Alumil Turkey
Choose your local website
Glass Categories with Specific Features

Özel Cam Kategorileri

adobe_pic-options

Low-E(düşük emisyonlu camlar): Düşük Emisyonlu (Low-E) Pencere Kaplaması

Low-E kaplama, çift veya üçlü pencere ünitelerinde camın iç yüzeyine uygulanan çok ince bir tabakadır. Bu kaplama çıplak gözle görülmemesine karşın birçok avantaja sahiptir.
Bu kaplamayla korunan camlar UV ışınlarını engelleyerek halılarınızı, mobilyalarınızı ve gözlerinizi korur. Ayrıca bu tabaka yazın güneş ışığını filtreleyerek kızılötesi ışınların içeri girmesini önler.
Ayrıca, özel bir Low-E cam türü (pasif Low-E kaplama), termos şişelerinin ısıyı korumasıyla aynı şekilde çalışarak kış mevsimi boyunca evdeki havanın sıcaklığını korur.

Güvenlik Camları

Çok katlı veya lamine cam, birbirine özel bir tabaka ile yapıştırılmış iki veya daha fazla cam panelden oluşur. Cam panellerin arasına camların berraklığını etkilemeyen bir veya daha fazla özel güçlü bağlayıcı film (PVB, polivinil butiral film) yerleştirilir.
Bu film, camlar arasında bağlantı malzemesi işlevini görerek cam ve filmlerin tek bir katman oluşturmasını sağlar. Böylece kırılmaya, hırsızlığa ve gürültüye karşı son derece dayanıklı kompakt ve dayanıklı bir malzeme elde edilmiş olur. Lamine cam panel kırıldığında, parçaları bir arada tutan film nedeniyle dağılmaz. Bu sayede kırılmayla oluşan ve ciddi yaralanmalara neden olabilecek keskin cam kırıkları engellenmiş olur. Bunlara güvenlik camları denmesinin nedeni budur.

Temperli Camlar

Temperli camlar, yüksek mekanik ve termal dayanıklılığa sahip ısıl olarak işlenmiş camlardır. Cam, 600 °C'ye kadar ısıtılır ve ardından hızla (tam temperleme) veya yavaşça (yarı temperleme) soğutulur. Her iki durumda da sıkı bir şekilde kontrol edilen, dikkatli bir soğutma hızı gereklidir.
Bu işlem, cam yüzeyini kalıcı bir sıkıştırma kuvvetine tabi tutarak geleneksel camlara göre mekanik veya termal şoklara karşı daha dayanıklı olmasını sağlar. Temperli camlar normal camlara göre 5 kata kadar daha dayanıklıyken, yarı temperli camlar 2 kata kadar daha dayanıklıdır. Bu işlem, yüzeyde meydana gelen yüksek sıcaklık farklılıkları (örneğin, güneş ve gölgenin sürekli yer değişmesi) nedeniyle camın kırılmasını önler.
Bu, özellikle her gün yüksek enerji emilimi olan yoğun güneş ışığına maruz kalan camlar için önemlidir. Ayrıca, kırılma durumunda temperli camlar küçük, yuvarlak cam parçacıklarına bölünerek dağılır. Normal camlarda oluşabilecek keskin kırık cam parçaları riskini ortadan kaldırır.
Tempered-Glass-options
Reflecting-Glasses-options

Reflekte Camlar

Reflekte camlar, önemli miktarda güneş ışınımını yansıtır ve iç kısma ışık girişini büyük ölçüde azaltır. Özellikle yaz aylarında yoğun güneş ışığı alan bölgelerde aşırı ısınmayı önleyerek daha iyi iklim koşulları sağlarlar. Ancak bu tür camların yakın çevrede ve yakındaki binalarda rahatsız edici güneş ışığı yansımalarına neden olması da olasıdır.

Yangına Dayanıklı Camlar

Yangına dayanıklı camlar, yangına ve aşırı yüksek sıcaklıklara karşı dayanıklılığı ile ön plana çıkmaktadır. Kullanım amacına bağlı olarak bu camlar daha iyi ısı yalıtımı için tek camlı (ara parçasız) veya çift camlı (ara parçalı) olabilir.
Yangına dayanıklı camlar daima lamine edilirler. Yani, bu camlarda iki katman arasına sıkıştırılmış özel genleşebilen filmler bulunur. Bu filmler, yüksek sıcaklıklarda genleşerek yangına karşı daha fazla koruma sağlar. Yangının odaya girişini geciktirmek için gereken süreye bağlı olarak 30, 60, 90 veya 120 dakika koruma sağlayan cam kategorileri seçilebilir. Elbette ki cam panelin kendisi yangından korunmayı sağlamak için yeterli değildir. Cam panelin yerleştirildiği alüminyum pencere veya kapı sistemi de yangına dayanıklı olmalıdır. Bu nedenle yangına dayanıklı sistemler, daima yangına dayanıklı camlarla birlikte belirli bir süre test edilir ve onaylanır.
fire_1-options