Alumil Srbija
Izaberite vaš regionalni website

ALUMIL IZVAN GRANICA

Održivost – Održivi razvoj – Društveni doprinos

U ALUMIL-u gledamo dalje. Izvan granica naše industrije. Izvan naših poslovnih aktivnosti. Našoj planeti je potreban naš doprinos. Zbog toga zamišljamo svet održivog razvoja i društvenog doprinosa. Svet izvan običnog ili nečeg... svet ALUMIL-a izvan granica.
Achievement 2

+73%

povećanje prosečnih časova obuke po zaposlenom.
Achievement_3

50%

naših dobavljača pripada domaćem tržištu.
achievement 4

1200

časova obuke od strane ALUMIL Akademije na sesijama obuke za početnike u industriji I 1343 časova obuke za fabrikatore.

Izveštaj o održivosti za 2022

Pročitajte godišnji ALUMIL Izveštaj o održivosti koji beleži učinak i dostignuća kompanije po pitanju društvene odgovornosti, životne sredine, korporativnog upravljanja, tržišta i ljudskih resursa.
George Milonas

«Razvijamo strategiju korporativne društvene odgovornosti, imajući u vidu da kompanije mogu i treba da aktivno učestvuju u glavnim izazovima sa kojima se čovečanstvo suočava».

- Georgios Mylonas, Predsednik i Generalni direktor kompanije ALUMIL

Sprovodimo ciljeve održivog razvoja Ujedinjenih nacija

Aktivno podržavamo agendu Ujedinjenih nacija za mir i prosperitet do 2030. godine, kao što je izraženo kroz 17 ciljeva održivog razvoja. Učestvujemo u ovom zajedničkom nastojanju za održiviju budućnost, usvajajući 9 ciljeva Ujedinjenih nacija i sa ciljem da ih ispunimo kroz odgovarajuće inicijative i akcije.

Dobro zdravlje i blagostanje

Dobro zdravlje i blagostanje

Zdravlje i bezbednost naših zaposlenih postavljamo kao naš strateški prioritet i u tom cilju primenjujemo promišljene aktivnosti koje su u skladu sa međunarodnim standardima.

Kvalitetno obrazovanje

Kvalitetno obrazovanje

Redovno sprovodimo obuke za naše zaposlene, koje imaju za cilj da unaprede veštine korisne za njihov rad, ali i da ih edukuju o održivom razvoju i pitanjima najbolje prakse.

Rodna ravnopravnost

Rodna ravnopravnost

Naša korporativna kultura oblikuje radno okruženje u kojem se biraju zaposleni bez obzira na njihov pol uzimajući u obzir samo njihove veštine i vrednost koju mogu da ponude našoj kompaniji.

 

Čista voda i kanalizacija

Čista voda i kanalizacija

Korišćenje vode neophodno je za rad naših proizvodnih postrojenja i stoga je njeno racionalno upravljanje naše opredeljenje i prioritet, a cilj nam je da održimo visoke stope reciklaže.

Dostojanstven rad i privredni rast

Dostojanstven rad i privredni rast

Kontinuirano ulažemo u naše ljude jer priznajemo da oni predstavljaju najveće bogatstvo naše kompanije. Njihova uloga u rastu kompanije je ključna i shodno tome obavezujemo se na kontinuirano poboljšanje njihovog radnog okruženja.

Industrija, inovacije i infrastruktura

Industrija, inovacije i infrastruktura

Obavezujemo se da ćemo nastaviti sa proizvodnjom proizvoda visokog kvaliteta, uz unapređenje upravljanja kontrolom kvaliteta, u skladu sa međunarodnim standardima. U međuvremenu, sertifikujemo naše sisteme u saradnji sa međunarodnim institutima.

Odgovorna potrošnja i proizvodnja

Odgovorna potrošnja i proizvodnja

Mi smo jedna od prvih kompanija u Grčkoj koja podržava model „cirkularne ekonomije“, novi proizvodni model zasnovan na upotrebi materijala i proizvoda na način koji će pomoći u optimizaciji životnog veka proizvoda i minimiziranju eksploatacije prirodnih resursa.

Klimatska akcija

Klimatska akcija

Uvek tražimo načine da ograničimo korišćenje prirodnih resursa, smanjenjem emisije ugljenika. Kroz istraživanje i planiranje, nastojimo da što više smanjimo uticaj na životnu sredinu.

Partnerstva za postizanje ciljeva

Partnerstva za postizanje ciljeva

Od 2011. godine deo smo mreže Globalnog dogovora Ujedinjenih nacija. U međuvremenu, stalno tražimo nova partnerstva i podržavamo inicijative koje imaju za cilj da se pozabave trenutnim izazovima sa kojima se naša planeta suočava.

Nagrade i priznanja

Najodrživije kompanije u Grčkoj u 2020

Najodrživije kompanije u Grčkoj u 2020

ALUMIL je jedna od 25 najboljih grčkih kompanija koje slede principe održivog razvoja i cirkularne ekonomije. Naša kompanija jedini je proizvođač aluminijumskih arhitektonskih sistema koji je dobio ovo priznanje.

Specijalna nagrada za društveni rad tokom pandemije

Specijalna nagrada za društveni rad tokom pandemije

Na 5. godišnjoj konferenciji o održivom razvoju, ALUMIL je osvojio specijalnu nagradu za svoj društveni doprinos tokom pandemije, proizvodnjom maski za lice i isporukom u javne bolnice širom zemlje.

Nagrada za najbolju međunarodnu kompaniju za učešće u kategoriji 2020

Nagrada za najbolju međunarodnu kompaniju za učešće u kategoriji 2020

Kompanija je osvojila 3. nagradu koju 18. godinu zaredom dodeljuje časopis CHRIMA i imaju za cilj da istaknu kompanije koje podržavaju grčku privredu i doprinose razvoju finansijske institucije.

ALUMIL je među 35 navedenih grčkih kompanija koje ispunjavaju kriterijume ESG indeksa

ALUMIL je među 35 navedenih grčkih kompanija koje ispunjavaju kriterijume ESG indeksa

ALUMIL, nakon evaluacije, smatra se da ispunjava kriterijume za uključivanje u ESG indeks, koji će pratiti performanse kompanije po pitanju životne sredine, društvenog angažmana i korporativnog upravljanja.

Saznajte više o aktivnostima kompanije

2. Izveštaj o održivosti: Napredak i održivost u prvom planu

Saznajte više

Berzanski indeks ESG: ALUMIL među 35 kompanija koje ispunjavaju kriterijume održivog razvoja

Saznajte više

“BRAVO Awards”: ALUMIL je nagrađen za korporativno upravljanje

Saznajte više

Kontakt

Za pitanja održivog razvoja i korporativne društvene odgovornosti, popunite formular sa svojim podacima i mi ćemo vas kontaktirati.

Kontakt forma