Alumil Cyprus
Choose your local website

ALUMIL BEYOND

Αειφορία – Βιώσιμη Ανάπτυξη – Κοινωνική Προσφορά

Στην ALUMIL έχουμε μάθει να κοιτάμε μπροστά. Πέρα από τα όρια του κλάδου μας. Πέρα από την επιχειρηματική μας δραστηριότητα. Ο πλανήτης μας έχει ανάγκη τη συνεισφορά όλων. Γι’ αυτό, οραματιζόμαστε έναν κόσμο αειφορίας, βιώσιμης ανάπτυξης και κοινωνικής προσφοράς. Έναν κόσμο πέρα από τα συνηθισμένα ή αλλιώς…τον κόσμο της ALUMIL BEYOND.
Achievement 2

+73%

αύξηση του μέσου όρου ωρών κατάρτισης για το μέσο εργαζόμενο

50%

των προμηθευτών της εταιρείας από την τοπική αγορά
achievement 4

1200

ώρες εκπαιδεύσεων της ALUMIL Academy σε τμήματα κατάρτισης για νέους του κλάδου & 1.343 ώρες εκπαίδευσης κατασκευαστών αλουμινίου.

Έκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης 2022

Διαβάστε την ετήσια  Έκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης της ALUMIL, που καταγράφει τις επιδόσεις και τα επιτεύγματα της εταιρείας, γύρω από ζητήματα κοινωνικής ευθύνης, περιβάλλοντος, εταιρικής διακυβέρνησης, αγοράς και ανθρώπινου δυναμικού.
George Milonas

"Χτίζουμε τη στρατηγική εταιρικής κοινωνικής υπευθυνότητας, έχοντας την πεποίθηση ότι οι επιχειρήσεις μπορούν και οφείλουν να συμμετέχουν ενεργά στις σημαντικές προκλήσεις για την ανθρωπότητα."

- Γεώργιος Μυλωνάς, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της ALUMIL

Ενσωματώνουμε Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών

Υποστηρίζουμε ενεργά την ατζέντα των Ηνωμένων Εθνών για ειρήνη και ευημερία έως το 2030, όπως αυτή εκφράζεται μέσα από τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης. Συμμετέχουμε σε αυτή τη συλλογική προσπάθεια για ένα πιο βιώσιμο μέλλον, υιοθετώντας 9 από τους στόχους των Ηνωμένων Εθνών και αποσκοπώντας στην εκπλήρωσή τους μέσα από ανάλογες πρωτοβουλίες και ενέργειες. 

Καλή υγεία και ευημερία

Καλή υγεία και ευημερία

Θέτουμε την Υγεία και την Ασφάλεια των εργαζομένων μας ως στρατηγική μας προτεραιότητα και εφαρμόζουμε για αυτόν τον σκοπό σχεδιασμένες πολιτικές, που βρίσκονται σε συμφωνία με τα διεθνή πρότυπα.

Ποιοτική Εκπαίδευση

Ποιοτική Εκπαίδευση

Πραγματοποιούμε τακτικά εκπαιδεύσεις στο προσωπικό μας, που έχουν ως στόχο τη διεύρυνση των δεξιοτήτων που είναι χρήσιμες για την εργασία τους, αλλά και την εκπαίδευσή τους σε ζητήματα βιώσιμης ανάπτυξης και βέλτιστων πρακτικών.

Ισότητα των φύλων

Ισότητα των φύλων

Η εταιρική μας κουλτούρα διαμορφώνει ένα περιβάλλον εργασίας, όπου η επιλογή των εργαζομένων γίνεται ανεξαρτήτως φύλου και με μοναδικά κριτήρια τις ικανότητές τους και την αξία που μπορούν να προσφέρουν στην εταιρεία.

Καθαρό νερό και αποχέτευση

Καθαρό νερό και αποχέτευση

Η χρήση του νερού είναι απαραίτητη για τη λειτουργία των παραγωγικών μας εγκαταστάσεων και γι΄ αυτό η ορθολογική διαχείρισή του αποτελεί δέσμευση και προτεραιότητά μας, ενώ στόχος μας είναι να διατηρούμε υψηλά τα ποσοστά ανακύκλωσής του.

