Alumil Cyprus
Choose your local website

30 Χρόνια Ιστορίας

Όταν η οικογένεια Μυλωνά ίδρυσε την επιχείρηση τo 1988, δεσμεύτηκε να προσφέρει προηγμένα αρχιτεκτονικά συστήματα αλουμινίου. 30 χρόνια μετά, η ALUMIL έχει γίνει κομμάτι της ζωής εκατομμυρίων νοικοκυριών που χρησιμοποιούν καθημερινά τα προϊόντα της. Προϊόντων που προσφέρουν φως, ασφάλεια και θαλπωρή σε κάθε γωνιά της Ελλάδας και σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Πώς όμως η ALUMIL, από μία μικρή εταιρεία 27 ατόμων, μεταμορφώθηκε σε αυτό που είναι σήμερα;
1988-1999: Τα πρώτα φιλόδοξα βήματα

 

1988

Ιδρύεται μία μικρή οικογενειακή εταιρεία από την οικογένεια Μυλωνά στη ΒΙ.ΠΕ. Κιλκίς, με 27 άτομα προσωπικό. Πρωταρχικός σκοπός όλων των εταιρειών του κλάδου τότε ήταν η δημιουργία όσο το δυνατόν ελαφρύτερων κατασκευών με χαμηλό κόστος.

1990

Η ALUMIL ξεκινά ένα φιλόδοξο σχέδιο για τη δημιουργία μίας πλήρως καθετοποιημένης παραγωγής υψηλών προδιαγραφών. Οι πρώτες επενδύσεις αφορούν σε μονάδα ηλεκτροστατικής βαφής και μονάδα συρραφής θερμομονωτικών προφίλ.

1991

Αναπτύσσει πρωτοποριακά θερμομονωτικά συστήματα, αποτελώντας μίας από τις πρώτες εταιρείες στην Ελλάδα με προηγμένες θερμομονωτικές λύσεις.

1994

Ιδρύεται το τμήμα Έρευνας & Ανάπτυξης, με βασικό στόχο την ανάπτυξη εξελιγμένων αρχιτεκτονικών συστημάτων, ικανά να καλύψουν κάθε ανάγκη της αγοράς.

 

1999

Η πρώτη δεκαετία οδεύει προς το τέλος της. Μέσα σε δέκα χρόνια η εταιρεία αναπτύχθηκε με εντυπωσιακούς ρυθμούς, αριθμώντας πλέον 15 θυγατρικές εταιρείες στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

2000-2009: Ο «Valentino του Αλουμινίου»

Υψηλή αισθητική και θερμομόνωση στο προσκήνιο

2000

Η εταιρεία αποκτά τις πρώτες πιστοποιήσεις στα θερμομονωτικά συστήματά της από το διεθνούς φήμης γερμανικό ινστιτούτο πιστοποιήσεων ift Rosenheim.

2001

Έχοντας προβεί σε πολύ μεγάλες επενδύσεις καθ’ όλη τη δεκαετία του ’90, η αρχή της νέα χιλιετίας βρίσκει την εταιρεία με εντυπωσιακές παραγωγικές δυνατότητες και με την μεγαλύτερη παραγωγική δυναμικότητα στην Ελλάδα και την Ν.Α. Ευρώπη.

2002

Η Ευρωπαϊκή Ένωση με την οδηγία 2002/91 για την Ενεργειακή Απόδοση των Κτιρίων, συντελεί στην εδραίωση των θερμομονωτικών συστημάτων στην αγορά.

 

2003

Για 4η φορά βραβευόμαστε στο «Europe's GrowthPlus Top 500» για τη συνεισφορά της εταιρείας στην ανάπτυξη της Ευρωπαϊκής οικονομίας.  

 

2005

Ιδρύονται δύο νέα βιομηχανικά συγκροτήματα σε Σερβία και Αλβανία.

2006

Ξεκινάει η συνεργασία με τον γνωστό οίκο «Porsche Design» για παραγωγή σειρών υψηλής αισθητικής. Την ίδια χρονιά λαμβάνουμε βραβείο καλύτερου περιπτέρου στην έκθεση «MADE» του Μιλάνου. Ο πρόεδρος της Ιταλικής Ένωσης Αλουμινίου κατά την τελετή απονομής, προσφωνεί τον πρόεδρο της ALUMIL, κ. Γεώργιο Μυλωνά, «Valentino του Αλουμινίου», λόγω του υψηλού design των προϊόντων της εταιρείας.

