Alumil Cyprus
Choose your local website
Διεθνής Παρουσία

Διεθνής Ανάπτυξη

Η πορεία της ALUMIL χαρακτηρίζεται από διεθνή ανάπτυξη και συνεχείς επενδύσεις. Σταδιακά, κατά την 30ετή παρουσία της εταιρείας στον κλάδο, ιδρύονται θυγατρικές εταιρείες σε και τις 5 ηπείρους σε πάνω από 20 χώρες. Ανακαλύψτε την πορεία της εταιρείας μας στις διεθνείς αγορές τις τελευταίες τρεις δεκαετίες!
Ρουμανία

Ρουμανία | Το 1997 η εταιρεία αποφασίζει να επεκταθεί εκτός ελλαδικού χώρου. Η ALUMIL ROM είναι η πρώτη θυγατρική εταιρεία που ιδρύεται εκτός συνόρων. Για τις ανάγκες της νέας θυγατρικής αγοράζονται αποθήκες στο Βουκουρέστι, ενώ παράλληλα ενοικιάζονται επιπλέον τέσσερις αποθήκες σε ισάριθμες πόλεις. Δέκα χρόνια αργότερα (2007) η ALUMIL ROM εισάγεται στο Χρηματιστήριο  αξιών της χώρας.

Αλβανία

Αλβανία | Καθώς οι ανάγκες της χώρας αυξάνονται διαρκώς, το 1998 η εταιρεία  πραγματοποιεί το επόμενο μεγάλο βήμα στην επενδυτική της πολιτική και προχωρά στην ίδρυση της ALUMIL ALBANIA SH.P.K. για να καλύψει με αποτελεσματικότερο τρόπο την υπερβάλλουσα ζήτηση. Με την περάτωση των βιομηχανικών συγκροτημάτων στη χώρα το 2005, η παραγωγική δύναμη της ALUMIL λαμβάνει σημαντική ενίσχυση.

Βουλγαρία

Βουλγαρία | Το ίδιο έτος (1998), ως μία φυσική εξέλιξη της επέκτασης της δραστηριότητας του ομίλου στα Βαλκάνια, ιδρύεται η ALUMIL BULGARIA με σκοπό τη μεγαλύτερη διείσδυση τόσο στην τοπική όσο και στην ευρύτερη αγορά των Βαλκανίων.

Ουκρανία

Ουκρανία | Έπειτα από την εφαρμογή της εξωστρεφούς πολιτικής της εταιρείας, η φήμη της διαρκώς ενισχύεται και το 1999, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες της αγοράς στη Βορειοανατολική Ευρώπη, ιδρύεται η νέα θυγατρική εταιρεία στην Ουκρανία, η ALUMIL UKRAINE. Έτσι, θέτονται γερά θεμέλια για να εξυπηρετηθούν επιτυχώς οι αδιαλείπτως αυξανόμενες ανάγκες και απαιτήσεις.

ΠΓΔΜ

ΠΓΔΜ | Το 2000 σηματοδοτεί την έναρξη της νέας χιλιετίας και αποτελεί εφαλτήριο επιτυχιών για τον Όμιλο, καθώς ιδρύονται επιπλέον τέσσερις θυγατρικές εταιρείες. Η αρχή γίνεται με τη σύσταση της ALUMIL SKOPJE στη Βόρεια Μακεδονία. Με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνεται η ενίσχυση της παρουσίας της ALUMIL στην περιοχή των Βαλκανίων και στην τοπική αγορά.

Κύπρος

Κύπρος | Με «όπλο» τα  πρωτοποριακά συστήματα που λανσάρει στην αγορά, η ALUMIL πραγματοποιεί την ίδια χρονιά (2000) το επόμενο βήμα της, αυτή τη φορά σε ένα γνώριμο μέρος του ελληνικού κόσμου. Μία νέα θυγατρική, η ALUMIL MILONAS CYPRUS, ιδρύεται ως φυσική απόρροια της κάλυψης των αναγκών της τοπικής αγοράς της Κύπρου.

Αίγυπτος

Αίγυπτος | Ένα ακόμη μεγάλο βήμα επιτυγχάνεται στη συνεχώς αυξανόμενη πορεία της εταιρείας, και η νέα χιλιετία (2000) σηματοδοτείται από τη διείσδυσή της στις αγορές του αραβικού κόσμου. Θέλοντας να πετύχει λοιπόν το στόχο της, προχωρά σε αρχική συμφωνία με τον κύριο μέτοχο αιγυπτιακής εταιρείας διέλασης αλουμινίου για την εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών. Η νέα θυγατρική πλέον λαμβάνει την ταυτότητα της ALUMIL και μετονομάζεται σε ALUMIL MISR. Παράλληλα, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες που προκύπτουν σε περιφερειακά προϊόντα πέραν των συστημάτων, συστήνεται μία νέα εταιρεία εμπορίας εξαρτημάτων και διακίνησης προφίλ, η ΑLUMIL MISR for accessories.