Αξιοπρεπής εργασία και οικονομική ανάπτυξη

Αξιοπρεπής εργασία και οικονομική ανάπτυξη

Επενδύουμε συνεχώς στους ανθρώπους μας, καθώς αναγνωρίζουμε ότι είναι το σημαντικότερο κεφάλαιο της εταιρείας. Ο ρόλος τους είναι καθοριστικός στην ανάπτυξη της εταιρείας και ως εκ τούτου δεσμευόμαστε να βελτιώνουμε συνεχώς το περιβάλλον εργασίας τους.

Βιομηχανία, καινοτομία και υποδομές

Βιομηχανία, καινοτομία και υποδομές

Δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε την παραγωγή προϊόντων υψηλής ποιότητας, ενισχύοντας τη διαχείριση του ποιοτικού ελέγχου, σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα. Παράλληλα, πιστοποιούμε τα συστήματά μας σε συνεργασία με διεθνή ινστιτούτα.

Υπεύθυνη κατανάλωση και παραγωγή

Υπεύθυνη κατανάλωση και παραγωγή

Είμαστε από τις πρώτες εταιρείες στην Ελλάδα που υποστήριξαν το μοντέλο της «κυκλικής οικονομίας», ένα νέο παραγωγικό μοντέλο που βασίζεται στη χρήση υλικών & προϊόντων με τρόπο που θα συμβάλλει στη μεγιστοποίηση της διάρκειας ζωής τους και θα ελαχιστοποιεί την άντληση των φυσικών πόρων.

Δράση για το κλίμα

Δράση για το κλίμα

Αναζητούμε συνεχώς τρόπους για να περιορίσουμε τη χρήση των φυσικών πόρων, μειώνοντας τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα. Μέσα από έρευνα και σχεδιασμό, επιδιώκουμε να έχουμε όσο το δυνατόν ηπιότερο αποτύπωμα στο περιβάλλον.

Συνεργασία για τους στόχους

Συνεργασία για τους στόχους

Είμαστε μέλος του δικτύου Global Compact των Ηνωμένων Εθνών από το 2011. Παράλληλα, διαρκώς αναζητούμε νέες συνεργασίες και στηρίζουμε πρωτοβουλίες που στοχεύουν στην αντιμετώπιση των σύγχρονων προκλήσεων που αντιμετωπίζει ο πλανήτης μας.

Βραβεία & Αναγνώριση

The Most Sustainable Companies In Greece 2024

The Most Sustainable Companies In Greece 2024

Για τέταρτη συνεχή χρονιά, η ALUMIL βρίσκεται στη λίστα με τις «The Most Sustainable Companies in Greece 2024», ως μία από τις 50 ηγέτιδες ελληνικές επιχειρήσεις που δημιουργούν τη Χάρτα της Βιώσιμης Ανάπτυξης στη χώρα μας.

Ειδικό Βραβείο για κοινωνική προσφορά κατά τη διάρκεια της πανδημίας

Ειδικό Βραβείο για κοινωνική προσφορά κατά τη διάρκεια της πανδημίας

Στα πλαίσια του 5ου Ετήσιου Συνεδρίου για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, η ALUMIL έλαβε Ειδικό Βραβείο για την κοινωνική της προσφορά κατά τη διάρκεια της πανδημίας, με την παραγωγή προσωπίδων προστασίας και αποστολή τους σε δημόσια νοσοκομεία της χώρας.

Bραβείο στην κατηγορία Καλύτερης Εταιρείας Διεθνούς Δραστηριοποίησης 2020

Bραβείο στην κατηγορία Καλύτερης Εταιρείας Διεθνούς Δραστηριοποίησης 2020

Η εταιρεία απέσπασε το 3ο βραβείο στα επιχειρηματικά βραβεία που διοργανώθηκαν για 18η συνεχή χρονιά από το περιοδικό ΧΡΗΜΑ και στοχεύουν στην ανάδειξη των επιχειρήσεων που στηρίζουν την ελληνική οικονομία και συμβάλλουν στην ανάπτυξη του χρηματιστηριακού θεσμού.

