Alumil Srbija
Izaberite vaš regionalni website

Novosti

Održiva izvrsnost: Vodeći put kao kompanija sa sertifikatom „OK Recycled“, koja proizvodi arhitektonske sisteme sa 60% recikliranog aluminijuma!

 

Našu poslovnu strategiju izgradili smo na principima održivosti i cirkularne ekonomije za značajan period. U našoj kompaniji, mi aktivno prihvatamo model zelenog razvoja i preduzimamo dosledne i odlučne korake da minimiziramo naš uticaj na životnu sredinu

 

 


Važnost recikliranja aluminijuma: Održiva rešenja za zeleniju budućnost

U skladu sa našom posvećenošću očuvanju životne sredine, uspostavili smo najsavremeniju jedinicu za sortiranje i preradu aluminijumskog otpada u našim pogonima koji se nalaze u industrijskoj zoni Kilkisa. Ova inovativna jedinica, značajna investicija od 4,6 miliona evra, omogućava nam da iskoristimo trajnu mogućnost recikliranja aluminijuma, metala koji zadržava svoja mehanička svojstva čak i nakon višestrukih ciklusa ponovne upotrebe.

Na taj način, ne samo da smo pokazali našu posvećenost ekološki svesnim praksama, već smo i značajno unapredili naše ekološke ciljeve. Prednosti recikliranja aluminijuma su zaista izuzetne, jer zahteva zapanjujućih 95% manje energije za proizvodnju aluminijuma iz recikliranih sirovina u poređenju sa primarnim proizvodnim metodama. Štaviše, povećanje sadržaja recikliranog materijala tokom proizvodnje aluminijumskih sistema omogućava nam da kreiramo proizvode sa značajno nižim ugljeničnim otiskom

 

 

 

Važnost prevazilaženja očekivanja

 

„I nismo se tu zaustavili. Ciljali smo više i postavili ambiciozan cilj sa horizontom do 2025: da osiguramo da se svi naši aluminijumski profili za arhitektonsku upotrebu sastoje od najmanje 60% recikliranog aluminijuma. Danas smo oduševljeni što možemo da objavimo da su se naša posvećenost i naporan rad isplatili ranije nego što smo očekivali. Ne samo da smo ostvarili već i prevazišli naše početne projekcije. ALUMIL je ponosno jedna od retkih kompanija širom sveta koja je dobila prestižni sertifikat „OK Recycled““ od TUV AUSTRIA. Ovaj sertifikat potvrđuje našu posvećenost održivosti i proizvodnji trupci sa 60% recikliranog aluminijuma, koji se koriste u svim profilima naših arhitektonskih sistema."

 


TUV AUSTRIA i sertifikat "OK Recycled".

 

TUV AUSTRIA je jedna od vodećih svetskih kompanija specijalizovanih za sisteme upravljanja i sertifikaciju proizvoda. Sa vizionarskim pristupom, oni daju prioritet efikasnoj primeni kvaliteta kao integralnog alata za preduzeća. Kako zakonodavstvo o zaštiti životne sredine u Evropskoj uniji postaje sve strožije, a potrošači se okreću prema ekološki prihvatljivim izborima, TUV AUSTRIA je razvio šemu sertifikacije „OK Recycled“, koja postavlja standard za procenu i verifikaciju obima u kojima proizvodi sadrže reciklirane materijale, što omogućava potrošačima da donose informisane izbore u korist održivosti.

 

Značaj „OK Recycled“ sertifikata i njegove prednosti za vas

Sertifikat „OK Recycled“ predstavlja više od kulminacije naše održive prakse. Ona služi kao opipljiv dokaz da naša posvećenost zelenoj budućnosti prevazilazi puka obećanja. Ovu posvećenost utjelovljujemo sa nepokolebljivom posvećenošću, transparentnošću i doslednošću u svemu što radimo.

U današnjem svetu zabrinutost za životnu sredinu je zauzela centralno mesto, a energetska kriza utiče na sve nas. U našoj kompaniji prepoznajemo hitnost ovih problema i nastojimo da ostvarimo značajan uticaj nudeći napredne arhitektonske aluminijumske sisteme koji:

  • Stvoreni su sa jakim osećajem ekološke odgovornosti i imaju minimalan ekološki otisak

  • Odlikuju se svojim izuzetnim performansama toplotne izolacije  

  • Doprinesite značajnoj uštedi energije, uz smanjenje troškova grejanja i hlađenja do 50% svakog meseca.

     

     

 

Naše tekuće putovanje ka održivoj budućnosti

Dobijanje TUV AUSTRIA sertifikata „OK Recycled“ označava značajnu prekretnicu u našoj nemilosrdnoj potrazi za izvrsnošću u građevinarstvu. Ona služi kao svedočanstvo naše nepokolebljive posvećenosti ne samo postizanju izuzetnih standarda već i ostvarenju naše šire vizije: poboljšanju kvaliteta života ljudi uz očuvanje prirodne sredine.

 

Za nas održivost nije destinacija već stalno putovanje. „OK Recycled“ sertifikat od TUV AUSTRIA ističe našu aktivnu ulogu na ovom putu, pokazujući našu posvećenost ekološkoj odgovornosti, principima cirkularne ekonomije i smanjenju našeg ekološkog otiska.

 

Dodaj u favorite