Γερμανία

Γερμανία | Το νέο έτος του 2000 ολοκληρώνεται επενδυτικά με την αγορά οικοπέδου στην περιοχή της Φρανκφούρτης, όπου προετοιμάζεται το έδαφος για την ανέγερση ιδιόκτητων αποθηκών οι οποίες θα εξυπηρετούν άμεσα τις ανάγκες της Γερμανίας. Ταυτόχρονα, ο Όμιλος μεγαλώνει και προχωρά στη σύσταση της νέας θυγατρικής εταιρείας ALUMIL DEUTCHLAND, με σκοπό την προώθηση των καινοτόμων προϊόντων της εταιρείας στην πολύ απαιτητική αγορά της Γερμανίας.

Σερβία

Σερβία | Οι επενδύσεις της εταιρείας στα Βαλκάνια αποδίδουν καρπούς και η ισχυρή εδραίωσή της στην περιοχή αποτελεί μία φυσική εξέλιξη. Έτσι, το 2001 ιδρύονται δύο (2) θυγατρικές εταιρείες στη Σερβία με σκοπό την προώθηση των προϊόντων στην τοπική αγορά. Δύο χρόνια αργότερα, τo 2003 η υλοποίηση του προβλεπόμενου επενδυτικού πλάνου οδηγεί στη σύσταση μίας ακόμη θυγατρικής, της ΑLUMIL COATING. Η ετήσια παραγωγική δύναμη της εταιρείας εκτοξεύεται καθώς το 2005 περατώνεται η κατασκευή των βιομηχανικών συγκροτημάτων της Σερβίας. Τέλος, το 2009 πραγματοποιείται η απορρόφηση της ΑLUMIL COATING από την ALUMIL YU INDUSTRY S.A.

Βοσνία Ερζεγοβίνη

Βοσνία Ερζεγοβίνη | Έπειτα από τη Σερβία, το 2004 σειρά έχει η γειτονική χώρα. Σε μία μεγάλη αγορά και ένα κομβικό σημείο ανάμεσα στα Βαλκάνια και τον υπόλοιπο ευρωπαϊκό κόσμο, η εταιρεία προχωρά σε μία σημαντική επένδυση εξαγοράς της βοσνιακής βιομηχανίας αλουμινίου ALUPRO, της οποίας τα πάγια στοιχεία φτάνουν τα 10 εκ. ευρώ.

Μαυροβούνιο

Μαυροβούνιο | Η παρουσία της εταιρείας στα Βαλκάνια ενισχύεται συνεχώς και το 2005 ιδρύεται η ALUMIL MONTENEGRO. Η σύσταση της νέας θυγατρικής αντικατοπτρίζει τη δυναμική του Ομίλου στο χώρο του αλουμινίου και την ολοένα αυξανόμενη ζήτηση των πρωτοποριακών συστημάτων που παράγονται.

Γαλλία

Γαλλία | Η ανάπτυξη και η διείσδυση της εταιρείας πραγματοποιείται σε όλο το ευρωπαϊκό γεωγραφικό χώρο και έπειτα από την εδραίωσή της ALUMIL στην περιοχή των Βαλκανίων, η κεντρική Ευρώπη αποτελεί μία ελκυστική αγορά για την ελληνική εταιρεία με πολλές προοπτικές. Το 2006 η θυγατρική ALUMIL FRANCE S.A.S. αναλαμβάνει να καλύψει την απαιτητική αγορά της Γαλλίας.

Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα | Το 2007 η παρουσία της εταιρείας στην ευρύτερη περιοχή του Περσικού Κόλπου ενισχύεται με τη δημιουργία της νέας θυγατρικής στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με την επωνυμία ALUMIL GULF, που θα μετονομαστεί αργότερα σε ALUMIL Middle East. Οι επενδύσεις που πραγματοποιούνται στο πλούσιο αυτό κράτος θα αποτελέσουν σημείο αναφοράς της εταιρείας, η οποία πρωτοστατεί και καινοτομεί αναλαμβάνοντας εντυπωσιακά κατασκευαστικά έργα.