Η ALUMIL ανάμεσα στις 35 εισηγμένες ελληνικές εταιρείες που πληρούν τα κριτήρια του Χρηματιστηριακού δείκτη ESG

Η ALUMIL ανάμεσα στις 35 εισηγμένες ελληνικές εταιρείες που πληρούν τα κριτήρια του Χρηματιστηριακού δείκτη ESG

H ALUMIL, ύστερα από αξιολόγηση, κρίθηκε πως πληροί τα κριτήρια για την ένταξη στον δείκτη ESG, ο οποίος θα παρακολουθεί την απόδοση των εταιρειών σε ζητήματα περιβάλλοντος, κοινωνικής δραστηριοποίησης και εταιρικής διακυβέρνησης.

18 Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα Ανακύκλωσης: Ανακυκλώνουμε σήμερα για ένα καλύτερο αύριο

Η Παγκόσμια Ημέρα Ανακύκλωσης έχει καθιερωθεί από το 2018 και γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 18 Μαρτίου σε περισσότερες από 175 χώρες παγκοσμίως, στοχεύοντας στην ευαισθητοποίηση πολιτών, εταιρειών και κυβερνήσεων σχετικά με τη σημασία της ανακύκλωσης και της κυκλικής οικονομίας για ένα βιώσιμο μέλλον.  

Τι είναι η ανακύκλωση: Η διαδικασία συλλογής και επεξεργασίας απορριμμάτων με σκοπό τη χρήση τους για την παραγωγή νέων προϊόντων.  

Τι είναι η κυκλική οικονομία: Ένα μοντέλο παραγωγής και κατανάλωσης που βασίζεται στην επαναχρησιμοποίηση, την επισκευή και την ανακύκλωση υφιστάμενων υλικών και προϊόντων με σκοπό την επέκταση του κύκλου ζωής τους και την ελαχιστοποίηση των αποβλήτων.  

Ανακυκλώνεται το αλουμίνιο;  

Το αλουμίνιο είναι ένα ιδιαίτερα ανακυκλώσιμο υλικό, καθώς μπορεί να επιδέχεται πλήθος κατεργασιών χωρίς να χάνει τα χαρακτηριστικά του. Η ανακυκλωσιμότητά του προσφέρει τεράστια ευελιξία ως προς τη χρήση του και έχει πολλαπλά περιβαλλοντικά οφέλη, μεταξύ των οποίων, η εξοικονόμηση ενέργειας κατά την παραγωγή δευτερόχυτου αλουμινίου συγκριτικά με την παραγωγή πρωτόχυτου, η μείωση εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου και η διατήρηση των φυσικών πόρων.  

Όταν αναφερόμαστε στην κυκλική οικονομία του αλουμινίου, εννοούμε ότι τα απόβλητα αλουμινίου (scrap) συλλέγονται, ταξινομούνται και μεταποιούνται σε νέα υλικά και προϊόντα, μειώνοντας την ανάγκη για νέα εξόρυξη αλουμινίου, μια διαδικασία ενεργοβόρα και περιβαλλοντικά επιβλαβή.  

Ανακύκλωση στην ALUMIL 

Στην ALUMIL, οι αξίες της αειφορίας και της κυκλικής οικονομίας βρίσκονται στην καρδιά της επιχειρηματικής μας στρατηγικής. Γι’ αυτό, επενδύουμε συστηματικά σε πρωτοβουλίες που συμβάλλουν στην προστασία των φυσικών πόρων του πλανήτη μας. Παρακάτω θα βρείτε τις σημαντικότερες ενέργειές μας στον τομέα της ανακύκλωσης:   

 • Μέσω της νέας μονάδας διαλογής και επεξεργασίας scrap αλουμινίου στις εγκαταστάσεις μας στη ΒΙ.ΠΕ. Κιλκίς, έχουμε αυξήσει κατά 25% το ανακυκλωμένο αλουμίνιο που περιέχεται στις παραγόμενες μπιγιέτες του χυτηρίου μας, με αποτέλεσμα η ετήσια παραγωγή μας να βασίζεται κατά 75% σε ανακυκλωμένο αλουμίνιο.  

