Alumil Srbija
Izaberite vaš regionalni website

Novosti

Loop 60: Prvi sertifikovani reciklirani aluminijum u Grčkoj za profile arhitektonskih sistema

U svetu koji je obeležen stalnim promenama i klimatskim izazovima bez presedana, potreba za očuvanjem životne sredine i odgovornim korišćenjem prirodnih resursa postala je imperativ. Da bi se izborila za dugoročnu održivost, naša kompanija prihvatila je model zelenog rasta, čineći sistematska ulaganja u održive prakse koje smanjuju naš ekološki otisak, čuvajući energiju i sirovine. Izuzetno dostignuće u našoj posvećenosti održivosti je uvođenje Loop 60.

Šta je Loop 60?

Loop 60 predstavlja prvi sertifikovani reciklirani aluminijum u Grčkoj za profile arhitektonskih sistema, sastavljen od 60% recikliranog materijala. Pojava Loop 60 predstavlja primer naše posvećenosti održivom upravljanju resursima, značajno doprinoseći očuvanju energije i smanjenom uticaju na životnu sredinu.

Ova implementacija usledila je nakon sveobuhvatne analize tehničkih preduslova i marljivog istraživanja najsavremenijih tehnologija, a sve je usmereno ka proizvodnji visokokvalitetnog recikliranog aluminijuma. Razvoj Loop 60 je ukorenjen u pedantnoj studiji, dizajniranoj da ponudi proizvod koji spaja kvalitet sa održivošću.

Procesi proizvodnje i reciklaže Loop 60 imaju sertifikat "OK Recycled", u skladu sa standardima EN 15343 i ISO 14021, pružajući pouzdanost i transparentnost u pogledu recikliranog sadržaja. Ovaj sertifikat, akreditovan od strane Nacionalnog sistema akreditacije i izdat od strane TUV AUSTRIA, vodećeg globalnog sertifikacionog entiteta, naglašava našu nepokolebljivu posvećenost transparentnoj i doslednoj održivoj proizvodnji i reciklaži aluminijuma.

Sertifikat „OK Recycled“ koji smo stekli predstavlja istovremeno i vrhunac naših održivih napora i potvrdu naše posvećenosti zagovaranju transparentnih održivih praksi u oblasti proizvodnje i reciklaže aluminijuma.

Geneza Loop 60

Loop 60 je svedočanstvo primenljivosti cirkularne ekonomije u sektoru aluminijuma, gde 100% recikliranje aluminijuma omogućava njegovu trajnu reciklažu bez ikakvog gubitka efikasnosti ili svojstava. Nedavne inicijative naše kompanije u održivom razvoju uključuju uspostavljanje najsavremenijeg postrojenja za sortiranje i preradu aluminijumskog otpada u industrijskoj zoni Kilkis, investicija od 4,6 miliona evra završena 2020. godine. Ovaj objekat obezbeđuje visoko efikasnu proizvodnju, preradu i reciklažu aluminijuma premijum kvaliteta.

Uticaj Loop 60 na životnu sredinu

Loop 60 predstavlja menjač životne sredine, sa nekoliko ključnih prednosti:

95% manje potrošnje energije: Sekundarna proizvodnja aluminijuma od recikliranog materijala troši znatno manje energije u poređenju sa primarnom proizvodnjom, postižući uštede energije do 95%. Ova značajna razlika u upotrebi energije označava ključni korak ka održivosti u industriji aluminijuma i zaštiti životne sredine.

76% manje emisije ugljen-dioksida (CO2): Korišćenje Loop 60 značajno smanjuje emisije, smanjujući emisiju CO2 za preko 76% u poređenju sa globalnim prosekom za proizvodnju primarnog aluminijuma. Ovaj značajan disparitet u emisiji gasova staklene bašte i upotrebi energije između primarne i sekundarne proizvodnje aluminijuma naglašava ulogu recikliranog aluminijuma kao ključnog elementa u kružnoj ekonomiji i održivog rešenja za metaluršku industriju.

Ekološke prednosti aluminijumskih sistema Loop 60

Odabir aluminijumskih sistema napravljenih od Loop 60 značajno doprinosi životnoj sredini:

Ušteda energije: Smanjena potrošnja energije.

Smanjena ekstrakcija sirovina: Manja potražnja za sirovinama.

Smanjenje otpada:  Stvaranje otpada svedeno je na minimum.

Sa Loop 60, približavamo se ispunjenju naše misije unapređenja kvaliteta života ljudi kroz visokokvalitetne aluminijumske sisteme vrhunskih performansi napravljenih uz posvećenost ekološkoj odgovornosti.

Posetite naš odeljak o proizvodima da biste otkrili inovativna rešenja i proizvode koji nenametljivo uključuju održivost u vaš život i poslovanje.
Dodaj u favorite