Alumil Cyprus
Choose your local website

ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ

Βρείτε ό,τι χρειάζεστε ανάλογα με τις ανάγκες σας

Παρέχουμε όλες τις απαραίτητες υπηρεσίες και το πιο ενημερωμένο υλικό, για να απαντήσουμε σε κάθε σας απορία. Ανεξάρτητα από την αγοραστική φάση στην οποία βρίσκεστε, εμείς μπορούμε να σας υποστηρίξουμε, ώστε να βρείτε αυτό που επιθυμείτε.

Zeus is Loose Hostel

Η πρόκληση

Η δημιουργία ενός σύγχρονου hostel απέναντι από την πιο κεντρική πλατεία της Θεσσαλονίκης, ήταν ένα ιδιαίτερο εγχείρημα που απαιτούσε σωστό σχεδιασμό, μοντέρνα αισθητική και την επίτευξης της μέγιστης άνεση για τους επισκέπτες που θα το επέλεγαν.

Η λύση

Η μετατροπή ενός κτιρίου γραφείων της δεκαετίας του ’70 σε έναν «ζεστό» χώρο φιλοξενίας για ταξιδιώτες ή ντόπιους τουρίστες δεν ήταν απλή υπόθεση. Κύριο ρόλο σε αυτή τη μετατροπή έπαιξε η ομάδα των Urban Soul Project που ανέλαβε τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό του Zeus is Loose. Οι παρεμβάσεις που έγιναν στο κτίριο εξυπηρέτησαν το όραμα για ένα σύγχρονο hostel, διατηρώντας ωστόσο το ύφος της περιοχής.
Το πολυώροφο κτίριο προσφέρει υπέροχη θέα στην πλατεία Αριστοτέλους και το εκμεταλλεύεται με συστήματα αλουμινίου που καλύπτουν τα μεγάλα ανοίγματα παραθύρων και ευνοούν την απρόσκοπτη θέα και τον φυσικό φωτισμό. Η χρωματική παλέτα των κουφωμάτων ακολουθεί τις χάλκινες αποχρώσεις της βυζαντινής εκκλησίας που βρίσκεται απέναντι, αλλά και του ευρύτερου κτιριακού ιστού.
Στο εσωτερικό βρίσκουμε δωμάτια των 2, 4 και 6 ατόμων, με minimal αισθητική, καθαρές γραμμές και άνετους χώρους. Παράλληλα, η χρήση του μωσαϊκού διατηρεί μια ισορροπία ανάμεσα στο χτες και το σήμερα. Στον έκτο όροφο του Zeus is Loose βρίσκονται οι κοινόχρηστοι χώροι, με καναπέδες, playroom, κουζίνα, τραπεζαρία, ενώ στον έβδομο και τελευταίο όροφο ξεχωρίζει το μπαρ Nectar Distillery, με τη χαλαρή ατμόσφαιρα, την εντυπωσιακή πέργκολα που σκεπάζει τον εξωτερικό  χώρο και την πιο ωραία θέα στο κέντρο της πόλης.

Το Zeus is Loose εμπνέεται από την ελληνική μυθολογία και συνδιαλέγεται με το παρόν αλλά και το παρελθόν της πόλης, με τρόπο φρέσκο και νεανικό. Πρόκειται για ένα hostel που προσφέρει όλες τις απαραίτητες υπηρεσίες ενός σύγχρονου ξενώνα, προσκαλώντας τον επισκέπτη να ζήσει σαν ντόπιος και να βιώσει αξέχαστες εμπειρίες.

 

Αρχιτεκτονική Μελέτη: Urban Soul Project

Ταυτότητα έργου

Χώρα
Ελλάδα
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Έτος
2020
Μέγεθος
1850 τ.μ.
Αποθήκευση

Κατασκευαστές αλουμινίου

MOURATIDIS AE

19ο χλμ Θεσσαλονίκης – Σερρών
+30 23940 71468

Εταιρική Υπευθυνότητα

Διακυβέρνηση

72%

αύξηση των γυναικών σε όλα τα ιεραρχικά επίπεδα

Κοινωνία

11.959hrs

κατάρτισης των ανθρώπων μας και επαγγελματιών του κλάδου

Περιβάλλον

75%

χρήση ανακυκλωμένου αλουμινίου στην ετήσια παραγωγή μας

Αειφορία - Βιώσιμη Ανάπτυξη - Κοινωνική Προσφορά

Με όραμα οι επόμενες γενιές να κληρονομήσουν έναν τόπο όπου θα μπορούν να ζουν και να δημιουργούν όπως ονειρεύονται, επενδύουμε συστηματικά σε πρωτοβουλίες που μεγιστοποιούν το θετικό μας αποτύπωμα στους τομείς του Περιβάλλοντος, της Κοινωνίας και της Εταιρικής Διακυβέρνησης.