Alumil Srbija
Izaberite vaš regionalni website

Secret Garden House

Izazov

Ova moderna letnja kuća trebalo je da bude izgrađena na jugozapadnom delu Parosa, prelepog Kikladskog ostrva. Najveći prioritet tokom arhitektonskog plana bio je da se rezidencija uklopi u spoljno okruženje. Glavni cilj je bio stvaranje kuće koja će biti integrisana u prirodu, a ne u suprotnosti sa njom.

Rešenje

Granice parcele definirane su maslinjakom i nekim borovima. Secret Garden House impresionira svojim pametnim i jednostavnim dizajnom. Arhitekte kancelarije Scapearchitecture naglasili su vrednost uklapanja zgrade u prirodu. Tako da kada neko pogleda Secret Garden House, lako će primetiti da je uronjena u padinu, stvarajući savremenu pećinu.

Vrt prati boje prirodnog pejzaža - bez ekscesa - a šljunkoviti put nas vodi do konaka. Gotovo polovina kuće integrisana je u padinu brežuljka, dok je deo koji nije ispod padine pokriven pravougaonom osenčenom pergolom. Takođe, staklene ploče širokog raspona, sa minimalističkim kliznim aluminijumskim sistemima, privlače pažnju posetioca i slede filozofiju jednostavnosti i udobnosti.


Interno, rezidencija daje osećaj harmonije. Tajna vrtna kuća, uronjena u padinu, predstavlja zaklonjeno utočište za ljude koji žive unutra. Kuhinja, trpezarija i dnevna soba koegzistiraju u jedinstvenom prostoru, dok drvene površine pružaju toplinu i ističu estetiku enterijera. 3 spavaće sobe kuće prate isti smer dizajniranja i pružaju opuštene trenutke prilikom boravka. Veličanstveni široki rasponi prozora omogućavaju nesmetan pogled i prodor prirodnog svetla. Pored toga, klizni profili u zidu naglašavaju minimalističke elemente i pružaju izuzetnu ventilaciju.

Secret Garden House je projekat koji predstavlja vrednost spoja prirodnog okruženja u savremene građevine. Kombinacija visokokvalitetnih materijala, održivog dizajna i kikladskog pejzaža nudi rezultat neuporedive estetike, podižući celokupno životno iskustvo.


Identitet projekta

Država
Grčka
Grad
Paros
Godina
2019
Dodaj u favorite