Alumil Srbija
Izaberite vaš regionalni website

Hotel Century Plaza

Izazov

Istorijskom hotelu u predelu Century City u Los Anđelesu bilo je potrebno renoviranje kako bi ušao u novu eru. Legendarni Century Plaza predstavlja obeležje grada, stoga bi redizajn trebalo da se nastavi u skladu sa njegovom dugom istorijom.

Rešenje

Century City je poznata četvrt na zapadnoj strani Los Anđelesa. To je poslovni centar grada i naročito kada neko pogleda spektakularni horizont koji stvaraju visoke kule. Hotel Century Plaza, koji se nalazi u srcu Century City-ja, upadljiv je za sve posetioce.

Zgradi koju je tokom 60-ih prvobitno projektovao Minoru Yamasaki, dodeljen je za redizajn međunarodno priznatim arhitektonskim kompanijama “Pei Cobb Freed”, “Gensler” i “Marmol Radziner”. Arhitektonski predlog imao je za cilj da obnovi zgradu u celini i usredsredio se na rekonstrukciju njenih prostorija i njihovu transformaciju u velike i luksuzne apartmane. Ishod ovog poduhvata je smanjenje broja soba sa 726 na 394. Minimalne linije zgrade prate se i spolja i iznutra, bez suvišnih detalja. Međutim, osećaj klase i luksuza je jasan.


U redizajniranju su sačuvani neki elementi prošlosti zgrade, poput prepoznatljivih balkona. Svi prostori hotela bili su opremljeni izolovanim, dizajnerskim i kliznim aluminijumskim sistemom napravljenim po meri koji pruža visoku energetsku efikasnost i istovremeno se savršeno meša sa modernim stilom zgrade.

Hotel Century Plaza spreman je za svoj drugi životni krug. Ovaj hotel je posebna znamenitost za grad Los Anđeles, jer je u njemu smešten predsednik Sjedinjenih Država i poznate ličnosti. Sada će obnovljena Century Plaza otvoriti svoja vrata, kako bi ponovo pružila udobnost i visoke standarde života.


Identitet projekta

Država
USA
Grad
Los Anđeles
Godina
2018
Dodaj u favorite