Alumil Srbija
Izaberite vaš regionalni website

Oxygen

Izazov

U ovom periodu pandemije, svakodnevni život ljudi je bio izuzetno pogođen. U isto vreme, ekološka pitanja koja se naziru zahtevaju konkretne akcije. Tokom ove ere, izgradnja moderne stambene zgrade zasnovane na održivom dizajnu tera nas da obratimo pažnju na širu sliku.

Rešenje

Oxygen je prva stambena zgrada takvog obima koja će biti izgrađena u postpandemijskoj eri u Grčkoj. Pored toga, to je i prvi stambeni kompleks u Grčkoj sa međunarodnom sertifikacijom održivosti (BREEAM), što podiže standarde sličnih konstrukcija u bliskoj budućnosti.

Pieris Architects, arhitektonska firma odgovorna za projekat (u saradnji sa građevinskom kompanijom Sustain), zauzela je održiv pristup, fokusirajući se na bioklimatske inovacije, ekološki prihvatljive materijale i holističku filozofiju u pogledu upravljanja vodom i otpadom. Kako predstavljaju „izvan dizajna niskoenergetske zgrade, ponovo smo izmislili i na kraju stvorili novi održivi moderni urbani stil života.”

Stambeni kompleks se sastoji od 32 kuće sa jednom, dve ili tri spavaće sobe i pruža zadivljujući pogled na Olimpijski stadion u Atini. Od prvog trenutka, Oxygen impresionira svojom „talasatom“ fasadom i sofisticiranim centralnim ulazom sa okolnim vodenim prostorom koji podseća na luksuzni hotelski lobi. Pandemija i njene implikacije na naše svakodnevne rutine uzete su u obzir arhitektonskim dizajnom. Dakle, u razmišljanju da kuća potencijalno može biti radno mesto, akcenat je stavljen na obezbeđivanje udobnih i prirodno osvetljenih prostora. Robusni aluminijumski okviri za podizanje i klizanje doprinose tome, pokrivajući široke raspone prozora, omogućavajući snopove prirodnog svetla i obezbeđujući visoke energetske performanse.

Održiv pristup je takođe očigledan u otvorenim prostorima i zajedničkim prostorima, sa zaštićenim baštama i zelenim površinama za stanovnike i dostupnom Wi-Fi uslugom. Takođe je vredno napomenuti da svaka rezidencija ima poseban sistem za praćenje koji meri potrošnju energije, podstičući na taj način ljude da usvoje ekološke prakse.

U post-Covid eri, potrebni su nam „pametni“ domovi koji svojim stanovnicima mogu pružiti sve potrebne pogodnosti i potrebnu sigurnost. Kiseonik je pionirski primer održive izgradnje koji postavlja nove standarde za stambene komplekse budućnosti.Identitet projekta

Država
Grčka
Grad
Marousi
Godina
2021
Dodaj u favorite

Fabrikatori aluminijuma

Αφοι Πετρούτσου ΕΠΕ