Alumil Srbija
Izaberite vaš regionalni website

ArtHill eco Vile

Izazov

Odluka o izgradnji 5 vila u jednoj od najpopularnijih oblasti regije Sitonija na Halkidikiju u Grčkoj doneta je kao preduslov poštovanja tradicije u kombinaciji sa savremenim vrednostima održivosti i kružne ekonomije.

Rešenje

ArtHill eco Villas se sastoji od 5 vila na dva nivoa koje su stvorene kao turistički smeštaj, osmišljene tako da svakom posetiocu ponude jedinstveno iskustvo. Od početka je glavno pitanje bila integracija grčke tradicije i gostoprimstva u pristupu zgrada. Topao osećaj koji bi obuhvatio svaku osobu koja živi unutra.

Arhitekte Panagiotis Karagiannis i Tina Gkountara ugradile su ovu filozofiju u dizajn, čineći kompleks pristupačnim svima koji traže ličnu ravnotežu u stilu „osećaj se kao kod kuće“.

Spoljni element koji se ističe je naravno kamen na fasadi koji donosi tradicionalne vibracije i podseća nas na dugu istoriju Nikitija (ime ovog malog grada na Halkidikiju). Svaka vila ima privatni bazen, terasu, minimalističku pergolu i mali vrt, iz kojeg gosti mogu ubrati povrće i začinsko bilje za svoje obroke.

Ulazeći u unutrašnjost, lako možemo primetiti kontinuitet kamenog elementa, koji u kombinaciji sa elegantnim drvenim detaljima daje prijateljsku i antropocentričnu ličnost 55 m2 svake vile. Osim toga, savremeni termički izolovani aluminijumski sistemi pružaju veoma ažuran dodir konstrukcijama, dok-zbog svog dizajna-omogućavaju pokrivanje velikih prozorskih raspona i doprinose širenju obilnog prirodnog svetla iznutra. Vredi napomenuti da je svaka vila energetski efikasna preko solarnih panela.

Pet vila koje čine ArtHill eco Villas prenose viziju visokokvalitetnog smeštaja i potpunog opuštanja. Međutim, ne zaboravljaju ključno pitanje našeg doba: održivost i zaštitu životne sredine.


Identitet projekta

Država
Grčka
Grad
Nikiti
Oblast
Chalkidiki
Godina
2021
Dodaj u favorite

Fabrikatori aluminijuma

ATLAS DOOR, Papadopoulos Georgios & Son