Alumil Srbija
Izaberite vaš regionalni website

Webhelp Hellas poslovna zgrada

Izazov

Potpuno redizajn jedne amblematične zgrade, koja godinama propada, bio je jedinstven izazov. Glavne stvari bile su neometano dodavanje nove zgrade u urbano tkivo Atine i zahtevi održivosti koji bi trebalo da budu ispunjeni.

Rešenje

Autentična zgrada u kojoj je dugi niz godina bilo sedište jednog od najpopularnijih grčkih magazina, „Eleftherotipia“, redizajnirana je i sada je spremna za novo poglavlje. Kompanija za korisničku podršku Webhelp Hellas (deo francuskog konglomerata Webhelp) od sada će biti smeštena u novoj zgradi.

Arhitektonsku studiju je uradio Thymios Papagiannis & Partners, a izgradnju ELIN Technical. Odgovoran za upravljanje projektom bio je Dimand. Zgrada je dobila novi život u svojoj postojećoj strukturi, koja je potpuno preoblikovana kako bi zadovoljila moderne potrebe Webhelp-a.

Konkretno, radi se o zgradi od 6 spratova sa dva podruma i krovom od 15.173,42 m2. Fasade zgrade su projektovane u skladu sa njenom istorijom i širem urbanom površinom koja je okružuje. Celokupni dizajn donosi prestiž, a jednostavne i čiste linije šire osećaj sigurnosti.

Energetska nadogradnja zgrade bila je od velikog značaja pa je njen dizajn sledio bioklimatski princip, po novom, veoma zahtevnom LEED 4.1 sistemu. U prizemlju se – osim predvorja – nalazi i restoran, višenamenska sala i teretana. Od 1. do 6. sprata uređeni su poslovni prostori. Generalna građevinska konstrukcija je opremljena aluminijumskim ramovima i zidovima vrhunskog kvaliteta koji obezbeđuju visoku energetsku efikasnost. Pored toga, nude vrhunsku funkcionalnost i sigurnost, prateći viziju bioklimatskog dizajna.


Identitet projekta

Država
Grčka
Grad
Atina
Veličina
15.173,42 m2
Dodaj u favorite

Fabrikatori aluminijuma

Gratsanis George & Gratsanis Evaggelos OE