Alumil Srbija
Izaberite vaš regionalni website

Zeus is Loose Hostel

Izazov

Izgradnja savremenog hostela na najcentralnijem trgu u Solunu predstavljala je poseban izazov koji je zahtevao pravilan dizajn, modernu estetiku i maksimalni komfor za posetioce koji se odluče da tu ostanu.

Rešenje

Transformacija poslovne zgrade iz 70-ih u „toplu” ugostiteljsku ustanovu za putnike ili lokalne turiste nije bio lak zadatak. Tim Urban Soul Project-a koji je preuzeo arhitektonski dizajn Zeus is Loose odigrao je odlučujuću ulogu u ovoj transformaciji. Sve intervencije koje su urađene u objektu poslužile su viziji modernog hostela, zadržavajući istovremeno estetiku prostora.

Višespratna zgrada pruža veličanstven pogled na Aristotelov trg, a aluminijumski sistemi koji pokrivaju široke prozorske raspone poboljšavaju nesmetan pogled i prirodno osvetljenje. Za okvire je odabrana bakarna boja, koja je vidljiva na vizantijskoj crkvi koja se nalazi naspram zgrade i na okolnom urbanom tkanju.

U unutrašnjosti nalazimo sobe za 2, 4 i 6 osoba, sa dizajnom koji prati minimalističku estetiku i čiste linije, stvarajući udoban prostor. Istovremeno, upotrebom mozaika održava se ravnoteža između juče i danas. Na šestom spratu Zeus is Loose nalaze se zajednički prostori, sa sofama, igraonicom, kuhinjom, trpezarijom, dok se na sedmom spratu nalazi bar Nectar Distillery, sa svojom opuštenom atmosferom i impresivnom pergolom koja pokriva spoljašnji prostor, pruža najlepši pogled na centar grada.Zeus is Loose crpi inspiraciju iz grčke mitologije i povezuje sadašnjost sa prošlošću grada, na svež i mladalački način. Ovo je hostel koji nudi sve neophodne usluge moderne ugostiteljske organizacije, pozivajući posetioca da živi kao lokalni i doživi nezaboravne trenutke.Identitet projekta

Država
Grčka
Grad
Solun
Godina
2020
Dodaj u favorite

Fabrikatori aluminijuma

Mouratidis P. George