Alumil Srbija
Izaberite vaš regionalni website

Taberner House

Izazov

Na lokaciji na kojoj su se do 2015. godine nalazile kancelarije Gradskog veća u londonskom regionu Krojdon, odobrena je izgradnja novog kompleksa stambenih zgrada. Namera ove nove izgradnje bila je da se kombinuju komercijalni element sa potrebama lokalne zajednice za pristupačnim stanovanjem.

Rešenje

Taberner House, koji se nalazi skoro 15 kilometara južno od centra Londona, je dugo očekivani projekat koji je dodeljen arhitektonskoj firmi AHMM. Prema planu, podignute su 4 zgrade, uključujući kulu od 32 sprata, koja će po završetku ponuditi 513 novih rezidencija za iznajmljivanje i prodaju, kao i prodajne prostore.

Arhitektonski pristup prati estetiku svog okruženja. Dizajn je jednostavan, sa vertikalnim i horizontalnim linijama i balkonima sa pogledom na zelenu okolinu. Štaviše, vizija arhitekata je da će Taberner House harmonično dopuniti park Kraljičine bašte, koji je u procesu rekonstrukcije. Ukupni rezultat ima antropocentrični karakter, promovišući glatku koegzistenciju sa parkom i njegovim zelenim elementom. Ispunjavajući britanske standarde visokog kvaliteta (BS), 4 zgrade su opremljene toplotno izolovanim aluminijumskim ramovima, koji nude značajnu uštedu energije, vrhunske nivoe smanjenja zvuka, izuzetnu vodonepropusnost i lakoću prolaza, zahvaljujući niskom pragu.

Taberner House će biti stambeni orijentir za ovu važnu oblast Londona. Svojim posebnim dizajnom nudi stambena rešenja koja mogu poboljšati svakodnevni život ljudi.

Arhitekte: AHMM

Identitet projekta

Država
Velika Britanija
Grad
Croydon
Godina
2021
Dodaj u favorite