Alumil Srbija
Izaberite vaš regionalni website

Gentle House III

Izazov

Kako stvoriti moderan stambeni kompleks, kombinujući stilsku estetiku sa visoko funkcionalnim unutrašnjim i spoljašnjim prostorima? Gentle House III je ugradio eleganciju u svakodnevnu upotrebu jedne porodične kuće.

Rešenje

Gentle House III je stambeni kompleks koji se sastoji od 18 kuća. Lokacija projekta je Raspberry Valley u Sofiji, Bugarska. Svaku kuću karakterišu ravne, minimalističke linije sa kubičnim pristupom, prema viziji LP Architects, koji su bili odgovorni za dizajn.

Moderni elementi su evidentni u svakom prostoru i protežu se od enterijera do eksterijera. Svaka vila ima svoje dvorište koje stvara osećaj ravnoteže i jača kontinuitet u spoljašnjem okruženju.


Široki otvori prozora, podržani visokokvalitetnim, minimalnim i robusnim aluminijumskim sistemima i energetski efikasnim zavesnim zidovima značajno poboljšavaju prirodno osvetljenje.
Ukupni rezultat je upotpunjen impresivnim, toplotno izolovanim atrijumskim sistemom, koji izdužuje granice unutrašnjosti na spoljašnji prostor i ispunjava zahteve „transparentne“ arhitekture.

Arhitekte: LP Consult

Identitet projekta

Država
Bugarska
Grad
Sofija
Godina
2021
Veličina
7222 m2
Dodaj u favorite