Alumil Srbija
Izaberite vaš regionalni website

Novi arheološki muzej u Aleksandrupoliju

Situacija

Izgradnja novog arheološkog muzeja Aleksandrupolija rezultira kulturnom nadogradnjom šireg područja grada Aleksandrupolija. Nova zgrada površine 2.200 m² nalazi se na Makris Avenue 44, na parceli površine 8.400 m².

Izazov

U skladu sa podrškom nadležnih muzeja, cilj je da se dodatno podigne atraktivnost zemlje kao turističke destinacije, obogaćujući ponuđeni turistički proizvod ali i da doprinesemo ukupnom ekonomskom razvoju okolnog područja u korist lokalne ekonomije i manjih preduzeća. Konačni završetak zgrade planiran je za kraj 2020. godine, ali je muzej već otvorio svoja vrata u martu 2018. godine sa periodičnom izložbom "Redestos-Solun, Antikviteti kroz izbegličko putovanje". Osim toga, nedavno je objavljeno da će verna kopija impozantne "Nike sa Samotrakija", napravljene od mermera Tasosa, biti privremeno smeštena u muzej, a kasnije će se trajno nalaziti u prirodnom okruženju na istoimenom ostrvu.

Rešenje

Kombinacija arhitektonskih sistema SMARTIA M11000, SMARTIA M5600 i SMARTIA M50, koji su ugrađeni u novom arheološkom muzeju u Aleksandrupoliju, poboljšali su ukupnu vrednost i kvalitet zgrade. U prostorijama muzeja neophodno je kontrolisati senčenje i obezbediti da su ispunjeni svi potrebni uslovi, tako da se eksponati ne menjaju pod uticajem spoljašnjeg osvetljenja i pri temperaturnim promenama. Toplotna izolacija tokom cele godine, kao i redukcija zvuka, osigurava se prozorskim sistemom SMARTIA M11000 i naprednim sistemom zid zavesa - fasada SMARTIA M50. Pored toga, sistem za zaštitu od sunca SMARTIA M5600 obezbjeđuje efikasno senčenje i kontrolu dnevne svetlosti u zgradi, nudeći istovremeno visoku estetiku zahvaljujući inovativnom dizajnu svojih brisoleja.

Identitet projekta

Dodaj u favorite

Fabrikatori aluminijuma

SENSE-AL, Mpinioris Charalabos