ΗΠΑ

ΗΠΑ | Το 2008 η ALUMIL περνά στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού Ωκεανού με έντονη παρουσία, και η χρονιά σηματοδοτείται από την ίδρυση της θυγατρικής εταιρείας ALUMIL North America στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Βασικός σκοπός της νεοσυσταθείσας εταιρείας είναι η προώθηση των αρχιτεκτονικών συστημάτων της με πολλές custom made λύσεις, στην ευρύτερη περιοχή της Βόρειας Αμερικής. Η διείσδυση πλέον της εταιρείας στις αγορές ολόκληρου του κόσμου είναι έντονη και τα πρωτοπόρα συστήματά της αποκτούν κύρος και φήμη. Ορόσημο για την αμερικανική θυγατρική θα αποτελέσει η ανάληψη μεγάλου έργου το 2013 με 3.500 παράθυρα για τα κεντρικά γραφεία της Google Inc. στη Νέα Υόρκη.

Κόσοβο

Κόσοβο | Με την ανεξαρτητοποίηση της Δημοκρατίας του Κοσόβου το 2008, η ALUMIL αποφασίζει να ενισχύσει την παρουσία της και να καλύψει τις ανάγκες των Βαλκανίων, ιδρύοντας μία επιπλέον θυγατρική εταιρεία το 2009 με την επωνυμία ALUMIL KOSOVO SH.PK. Με την εδραίωση της εταιρείας σε όλες τις αγορές των βαλκανικών κρατών, η δυναμικότητα και η φήμη της ALUMIL την καθιστούν πλέον έναν ηγέτη στον κλάδο του αλουμινίου στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Ρωσία

Ρωσία | Μία μεγάλη και απαιτητική αγορά προστίθεται στις χώρες επέκτασης της ALUMIL το 2010, αυτή της Ρωσίας. Η νέα θυγατρική που ιδρύεται, η ALUMIL YUG, αναλαμβάνει πλέον το βαρύ φορτίο της κάλυψης μίας ιδιαίτερα απαιτητικής και αχανούς αγοράς, με βασικό σκοπό την αποτελεσματικότερη και πιο άμεση εξυπηρέτηση.

Κένυα

Κένυα | Η αφρικάνικη ήπειρος αποτελεί μία μεγάλη πρόκληση για την εταιρεία, μέσα από το δύσκολο εγχείρημα της επέκτασης των δραστηριοτήτων της στη χώρα της Κένυας. Το 2014, ο Όμιλος μεγαλώνει με την ίδρυση μιας νέας θυγατρικής, της ALUMIL KENYA. Η ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά της Κένυας υποδέχεται τα καινοτόμα συστήματα της ALUMIL.

Κροατία

Κροατία | Τελευταίος σταθμός στα Βαλκάνια είναι η Κροατία. Το έτος 2014 ιδρύεται η θυγατρική ALUMIL ZAGREB στην πρωτεύουσα της βαλκανικής αυτής χώρας, με πρωταρχικό σκοπό την αποτελεσματικότερη και ταχύτερη εξυπηρέτηση της τοπικής αγοράς.

Ινδία

Ινδία | Η στρατηγική επέκταση της εταιρείας στην ασιατική αγορά σηματοδοτείται το 2015 με την ίδρυση μίας ακόμη θυγατρικής εταιρείας με έδρα τη Νέα Βομβάη της Ινδίας. Η ALUMIL SYSTEMS INDIA θα εξυπηρετήσει την τοπική αγορά, προσφέροντας προηγμένα αρχιτεκτονικά συστήματα αλουμινίου με υψηλές επιδόσεις και προδιαγραφές.

 

Τουρκία

Τουρκία | Η παρουσία της εταιρείας στη γείτονα χώρα είναι έντονη ήδη από τις αρχές του 2000 και η ακμάζουσα αγορά της Τουρκίας χαρακτηρίζεται από αυξημένες οικοδομικές ανάγκες. Ως συνέπεια, λαμβάνεται το 2015 η στρατηγική απόφαση ίδρυσης της θυγατρικής ALUMIL EGE με έδρα τη Σμύρνη.

Αυστραλία

Αυστραλία | Πλέον και οι πέντε ήπειροι κατακτούνται από την ελληνική εταιρεία, η οποία επεκτείνει τη δραστηριότητά της στην Ωκεανία. Έτσι, το 2015 δημιουργείται μια νέα θυγατρική, η ALUMIL OCEANIA. Με έδρα την Αυστραλία και συγκεκριμένα την πόλη του Σίδνεϊ, η νεοσυσταθείσα θυγατρική εταιρεία αναλαμβάνει την αποτελεσματική προώθηση των καινοτόμων προϊόντων του Ομίλου, συμμετέχοντας σε μικρά και μεγάλα κατασκευαστικά έργα σε όλη τη χώρα.