 • Ανακυκλώνουμε το 35% της συνολικής ποσότητας του νερού που χρησιμοποιούμε στις εγκαταστάσεις μας.  

 • Αυξάνουμε την ποσότητα των ανακυκλώσιμων πρώτων υλών μειώνοντας τα μη ανακυκλώσιμα απόβλητά μας.  

 • Χρησιμοποιούμε ειδικούς κλάδους ανακύκλωσης στα γραφεία μας σε Θεσσαλονίκη και Κιλκίς, ενημερώνοντας συστηματικά τους ανθρώπους μας για τη σημασία και τις σωστές μεθόδους ανακύκλωσης. 

 Ανακύκλωση στο σπίτι 

Η ανακύκλωση είναι μια απλή διαδικασία που μπορούμε να εντάξουμε στην καθημερινότητά μας, συμβάλλοντας, και σε ατομικό επίπεδο, στην προστασία του περιβάλλοντος. Μερικές ιδέες που μπορείτε εύκολα να υιοθετήσετε: 

 • Δημιουργήστε το δικό σας σύστημα ανακύκλωσης, τοποθετώντας στο σπίτι σας ειδικούς κάδους για τη σωστή ταξινόμηση των απορριμμάτων. Δείτε εδώ τα υλικά που μπορείτε να ανακυκλώσετε.  

 • Δοκιμάστε την οικιακή κομποστοποίηση υπολειμμάτων τροφίμων, μειώνοντας δραστικά τα καθημερινά σας απορρίμματα και δημιουργώντας φυσικό λίπασμα για τα φυτά σας.  

 • Ανακυκλώστε ηλεκτρικές συσκευές και χαρίστε ή πουλήστε ρούχα και άλλα αντικείμενα που δεν χρειάζεστε πια, επιμηκύνοντας τον κύκλο ζωής τους.  

 • Μειώστε την κατανάλωση αντικειμένων μιας χρήσης (σακούλες, μπουκάλια νερού, πιάτα, μαχαιροπίρουνα, καλαμάκια από πλαστικό) και αντικαταστήστε τα αντικείμενα αυτά με επαναχρησιμοποιούμενα (υφασμάτινες τσάντες, θερμός για καφέ και νερό, μεταλλικά ή γυάλινα καλαμάκια κτλ.) 

 • Αναζητήστε προϊόντα από ανακυκλωμένα υλικά, στηρίζοντας τη βιομηχανία ανακύκλωσης και μειώνοντας την ανάγκη για νέες πρώτες ύλες.  

Γιατί είναι σημαντική η ανακύκλωση;  

Κλείνοντας, είναι σημαντικό να απαντήσουμε σε μία πολύ συχνή ερώτηση: «Γιατί να το κάνω;» Η ανακύκλωση, λοιπόν, είναι σημαντική γιατί συμβάλλει: 

 • Στην εξοικονόμηση πόρων, καθώς μειώνει την ανάγκη κατανάλωσης φυσικών πόρων της Γης. 

 • Στην εξοικονόμηση ενέργειας, καθώς η χρήση ανακυκλωμένων υλικών στην παραγωγική διαδικασία καταναλώνει σημαντικά λιγότερη ενέργεια συγκριτικά με την ενέργεια που απαιτείται για την παραγωγή προϊόντων από πρώτες ύλες.  

 • Στην προστασία του περιβάλλοντος, μειώνοντας τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου. 

 • Στη μείωση της ποσότητας σκουπιδιών που αποστέλλεται στις χωματερές και, συνεπώς, στη μείωση εκπομπών μεθανίου.   

18 Μαρτίου 2023, Παγκόσμια Ημέρα Ανακύκλωσης: Ας ανακυκλώσουμε σήμερα για ένα καλύτερο αύριο!

Αποθήκευση

Επικοινωνία

Σχετικά με ζητήματα βιώσιμης ανάπτυξης και εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, παρακαλούμε συμπληρώστε τη φόρμα με τα στοιχεία σας και στη συνέχεια θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.

Φόρμα επικοινωνίας