Alumil Srbija
Izaberite vaš regionalni website
Glass Options

Opcije stakla

Mnogi bi mogli da pomisle da samo treba da se bira između jednostrukog, dvostrukog ili trostrukog stakla kada odlučujete koji stil prozora odgovara vašim potrebama, međutim izbor je još veći sa naglaskom na energetsku efikasnost i visoke performanse kao i estetiku. Pregledajte ove informacije kako biste saznali kako različiti Low-E premazi, paneli i ostala poboljšanja utiču na performanse vaših prozora. Zastakljivanje je glavni deo ukupne površine prozora, što čini prosečno oko 70% do 80%. Tako je njegov uticaj na energetsku efikasnost, smanjenje buke i sigurnost ogroman.

Pre svega, s obzirom na sigurnost i smanjenje buke, možete da birate između različitih laminiranih stakala, kaljenih stakala ili stakala koji kombinuju obe tehnologije (na primer, automobilsko staklo). Štaviše, možete birati između različitih debljina stakla između jednostrukih, dvostrukih ili trostrukih staklenih ploča sa debljinama od 5 mm do 80 mm. Što je staklena ploča deblja, pruža bolju termičku izolaciju i izolaciju od buke, kao i sigurnost koju možete dobiti.

Osim toga, posebni gasovi argona (netoksični) mogu da se napune u dvostruko i trostruko zastakljivanje za poboljšanu termičku izolaciju. Imajte na umu da sistem prozora, prema svom dizajnu, može podržati određene debljine stakla. Termički izolovani aluminijumski sistemi, uz povećanu termičku izolaciju zbog posebnih poliamida, mogu u većini slučajeva da podrže deblje staklene panele.

Konačno, zahvaljujući naprednoj tehnologiji stakala sa posebnim tečnim kristalima (PDLC - Polymer Dispersed Liquid Crystal) transparentnost staklenih ploča može da se prilagodi vašoj privatnosti ili potrebama osvetljenja.

Jednostruko staklo: Jednostavno i ekonomično

Zbog nižih troškova, prozori sa jednostrukim staklom su izvrsni za garaže, skladišta alata i druge negejane prostore. Takođe, kada se prozori sa jednim okvirom pokvare, oni su jeftiniji za popravku jer vam je potrebna samo jedna ploča od stakla. Ukoliko je energetska efikasnost razlog za zabrinutost, opcije sa dvostrukim ili trostrukim staklom su mudriji izbor.
Dual Pane Glass

Dvostruko staklo: novi standard

Dvostruko staklo sastoji se od dve staklene ploče koje su povezane obično kroz aluminijumski distancer ili termički distancer (poliamidni profil) i zapečaćeni posebnim lepkom. Oni nude znatno veću termičku i zvučnu izolaciju u poređenju sa jednostrukim staklom u koje je ugrađen samo jedan stakleni panel.

Energetski efikasna dvostruka stakla: Uštedite energiju i novac zahvaljujući efikasnom dvostrukom zastakljivanju

Energetski efikasna dvostruka stakla, poznata i kao stakla niske emisije, strukturisana su kao uobičajena dvostruka stakla, ali postoje posebna stakla koja nude veću termičku izolaciju zahvaljujući izolacionom gasu koji se puni između dve staklene ploče.

Konkretno, sastoji se od dve staklene ploče koje su spojene obično kroz aluminijumski razmak ili termički distancer (profil) i zapečaćeni posebnim lepkom. Prvo staklo je čisto staklo, a drugo se posebno obrađuje nanošenjem nisko emisionog sloja (Low-E Glass) koji osigurava visoku refleksiju sunčevog infracrvenog zračenja i tako smanjuje transmisiju infracrvenog zračenja u enterijer. Osim toga, kao što je gore pomenuto, prostor između dve staklene ploče napunjen je gasom argonom radi poboljšanja termičke izolacije.

Zahvaljujući efikasnom dvostrukom zastakljivanju, mogući su niži termički gubici od unutrašnjosti do spoljnog okruženja vaše kuće. Štaviše, neželjena toplota tokom leta se smanjuje zbog smanjenja intenzivnog sunčevog zračenja, čime se osiguravaju bolji klimatski uslovi.

Trostruko staklo: Ekstremna energetska efikasnost

Trostruko zastakljivanje uključuje tri sloja stakla kako bi se osigurala vrlo visoka termička izolacija, povećavajući energetsku efikasnost zgrade.

Primenom Low-E premaza na dve staklene površine, minimalna toplota sunčevog zračenja se prenosi u kuću, održavajući vaš enterijer hladnijim tokom leta, posebno u područjima sa jakom sunčevom svetlosti. Uz odličnu termičku izolaciju, oni takođe pružaju vrlo visok nivo redukcije zvuka, što značajno doprinosi boljim životnim uslovima.
Triple Pane Glass