Alumil Srbija
Izaberite vaš regionalni website

Dom zdravlja Adice

Dom zdravlja mora da bude funkcionalan i da unosi mir i sigurnost ljudima kojima su njegove usluge potrebne. Izgradnja Doma primarne zdravstvene zaštite u novosadskom okrugu Adice ponudila je sve navedene elemente kako bi se ispunili osnovni preduslovi za uspeh projekta.

Arhitektonski dizajn DBA arhitekata stvorio je dva nivoa. Donji nivo ima privlačan karakter, pojačan osećajem intimnosti koji stvaraju zakrivljeni oblici fasade. Gornji nivo prati ravne linije, dok pet trouglastih, povezanih krovova upotpunjuju intimni osećaj jer podsećaju na stambene krovove.

Aluminijumski sistemi prozora i vrata nude visoku toplotnu izolaciju, moderan dizajn i lak pristup, što je suštinska karakteristika za one kojima će biti potrebna medicinska nega u zgradi. Takođe, minimalni sistem zid-zavesa savršeno se uklapa u arhitektonsku viziju dok obezbeđuje visoku energetsku efikasnost, povećanu statičku robusnost i poboljšano prirodno svetlo.

Ukoliko želite da saznate više o sistemima prozora i vrata, kao i o zid-zavesama koji se koriste na projektu Zdravstvenog centra Adice, možete posetiti stranice proizvoda SMARTIA S67 i SMARTIA M50.

Arhitekta: DBA Architects

Identitet projekta

Država
Srbija
Grad
Novi Sad
Godina
2022
Dodaj u favorite