Alumil Srbija
Izaberite vaš regionalni website

1770 Pendrell

Izazov

Vankuver je grad koji se nalazi na najvišim pozicijama mesta sa odličnim životnim uslovima u svetu. Tokom poslednje decenije promovisao je modernu inicijativu urbanog planiranja pod nazivom „Vankuverizam”. Ovaj plan ima za cilj da Vankuver postane najzeleniji grad na svetu, zasnovan na vrednostima održivosti!

Rešenje

1770 Pendrell je deo ove filozofije. To je savremena kula od 21 sprat koja je izgrađena u West End-u. Spektakularna zgrada ističe se svojim impresivnim arhitektonskim dizajnom, jer je njena masa podeljena na dva odvojena bloka, donoseći osećaj kretanja. Kancelarija Henriquez Partners Architects koja je bila odgovorna za dizajn uspela je da sačuva tradicionalne konstruktivne elemente oblasti West End-a. Takvi elementi, evidentni u Pendrell-u, uključuju betonske prozore u obliku trake i uređen zastoj koji oblikuje eksterijer sa zelenim površinama. Pored toga, metalni element fasade objedinjuje ukupan rezultat i podseća na teretne brodove u obližnjoj gradskoj luci.

Izabrani jedinstveni sistem zid zavesa uklopio se u arhitektonski pristup, zahvaljujući minimalističkoj estetici i strukturnoj konstrukciji, obezbeđujući visoku transparentnost fasade i statičku robusnost. Pored toga, napredni podizno klizni sistem koji je korišćen u rezidencijama ispunjava savremeni arhitektonski trend transparentnosti, poboljšavajući prirodno osvetljenje, dok toplotno izolovani sistem na šarkama nudi sertifikovane visoke performanse toplotne izolacije, dostižući nivoe pasivne kuće.

1770 Pendrell uključuje sve one elemente koji su uspostavili „Vankuverizam” kao prepoznatljiv arhitektonski trend širom sveta. Ovo je međunarodno priznat projekat koji se zasniva na vrednostima održivosti i dopunjuje savremeni način života.

Arhitekte:  Henrikuez Partners Architects


Identitet projekta

Država
Kanada
Grad
Vankuver
Dodaj u favorite