Alumil Srbija
Izaberite vaš regionalni website

Kuća U

Situacija

Forma ove jedinstvene kuće u gradu Ula u Turskoj bila je inspiracija za imenovanje projekta. Obrnuto slovo U pojavljuje se na svakoj projektantskoj liniji gabarita objekta. Na ovaj način, arhitektonski biro URAStudio uspeo je da smanji intervencije u prirodnom pejzažu. Okružena malim stablima maslina, kaktusima i starim hrastovima, kuća izgleda kao da je oduvek tu, u potpunosti usklađena sa okolinom zahvaljujući prirodnom kamenu i neutralnoj sivoj nijansi korišćenog cementa.

Rezultati

Veči objekat sadrži glavni dnevni boravak, kuhinju i mezanin radni prostor. Manji objekat sastoji se od dve identične spavaće sobe sa sopstvenim kupatilom. Centralni prostor koji povezuje veći i manji objekat otvoren je i sa prednje i sa zadnje strane kuće, koristeći sve prednosti dva dvorišta od kojih jedno otkriva pet kamenih stepenica koje vode do privatnog bazena.

Nežne proporcije kuće stvaraju osetljiv i smiren odnos sa stanarima. U projektu objekta koriste se samo tri materijala: beton, kamen i hrast. U svakom delu zgrade raštrkani su mali ili veći, uski ili čak širi otvori, zastakljeni naprednim aluminijumskim sistemima koji doprinose unapređenju celokupne estetike i integraciju sa spoljašnjim okruženjem.

Enterijer usvaja prirodnu paletu boja sa nameštajem i dekoracijom u tonovima boje peska, dok male tematske kompozicije u objektu čine i estetski i funkcionalni prostor.

Identitet projekta

Država
Turska
Grad
Ula
Oblast
Muğla
Dodaj u favorite