2007

Τίθεται σε εφαρμογή το περιβαλλοντικό πρόγραμμα «Green ALUMIL» για την προστασία του περιβάλλοντος. Η επέκταση στις διεθνείς αγορές συνεχίζεται και την ίδια χρονιά, η Μέση Ανατολή, η Αφρική, οι αγορές της Δυτικής Ευρώπης & των Η.Π.Α. υποδέχονται την ALUMIL με ανάληψη εντυπωσιακών έργων.

2008

Επενδύονται 15 εκατ. Ευρώ, για την εγκατάσταση της πιο σύγχρονης μονάδας ανοδίωσης (προφίλ με μεταλλικές αποχρώσεις ) στην Ευρώπη. Ταυτόχρονα, η δημιουργία δύο νέων θυγατρικών σε Η.Π.Α. και Η.Α.Ε. σηματοδοτούν το δυναμικό κλείσιμο της δεύτερης δεκαετίας.

2009-2019: Ανοίγοντας τα πανιά για τις διεθνείς αγορές

 

2009

Ο κλάδος του αλουμινίου αντιμετωπίζει σοβαρή ύφεση. Παρά το δυσμενές περιβάλλον λόγω της οικονομικής κρίσης, συνεχίζουμε τις επενδύσεις και εντείνουμε τις προσπάθειες εδραίωσής μας στο εξωτερικό.

2010

Ίδρυση δυο νέων θυγατρικών στο Κόσοβο και στη Ρωσία.

 

2014

Δημιουργείται η high-end σειρά SUPREME, με αρχιτεκτονικά συστήματα εκτός συναγωνισμού. Την ίδια χρονιά δημιουργείται το δίκτυο κατασκευαστών SUPREME, που αποτελείται από πιστοποιημένους κατασκευαστές αλουμινίου με πολύ υψηλή τεχνική κατάρτιση. Ιδρύονται δυο νέες θυγατρικές στην Κένυα και στην Κροατία.

2015

Λαμβάνουμε το «Βραβείο Βιομηχανικής Αριστείας» στο διαγωνισμό «Made in Greece Awards» και το «Βραβείο Τεχνολογικής Αριστείας» στο διαγωνισμό «Ελληνική Αξία». Επιπλέον, ιδρύονται δύο νέες θυγατρικές στην Αυστραλία και στην Ινδία και αναδιοργανώνεται με βελτιωμένες υποδομές η θυγατρική της Αιγύπτου.

2016

Ανανεώνεται η εικόνα της εταιρείας (rebranding) και ολοκληρώνεται η κατηγοριοποίηση όλων των αρχιτεκτονικών συστημάτων σε τρεις κατηγορίες–μάρκες (sub–brands): SUPREME, SMARTIA, COMFORT. Πλέον οι εξαγωγές ξεπερνούν το 80% του συνολικού κύκλου εργασιών.

2018

Εφαρμογή πρωτοπόρων μεθόδων στην παραγωγική διαδικασία, με σεβασμό στο περιβάλλον, ακολουθώντας τις αρχές της κυκλικής οικονομίας. Πρωταρχικός στόχος η περαιτέρω ενίσχυση της ποιότητας, με παράλληλη μεγιστοποίηση της παραγωγικότητας. Εντάσσουμε τελευταίας τεχνολογίας 3D εκτυπωτές για τον σχεδιασμό των καινοτόμων προϊόντων μας.

2019

30 χρόνια γεμάτα πρωτοπορία. Η εταιρεία «γίνεται» 30 χρονών και συνεχίζει δυναμικά την πορεία της, με νέες καινοτομίες όπως το μοναδικό προϊόν WOODALUX ή το minimal συρόμενο SMARTIA M630 PHOS. Τα επόμενα χρόνια θα είναι εξίσου συναρπαστικά, με πολλές νέες προκλήσεις στις διεθνείς αγορές. Η οικογένεια της ALUMIL από 27 άτομα, αριθμεί σήμερα 2.200 εργαζόμενους διεθνώς και συνεχώς μεγαλώνει.