Alumil Srbija
Izaberite vaš regionalni website

Vila Terzić

Izazov

Potreba za ugodnim životom u kombinaciji sa smanjenom bukom i povećanom sigurnošću bili su glavni zahtevi za ovu rezidenciju u Bijeljini, Bosna i Hercegovina. Lokacija parcele bila je izazovna za postizanje gore pomenutih ciljeva, jer se uska ulica nalazi između dva velika bulevara.

Rešenje

Uprkos gužvi koja okružuje vilu Terzić, arhitektonska vizija je ostala netaknuta tokom gradnje. Trava dvorišta oko rezidencije donosi prirodan i smiren ton, a betonska ograda stvara granicu između kuće i susednih zgrada, pružajući poboljšanu privatnost.

Zgrada ima dva sprata. U prizemlju su stubovi i spoljni zid obojeni smeđom bojom, dok se sprat odlikuju minimalističkim pravim linijama, zidom u beloj nijansi i nizom prozora koji na određenoj tački konstrukcije izgledaju kao da kreiraju desnu liniju.

Ulazeći u unutrašnjost kuće u prizemlju, vidimo dnevnu sobu, kuhinju i trpezariju. Nastavljamo do prvog sprata, kroz impresivno stepenište koje je vidljivo spolja zahvaljujući sistemu zavesa koji je korišćen. Tamo pronalazimo spavaće sobe i ako nastavimo gore, stižemo do krova s kojeg se pruža veličanstven pogled na grad.


Generalno, dizajn projekta arhitekte Danijele Gavrić odlikuje se njenom voljom da stvori sigurno „gnezdo“ koje će odvojiti znatiželjne oči, neželjenu gradsku buku, a istovremeno će pružiti toplotnu udobnost i sigurnost. Napredni klizni i okretno-nagibni aluminijumski sistemi igraju ključnu ulogu u celoj konstrukciji, jer doprinose estetskom delu zgrade i čine je energetski efikasnom zahvaljujući svojim visokim izolacionim karakteristikama. Takođe, aluminijumski sistemi senčenja koji podsećaju na drveni materijal, s jedne strane pojačavaju identitet dizajna, a s druge strane štite fasadu od jakog sunčevog svetla tokom dana.

Projekat Vila Terzić je urbana dvospratna kuća koja uspeva da ponudi privatnost i visok kvalitet života, bez kompromisa u pogledu estetike i povezanosti sa spoljnim okruženjem.Identitet projekta

Država
Bosna i Hercegovina
Grad
Bijeljina
Godina
2020
Dodaj u favorite

Fabrikatori aluminijuma

PROFILICO d.o.o.