Alumil Srbija
Izaberite vaš regionalni website

Grad Grozni

Izazov

Na jednom od najpoznatijih trgova Groznog planirana je izgradnja 7 kula, od kojih će 5 biti za stambenu upotrebu. Među njima se ističe kula od 154 metra, koja će zbog svog spektakularnog dizajna i ogromne veličine biti moderna referentna tačka.

Rešenje

Ambiciozni projekat Grad Grozni obuhvata izgradnju 7 luksuznih višespratnica. Konkretno, projekat obuhvata: kulu od 45 spratova, dve kule od 25 spratova, dve kule od 18 spratova, hotel i poslovni centar koji bi „blistali“ u centru grada.

Toranj od 154 metra ističe se među ostalim zgradama projekta. Kroz intenzivne dizajnerske linije nebodera, vizija arhitekte Sulmana Kavrnukaeva za otvorenost i inovativnost postaje očigledna. Lokacija zgrade u blizini reke Sunzha donosi osećaj slobode kretanja i šalje pozitivnu poruku posetiocioma.


Robusna konstrukcija pojačana je jednako izdržljivim sistemima zid zavesa, koji se savršeno uklapaju u pristup dizajniranju koji je usvojen za toranj. Isto tako, toplotno izolovani aluminijumski sistemi koji su korišćeni u stanovima pružaju sigurnost i omogućavaju nesmetan ulazak prirodne svetlosti u unutrašnjost.

Projekat Grad Grozni je savremena znamenitost grada. Inovativno dizajniranje i konstruktivna rešenja koja su izabrana tokom njegove primene, čine ga međunarodno priznatim projektom.


Identitet projekta

Država
Rusija
Grad
Grozni
Godina
2011
Dodaj u favorite