертификат Cradle to Cradle Certified® (C2C) Silver за широка гама от своите продукти, потвърждавайки тяхната устойчивост. По-конкретно, общо 34 системи – включително окачени фасади, системи на панти и плъзгащи се врати и прозорци, както и система за сгъваеми врати. Тази особено важна акредитация е доказателство за усилията на ALUMIL за укрепване на бизнес стратегията, водена от ценностите на устойчивостта и циркулиращата икономика.

Cradle to Cradle Certified® е глобален стандарт за продукти, които са безопасни, кръгови и отговорно произведени. Водещи марки, търговци на дребно, дизайнери и производители по цялата верига разчитат на сертифицирания продуктов стандарт от Cradle to Cradle, за да гарантират, че въздействието на техните продукти върху хората и планетата е положително. Чрез задълбочен и сложен анализ за оценка, ALUMIL получи сребърен сертификат въз основа на следните пет критерия:

  • Здравина на материала: Определяне на химическия състав на материалите, които съставляват продукта, и гарантиране, че материалите са безопасни за хората и околната среда.
  • Циркулярност на продукта: Позволяване на циркулираща икономика чрез регенеративни продукти и структуриране на процесите.
  • Чист въздух и защита на климата: Опазване на чистия въздух, насърчаване на възобновяемата енергия и намаляване на вредните емисии.
  • Управление на водата и почвата: Опазване на чистата вода и здрави почви.
  • Социална справедливост: Зачитане на правата на човека, допринасяне за справедливо общество и прилагане на честни работни практики.

Този сертификат отваря нови перспективи за участие на Alumil в проекти, които отговарят на принципите на устойчивото строителство на „зелени“ сгради с висока енергийна ефективност. Преди всичко, обаче, ALUMIL прави още една стъпка към дестинацията „Construction Excellence“, която е пряко обвързана с устойчивото развитие на компанията и с нейната визия за бъдеще, в което хората и околната среда ще бъдат на фокус. 

Добави към любими