Alumil Srbija
Izaberite vaš regionalni website

Toranj Olympia

Izazov

Izgradnja višespratne poslovne zgrade, u prenatrpanom i zahtevnom delu Bukurešta, predstavljala je težak izazov. Složenost metroa i blizina benzinske pumpe  predstavljali su otežavajuće okolnosti u pogledu ostvarenja konačnog rezultata.

Rešenje

Arhitektonski biro PZP Architectura dizajnirao je kulu koja se ističe modernom, talasastom fasadom. Međutim, odabrana parcela zbunjivala je situaciju, zbog svoje ograničene veličine u gusto izgrađenom području.

Spolja se kula prilagođava estetici svog urbanog okruženja, istovremeno donoseći snažan osećaj savremenog, brzog gradskog života. Vredi napomenuti da zgrada čini udubljenje u centru konstrukcije, pa ako je neko pogleda izdaleka, čini se da je odvojena u dve identične kule.

Veliki profili podržani su inovativnim sistemom zid zavesa, koji u kombinaciji sa termički izolovanim aluminijumskim sistemima, doprinose posebnom karakteru i visokim energetskim performansama zgrade. Dizajn visokog prizemlja zasnovan je na elementima transparentnosti. Široke staklene površine doprinose glatkom uključivanju zgrade u spoljno okruženje, pružajući velike prostore za prodavnice.

Toranj Olympia pokriva sve potrebe poslovne zgrade našeg doba i predstavlja jedinstveni predlog za dizajn, u predelu prepunom neinspirativnih starijih stambenih blokova. Dodatak spektakularne kule otvara nove puteve za budućnost i istovremeno postaje „most“ koji povezuje zgradu sa urbanom prošlošću grada.

Identitet projekta

Država
Rumunija
Grad
Bukurešt
Godina
2010
Dodaj u favorite