Alumil Srbija
Izaberite vaš regionalni website

Novosti

Ćišćenje priobalne morske vode Soluna

ALUMIL, kao deo svog programa društvene odgovornosti preduzeća, dajući prioritet održivom razvoju, finansira proces prečišćavanja solunske morske vode u zalivu Termaikos.

Nakon predloga Ministarstva unutrašnjih poslova - Sektor Makedonija-Trakija u Solunu, ALUMIL je pozitivno odgovorio i nastavio sa finansiranjem - do kraja godine - broda protiv zagađenja „Alkippi“, koji čisti morsku površinu od plastike, ostalih predmeta i fitoplanktona.
Na ovaj način se osigurava da će se postupak čišćenja morske vode Thermaikos nastaviti još 4 meseca i da će njegovo stanje ostati u skladu sa ekološkim standardima i estetski prijatnim nivoima za posetioce i građane Soluna koji svakodnevno hodaju iz luke do Muzičke sale.

Obalno područje Soluna je zaštitni znak grada i za sve je korisno održavanje čiste obale mora i njeno očuvanje kao nešto posebno. Poštivanje prirode i zaštita životne sredine je preduslov za lokalni razvoj, a ALUMIL stavlja prioritet na obe pojave. Čisto okruženje može dovesti do unapređenja kvaliteta života, što je je najveći poklon sledećim generacijama. 
Poštovanje prirode i unapređenje svakodnevnih uslova života, uvek će biti pravac delovanja ALUMILA.

Dodaj u favorite