Alumil Srbija
Izaberite vaš regionalni website

Regionalni institut za onkologiju (IRO)

Veliki izazov pri projektovanju nove bolnice jeste kombinovanje funkcionalnosti sa estetikom. Na Regionalnom institutu za onkologiju (IRO), ove dve karakteristike su glatko uklopljene i to ne na štetu jedno drugog.
Fokus vizije projekta arhitekte Sebastijana Saveskua bio je da promeni način na koji pacijenti vide bolničku ustanovu pre nego što uđu u nju. Potreba za pozitivnijim pogledom u velikoj meri odredila je arhitektonski pristup.
Transparentna fasada umanjuje rastojanje između pacijenta i bolnice, donoseći nešto prijatnije. Da bi se ovo postiglo, primenjen je aluminijumski sistem zid - zavesa za poboljšanje prirodnog osvetljenja uz obezbeđivanje visoke energetske efikasnosti. Još jedan element koji služi arhitektonskoj viziji za povoljniji estetski identitet zgrade jeste boja korišćena na bočnim fasadama koje okružuju prozore sa nijansama crvene i sive. Na ovaj način zgrada „oživljava“ i čini se da je u dijalogu sa pacijentom, projektujući optimističniju poruku.
Ukoliko želite da saznate više o sistemu zid-zavesa, aluminijumskim prozorskim sistemima  i ulaznim vratima koji se koriste na projektu Regionalnog instituta za onkologiju (IRO), posetite stranice proizvoda

Arhitekta: Sebastijan SAVESKU - SAM IDEAS

Identitet projekta

Država
Rumunija
Grad
Lasi
Oblast
Lasi
Godina
2022
Dodaj u favorite