Alumil Srbija
Izaberite vaš regionalni website
header

Osiguranje kvaliteta

Kao vrhunska evropska kompanija u našoj industriji, sine qua non je imati svaki aspekt našeg proizvodnog procesa sertificiran prema strogim evropskim i međunarodnim normama. Kvalitet i poštovanje prema okolini, kao i zdravlje i sigurnost na radu, osnovni su prioriteti u ALUMIL grupi.
quality-in-the-foreground

Kvalitet na prvom mestu

ALUMIL se zalaže za proizvodnju proizvoda vrhunskog kvaliteta i visoke dodatne vrednosti, dok kontinuirano razvija i unapređuje sistem upravljanja kvalitetom, uvek u cilju ukupnog zadovoljstva kupaca. Mi sprovodimo međunarodne sisteme upravljanja i upravljanja kvalitetom i sertifikujemo sve naše arhitektonske sisteme u svetski priznatim institutima.

Matična laboratorija za kontrolu kvaliteta

Kako bismo osigurali vrhunski kvalitet, testiramo naše proizvode tokom kompletnog proizvodnog procesa u okviru naših laboratorija za kontrolu kvaliteta.

  • Čvrstoća na zatezanje Lab: Extrusion Lines.
  • Laboratorija za plastifikaciju (premaz prahom): Potpuno opremljena laboratorija
  • Anodizacijski laboratorija: Potpuno opremljena laboratorija.
  • Laboratorija za montažu poliamida: Q-Test, T-test, programirana pećnica (20-200 ° C) i laserski uređaj za praćenje.
  • Analiza materijala Spectrograph: Aluminijumska livnica.
  • Laboratorija za testiranje novih proizvoda.

Dolazeći proizvodi

Proizvodi koje kompanija ne proizvodi, strogo su testirani pre ulaska u skladište. Ako su u skladu sa kriterijima AQL 2.5, mogu se pustiti u prodaju.

in-house-quality-control-laboratory
perfection-through-continuous-integration

Savršenstvo kroz kontinuirano ispitivanje

Obuka zaposlenih o aspektima kvaliteta.

S obzirom na važnost ljudskog faktora u postizanju visokog kvaliteta, za svaku poziciju definišemo posebnu direktivu o kontroli kvaliteta koja se mora pažljivo pratiti. Osim toga, redovno se sprovode grupne edukacije o novim proizvodima, kao i obnove za postojeće.

Naša filozofija je postaviti svakog zaposlenog u položaj kontrolora kvaliteta i poboljšati ličnu odgovornost za efektivnu kontrolu kvaliteta.

Nadalje, koristimo digitalni informacioni sistem, kroz koji se svako stečeno iskustvo u proizvodnji može digitalno dozvati kad god se proizvede određeni proizvod.

Konačno, posebni rukovodioci kontrole kvaliteta kroz njihovu stalnu prisutnost u različitim proizvodnim fazama obrazuju i preoblikuju naše ljude na trajnom osnovu.

Holistički pristup proizvodnji

 

Glavni strateški izbor ALUMIL-a oduvek je bio stalni napredak i širenje proizvodnih sposobnosti pa je danas jedan od najvećih proizvođača arhitektonskih aluminijumskih sistema u Evropi sa proizvodnim kapacitetom od preko 100.000 tona godišnje, osiguravajući efikasnu kontrolu kvaliteta nad celokupnim proizvodnim procesom.

Jedna od ključnih kompetencija ALUMIL je njegova visoka vertikalna integracija. Od livnice do raznih završnih obrada, naša sposobnost da nadziremo sve proizvodne procese od samog početka do kraja, osigurava odličnu kontrolu kvaliteta, fleksibilnost i brzu reakciju na potrebe i želje naših kupaca.

 

holistic-production-approach

Osiguranje kvaliteta

Glavni razlog zbog kojeg ALUMIL ulaže ogroman napor da razvije potpuno autonomni proizvodni pogon koji može proizvesti gotovo sve što se tiče arhitektonskih aluminijskih sistema u osnovi je jedno: TRACEABILITY.

Zahvaljujući našem naprednom sistemu za rukovanje materijalom i našem vrhunskom ERP sistemu, poznajemo svaki aspekt našeg proizvodnog procesa i sposobni smo stalno da ga poboljšavamo. Osim toga, možemo pravovremeno spriječiti moguće probleme i implementirati precizni ssistem praćenja bilo koje stavke, od početne tačke proizvodnje ili kupovine, do konačne isporuke. Na taj način svakodnevno možemo osigurati zagarantovan kvalitet našim klijentima